Grafa je ispravna, ali nemam slike na monitoru !!
Crko monitor...Ajde sad lijepo napiši koji monitor imaš i dali daje ikakve znakove zivota?dali blinka lampica itd...
Nije crko probao sam na drugom kompu i radi imam Asus 22 inch, kad ga pristekam na drugi komp i kad upalim komp kao da nisam ni prokljucio monitor
Grafa je ispravna, ali nemam slike na monitoru !!
Nije crko probao sam na drugom kompu i radi imam Asus 22 inch, kad ga pristekam na drugi komp i kad upalim komp kao da nisam ni prokljucio monitor
VGA obično ima više konektora, sliku šalje driver ovisno o postavkama. Tako da može biti drugi konektor ili postavke, neispravan kabel-pin-kontakt..
Opis kako se monitor ponaša, tj ima li ikakav signal za vrijeme paljenja računala i dali se pojavljuje 'no signal'..
-Po čemu je VGA ispravna?
Ovako kad upalim komp cuju se ventovi i na monitoru sa plave lampice dođe na zutu i blinka i pise no signal
Probao sam i sa crt monitorom al opet isto
Imam grafu 8800gts 640mb koju sam prebacio na drugi komp i ima slike a kad je vratim u drugi komp nema slike znaci nije do grafe
Imam grafu 8800gts 640mb koju sam prebacio na drugi komp i ima slike a kad je vratim u drugi komp nema slike znaci nije do grafe
-polu točan zaključak, jer nije ni monitor. Po navedenom (do sad.. ima još neki info??) problem je u MBO, možda samo priključak za VGA. Možda i nedovoljno napajanje i sl.
Monitor ti je javio da nema signala, probao si ga na drugom računalu dakle nije ni monitor, tako da mora biti povezano s MBO.
odspojiti sve (nepotrebne) konektore, (USB, HDD, Audio..). Ostavit samo CPU, RAM, VGA i napajanje na MBO. Resetiraj BIOS i pokušaj upaliti.
Danas sam izvadio bateriju biosa i nakon 30 sec. je vratio i upalio i bilo je slike na lcd-u ali pojavile se okomite crte i bios je bio na nekom no name jeziku koji nisam skuzio, kad sam ugasio komp i pokusao na crt nije radilo opet crna slika i pise no signal i onda sam htio ostaviti na lcd-u opet nema
i da pokusam to i da proradi, opet cu ih morat spojit te nepotrebne konektore i opet ce bit isti problem
i da pokusam to i da proradi, opet cu ih morat spojit te nepotrebne konektore i opet ce bit isti problem
- to se zove eliminicija.. osnovni postupak npr servisiranja i otkrivanja uzroka kvara.. može biti recimo USB krivac. OK?
Pokusat cu tako i kad je 1. puta proradilo pise kao: f1 to continue imao sam xp black edition, del , jos nesta i pise CPU error
kad sam stisnio f1 normalno usao u windowse i cak sam zaigro cod5 i hitman blood money
Pokusat cu tako i kad je 1. puta proradilo pise kao: f1 to continue imao sam xp black edition, del , jos nesta i pise CPU error
- F1 .. trebaš uči u BIOS i podesiti, save and exit.
- bježi od svih 'ofarbanih' windoza.
Ako su (još jedan NOVI podatak) na ekranu bile neče čvrčke.. to je obično znak odlaska VGA(ram) ili pregrijavanje CPU (ili OC).
Može biti i samo loš kontakt VGA na MBO. (pošto si već nekoliko puta vatio-umetao..) probaj malo počistiti kontakte, dobro pritisni da ne klacka u utoru.. itd.
-nema 'generičkog' odgovora što trebaš podesiti (ovisi o konfiguraciji), ali trebaš snimiti, već odgovoreno.. 'save and exit'. To BIOS očekuje i zato prikazuje poruku F1.
- čekić?
.. korak po korak, ako radi. ... pa sve dok ne prestane raditi.
- što ako je matična ispravna? 
tj. tek kad eliminiraš-otkriješ uzrok, znat ćeš što napravit ... ili čekić. (btw, to je kao lagani sarkazam)
Maticna je ova pa reci jer valja http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/content.php?S_ID=307
..jer valja
- kao i svaka druga, dobra je dok radi...
-ako su kondenzatori nabrubreni tad je sve lakše za objasniti probleme koje imaš, pogotovo ako je stara 3-4god... ali i svaka druga se može pokvariti, s izuzetcima nekih (neovisno o marki) koje rade već 10+ godina bez problema. Ponekad je važnija sreća (ili serija) nego marka (i cijena).
Zapravo, sreća je uvjek važna... ;-)
Jer ima ikakve razlike kad spajam lcd ili crt u kuciste ili ce to komp gledat kao isti ekrani
-naravno da ima razlike.
Od pojave P&Pa svaki uređaj se detektira i prepoznaje i prilagođava recimo u slučaju monitora, to je rezolucija i refresh.
Na CRTu je poželjan refresh 75-85Hz, rezloucija je izbor. Na LCDu je refresh 60Hz (75 je marketing), dok je rezolucija poželjna nativna, sve ostale su 'loše' i ovise o elektronici uređaja, opcijama skaliranja ili 1:1 kao i opcijama drivera..
- dodatno, mogu biti oba spojena, konfigurirani neovisno, clone, single itd.itd...
Čest problem je ako je spojen CRT na 75Hz, pa se prespoji na LCD, ako windowsi ne promjene na 60Hz ostane ''out of range'', jednako s rezoluciom ali obično obrnuto s LCDa je obično daleko viša rez. koju CRT ...
Jer bolje da pokusavam dobiti sliku na crt-u ili lcd-u