Miš+HDD problemi

poruka: 10
|
čitano: 1.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Mis+HDD problemi

Pozdrav!

Uzeo sam novi komp, no dvije me stvari zabrinjavaju...

1. Mis Logitech MX-518 Gaming

Kad sam ga izvadio iz kutije primjetio sam da su nogice izderane, pa je vjerojatno da je mis rabljen. Takoder, serijski broj proizvoda na kutiji je 910-000616, a onog na samom misu 810-000636. Da li se oni moraju podudarati? Sto da sad napravim? Kako da dokazem da sam dobio polovnog stakora?

2. HDD WD 750 GB Black Edition

Takoder je rijec o novom disku, ali prilikom paljenja kompjutera bucan je k'o turbina. Nakon dizanja Windowsa buka je znatno manja, ali i dalje primjetna i po meni prevelika za disk. Inace, kuciste je CoolerMaster CM690, pa mislim da do toga nije problem. Jel to normalno za taj disk, imate li slicnih iskustava?

Unaprijed zahvaljujem!

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided...
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 15:53 (bjede).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Mis+HDD problemi

-1) nikako, u čemu bi bila razlika da si ti zamijenio miša? tako trgovc može odbiti reklamaciju, ali može i prihvatiti (pogotovo ako zna da je to što kažeš istina..). Zato za svaku komponentu treba pregledati ambalažu, nesmije biti otvarano.

-2) Perfomanse=buka (Black), manja buka= niže perfomanse (Green), to je bio tvoj izbor. Normalno je, tipkajući, tko zna možda je tvoj neki neispravan model, a mi nemožemo ocijeniti buku... no kažeš kod dizanja windovsa, kasnije se smanji, -znači normalno. S druge strane ako je neispravan, brzo će otići, garancija i s novim si miran... uz gubitak podataka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Miš+HDD problemi

Na mojoj kutiji i misu su potpuno isti brojevi kao i tebi, znaci to je oznaka za model misa, a ne neki poseban serijski broj! Namigiva

MRZIM kad se ljudi žale na probleme s NEORIGINALNIM igrama!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Miš+HDD problemi

Komponente su mi stigle iz Zagreba tako da nisam mogao pogledati. Znaci ova 2 razlicita broja na kutiji i samom misu nista ne znace?

16 godina
neaktivan
bjede kaže...

Komponente su mi stigle iz Zagreba tako da nisam mogao pogledati. Znaci ova 2 razlicita broja na kutiji i samom misu nista ne znace?

Ako su potpuno isti brojevi kao i tvoji na mom misu i kutiji, onda bas nista ne znace osim tipa proizvoda...Npr. na nekom drugom logitechovom proizvodu je drugaciji broj i sl.

MRZIM kad se ljudi žale na probleme s NEORIGINALNIM igrama!
16 godina
neaktivan
bjede kaže...

Pozdrav!

Uzeo sam novi komp, no dvije me stvari zabrinjavaju...

1. Mis Logitech MX-518 Gaming

Kad sam ga izvadio iz kutije primjetio sam da su nogice izderane, pa je vjerojatno da je mis rabljen. Takoder, serijski broj proizvoda na kutiji je 910-000616, a onog na samom misu 810-000636. Da li se oni moraju podudarati? Sto da sad napravim? Kako da dokazem da sam dobio polovnog stakora?

2. HDD WD 750 GB Black Edition

Takoder je rijec o novom disku, ali prilikom paljenja kompjutera bucan je k'o turbina. Nakon dizanja Windowsa buka je znatno manja, ali i dalje primjetna i po meni prevelika za disk. Inace, kuciste je CoolerMaster CM690, pa mislim da do toga nije problem. Jel to normalno za taj disk, imate li slicnih iskustava?

Unaprijed zahvaljujem!

1.neznam

2.Nezz kako je kod  tebe,al kod mene je prvih 5 sekunid isto jako pc bučan...pa kasnije normalno radi.Isto imam cm 690-mislim da je zbog ventova na početku takva buka(mislim da su na full brzini i onda se smanji brzina)

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)
17 godina

Moze li se nekkako smanjit brzina vrtnje tih ventova jer na pocetku ta buka stvarno iritira?

16 godina
neaktivan
Miš+HDD problemi

Ma imas neki uređaj koji ugradis i mozes sloziti na koliko posto da ti se vrte,al mislim da nema potrebe za tim.

Dal si još ugrađival neke ventove?

Otvori kučište i dok ga pališ probaj odrediti od kud buka dolazi,možda je vent od procesora ili grafe....

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam, samo tri koja ima po defaultu. Otvorit cu pa cu vidit, iako mi lik koji mi je sklopio kaze da je disk bucan.

16 godina
odjavljen
Miš+HDD problemi

Disk u pravilu najviše buči kad ima više zahtjeva za čitanje/pisanje na više lokacija (kopiranje s jedne particije na drugu i učitavanje više programa). Obično cooler od procesora u startu digne full okretaje, koje poslje smanji i regulira po potrebi. Ako pri duljem jačem opterečenju procesora dođe do iste takve buke, onda je sigurno cooler. Utišavanjem bi smanjio performanse hlađenja pod opterečenjem osim ako ugradiš potenciometar s kojim možeš po potrebi pojačati.

S Easy Tune možeš podesiti osivnost okretja coolera o temperaturi (meni je recimo sad cooler ugašen skroz dok surfam, a ćim se pojavi imalo opterečenja pali se), ali opet ne vjerujem da će to funkcionirati do dizanja windowsa.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice