Matična ploča - problem sa uključivanjem kompa

poruka: 9
|
čitano: 6.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Jučer sam nabavio polovnu Matičnu ploču - Soltek sl-75drv5-e , socket 462..

Sve sam ja pospojio, pazio da stoji na onim plasičnim (neznam kako se zove) i sada mi je problem jer neznam di da spojim one žice koje spajaju reset, power tipku..

Evo Na slikama možete vidjeti matičnu izbliza i te žice ( zaboravio sam kako se ono zovu).

Ako vas još nešto zanima vezano uz ovaj problem, slobodno pitajte..

Pozdrav

EDIT: Stavio sam slike, i nemam uputstva za matičnu niti ih nisam našao na netu

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 19:19 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Matična ploča - problem sa uključivanjem komp
pajic3 kaže...

Jučer sam nabavio polovnu Matičnu ploču - Soltek sl-75drv5-e , socket 462..

Sve sam ja pospojio, pazio da stoji na onim plasičnim (neznam kako se zove) i sada mi je problem jer neznam di da spojim one žice koje spajaju reset, power tipku..

Evo Na slikama možete vidjeti matičnu izbliza i te žice ( zaboravio sam kako se ono zovu).

Ako vas još nešto zanima vezano uz ovaj problem, slobodno pitajte..

Pozdrav

Prvo, gdi su slike, drugo postupak je vrlo jednostavan i sigurno ga ima u uputstvu koje si trebao dobiti s matičnom. Ako ne, onda će trebati crtati, jer uključenje matične je jednostavno kratki spoj koji ju aktivira.
17 godina

Mislim da ja imam uputstva bas od te maticne ploce,idem traziti pa cu post editirati,mozda ce jos nekome trebati...

17 godina
neaktivan

evo slika

Slika spajanja Slika spajanja
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 1
17 godina

Fiksy, sada sam probao i ne želi mi...

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ništa lakše

Power SW ti je za paljenje, Reset SW za gašenje, a ostalo ni nemoras spajat.

Ovako bi to otprilike trebalo bit

.......

.......

točkice su ti pinovi na maticnoj, te 2 zelene su ti power SW, a žute Reset SW(obicno je reset ispod power-a) i samo tako spoji.

Iznad svakog pina ti pise sta je sta i dokle.

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 20:03 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Fiksy, sada sam probao i ne želi mi...

Rekao sam da treba crtati, i to se dogodilo. Sad imaš sve, još spoji zvučnik i gotov si. Mislim da su ti polovi označeni na samoj mbo, i ground utakni tamo gdje treba. Pazi da ne skuriš na kraju neki k....c. Ma treba mu i hdd led.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 20:05 (Kalea).
17 godina

Napisao si da trebaju biti jedan iznad drugoga. Reset je dobar ali iznad njega fali jedan utor.. 

Ovako:

... ...

.. ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 13:40 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kristyans mi je dao link od uputstva matične i našao sam sve šta mi treba i učinio šta treba, ali nakon što sam ga uštekao u struju i probao uključiti, nije se htio uključit. Sada stvarno neznam kako riješit problem.

LINK OD UPUTSTVA: http://motherboards.org/files/manuals/118/75drv5.pdf

EDIT: evo riješio sam problem, trebao sam staviti neke jumpere na pravo mjesto i sada sve radi!!Cool

Tema može na lock.

Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 17:43 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice