E ovako, imam Sapphire HD4730 i zadnji Catalyst 9.9. Problem je taj da ponekad kod igara zna slika stati na 5-6 sekundi i nakon toga nastavi se sve normalno. Komp je star mjesec dana, imam friški instaliran Win7, testiro sam ram-e i sve temp. su normalne. Ak neko ima kakav savjet neka kaže!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi probao sa smanjivanjem rezolucije ili grafičkih detalja?Može biti kada dođu neki zahtjevniji dijelovi u igri pa ti malo štuca.
Ma nije to, igram Dead Space na high i reza 1440x900 na 40-45fps-a i odjednom slika stane na 6-7 sekundi.
Ima li ko još kakvu ideju?
Probaj instalirat catalyst verziju 9.8., ima ljudi koji se žale na verziju 9.9.
Probaj instalirat catalyst verziju 9.8., ima ljudi koji se žale na verziju 9.9.
Isto mi je i s 9.8 i s 9.9 iako mislim da s 9.9 mi se dešava to malo rijeđe.
A igra je original?
A igra je original?
Nečeš vjerovati ali "JE" tj. Dead Space jedini original koji imam al taj problem mi se javlja i kod pes10 demo-a i kod n4s shift demo-a tak da loši crack nije uzrok.
Svi potrebni driveri za Chipset? BIOS podržava procesor?
Svi potrebni driveri za Chipset? BIOS podržava procesor?
Pa nisam njubara u IT-u sam prek 10 godina nebi mi se potkrala ovakva greška, samo kaj mi ova anomalija ždere živce!
Imamo vrlo slične konfe, sad i mene plašiš.
No hvala dragom Bogu ja nemam takvih problema (barem ne zasad).
Ajd samo provjeri da ti grafin drugi 6-pinski konektor nije preko adaptera 4-pin molex na 6-pin spojen na rail napajanja na kojem ima drugih velikih potrošaća.
Stvarno mi trenutno ne pada drugo napamet. Možda ti je do Windowsa 7; provjeri jel tako i sa Vistom ili XP jer ja nisma na svoj još stavljao 7...
Eh da, i prođi neki test diska ili nešto; meni je tako prije par godina na jednom starijem kompu počelo i sve su duže "zastoji" trajali dok hard na kraju nije počeo bad sektore, roštati te finalno otkazao (Maxtor 80 GB)...
Moglo bi biti i do memorije, prođi memtest. I naravno vrti malo OCCT pa vidi dalje...
Imamo vrlo slične konfe, sad i mene plašiš.
No hvala dragom Bogu ja nemam takvih problema (barem ne zasad).
Ajd samo provjeri da ti grafin drugi 6-pinski konektor nije preko adaptera 4-pin molex na 6-pin spojen na rail napajanja na kojem ima drugih velikih potrošaća.
Stvarno mi trenutno ne pada drugo napamet. Možda ti je do Windowsa 7; provjeri jel tako i sa Vistom ili XP jer ja nisma na svoj još stavljao 7...
Eh da, i prođi neki test diska ili nešto; meni je tako prije par godina na jednom starijem kompu počelo i sve su duže "zastoji" trajali dok hard na kraju nije počeo bad sektore, roštati te finalno otkazao (Maxtor 80 GB)...
Moglo bi biti i do memorije, prođi memtest. I naravno vrti malo OCCT pa vidi dalje...
Ma nije do rail-a naša napajanja imaju single 12+ rail i to od 30A kaj more držat oc-anu 4890, e sad na visti mi je bio sličan problem samo kaj je još izbacio onaj vpu recover i poslje samo nastavim igrat dalje, u 7-ici sve isto samo ne izbaci vpu. Probo mem. hdd sve u redu. Moj zaključak je da driveri nekaj j**u jer s 9.9 se dosta smanjio broj tih zastajanja, pojave se možda jednom u pola sata dok je s 9.8 bilo svakih 10min. E i vidim da si pod moj pc stavio za 4730 @4810, uglavnom to ti je bug u prikazu modela i iz catalyst supporta su mi rekli da će ispravit to vjerojatno s 9.10 verzijom.
meni se to dešava samo kad imam malo prašine na hladnjacima, a kad imam puno, onda ne igram ni 2 sekunde, odma izbaci vpu recover. otkad sam to skužil ispuhujem ga sa kompresorom jednom tjedno.
ali je druga grafička u pitanju, HD 3600.
Pretpostavljam da koristiš s game.amd.com, ajd probaj baš od Sapphire.
Dakle makni drivere koje imaš, stavi one što si dobio uz grafu i onda od Sapphire Catalyst 9.9.
Imaš li i zadnje drivere za matičnu?
One s http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx pod Motherboard/integrated drivers - Individual drivers.
Pretpostavljam da imaš pošto ja imam, a iskustvo s kompovima nam je obojici nekih 10ak godina...
Zadnji bios matične imaš?
E, sorry na glupim pitanjima //pitam bezveze jer znam da si na to već i mislio// al prpa me da se to riješi pošto bi i mene jednom moglo snaći...
Nemojte više postati tipa prašina u cooleru, dal sam instalirao sve drivere i tak to jer nisam n00b i brinem za svoju pilu!
EDIT: @191x7 mislim da se nemoraš brinut brijem da mene samo driveri j**u.
Spoji grafu kod nekog frenda pa vidi jel se isto događa, ako ne onda spoji frendovu grafu na svoju konfu, ako se to događa opet onda ga hebi.
Onda ne znam što da ti kažem. Ako misliš da je do grafe, reklamiraj ju pa nek se oni na servisu muće.
Al ja ti mislim da je do Windowsa (možda ti tih problema i ne bude s punom pravom verzijom Win7 ako su ispravili od RC).
Stavi Vistu i probaj.
PS: Probaj i WDDM 1.1 i WDDM 1.0 drivere - možda bude razlike.
Spoji grafu kod nekog frenda pa vidi jel se isto događa, ako ne onda spoji frendovu grafu na svoju konfu, ako se to događa opet onda ga hebi.
Nemam baš previše vremena za to, ali imam frenda koji ima iste probleme s 3850 i kaže da mu je to počelo s 9.6 driverima a prvi pravi driveri kaj full podržavaju moju grafu su 9.7 tako da s driverima nekaj neštima ziher.
Javio se support od sapphire i kaže da je to greška do vpu da se aktivira kad netreba (kao neki bug koji ne ovisi o njima) i samo ga treba ručno isključiti. Hvala svima koji imali dobre volje da pomognu.
Javio se support od sapphire i kaže da je to greška do vpu da se aktivira kad netreba (kao neki bug koji ne ovisi o njima) i samo ga treba ručno isključiti. Hvala svima koji imali dobre volje da pomognu.
Super, dakle ipak se može dogoditi i meni lol.
Ak pomaže javi da znamo. :p