Pozdrav
Dobio sam starije racunalo da stavim nove windows . upalio sam racunalo i prvo sto sam napravio flashao bios (stavio zadnju verziju) i zatim sam ubacio dvd od widowsa i isao po proceduri, pitao me za partricije, obrisao sam sve i stavio dvije od 100gb i 80gb. instalacije je tekla u redu, windowsi su se sami resetirali i maticna vise nije htjela bootat s tim hard diskom (smrzne). probao sa drugim hard diskom, drugim kablovima, sve sam izmjenio i radi bez problema. hard disk na kojem ne radi staro racunalo, na drugom racunalu radi bez problema.
Znaci, imam ispravno racunalo koje nece raditi sa ispravnim hard diskom. cim promjenim disk, racunalo radi bez problema (bios, sve bez problema), kad vratim stari disk, bios se smrzne (nemoze se uci ni u bios, nece ni bootat, nista), hard disk ispravan, nema bad sectore.
Do cega bi moglo biti? nisam jos imao ovakav problem. znaci racunalo je radilo dok nisam obrisao partricije (nakon sto se samo resetiralo, vise nece raditi, smrzne bios, dok u drugom racunali radi normalno)
specifikacije
intel pentium 4 2.66
2gb ddr1
200gb seagate SATA
intel d915gav (775 socket, maticna)
ati hd2600
windows 7 (tako mi je receno)
Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Možda neka nekompatibilnost HDDa s matičnom (BIOSom), uglavnom nebitno, stavi taj disk u računalo u kojem radi
i gotovo.
- ps. sam si rekao, "staro računalo".
Da bi instalirao/koristio Windows 7 u BIOS-u mora biti uključen AHCI mod.
Da bi instalirao/koristio Windows 7 u BIOS-u mora biti uključen AHCI mod.
- Krivo, npr. moj test danas, ploča ASUS K8U-X s754, Athlon 3200+ s754, 1.5 GB DDR RAM, Geforce FX5200,
SATA WD Black 1TB HDD, nema podrške za AHCI, a još manje za win 7.
- Uglavnom, instaliran Win 8.1 pro x32 bez problema, radi bez greške s driverima od XPa i Viste.
- 2 primjer, koliki ljudi kad imaju problema, odnosno nedostatak AHCI drivera, taj SATA mod postaljaju na IDE,
nitko nema problema nikakvih kod instalacije.
- Uglavnom, ovo nije istina što si napisao, ako treba dokaz, samo se javi.
- XP ima problema s AHCI modom, izbaci BSOD ili ne vidi HDD, jer mu fale AHCI driveri, NLITE integracija na CD, press F6....