Laptop se neće upaliti

poruka: 11
|
čitano: 8.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop se neće upaliti

Kada sam jutros upalio laptop (Moj PC), blinkalo je plavo svjetlo koje inaće polazuje da je punjač spojen. Blinkajuće svjetlo znači da je baterija mrtva. To i nije neki veliki problem jer znam (iz iskustva) da može raditi i bez baterije. Kada sam se ulogirao u EVE Online, odjednom se samo ugasio i nije pokazivao znakove života. Na neku foru sam ga uspio upaliti, ali nakon logiranja u EVE se opet ugasio. Sada ne pokazuje nikakve znakove života. Svjetlo za punjač ne svjetli, ali nije svjetlilo i prije pa sam ga opet nekako uspio upaliti. Sada ne reagira na NIŠTA!{#} 

Probao sam ga iskopčati iz struje i držtati power tipku 30 sekundi, spojiti punjač i držati tipku 5 sekundi. Probao i bez baterije. Ne reagira ni na što. Ima li netko kakvu ideju?

Hvala.

P.S. kada je spojen na punjač, stalno se čuje nekakav zvuk klikanja, kao kod pokvarenog HDD-a. Hdd-ove sam izvadio, još uvijek se zvuk čuje.

{#}

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop se neće upaliti

i meni se desilo..maticna

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Laptop se neće upaliti
Damir1908 kaže...

i meni se desilo..maticna

Toga sam se i bojao... A čudo kostalo ko da je od zlata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 11:52 (Suddenly Psychotic).
17 godina
Laptop se neće upaliti

Pa zar nemaš garanciju?

Inače, moji roditelji još uvijek koriste moj stari Acer 1692WLMi kojeg sam se riješio kad sam na hard disku otkrio loše sektore, što obično znači samo lošu stvar. Međutim, čak je i otad prošlo 2 i po godine i računalo i dalje radi svoju evo već sedmu godinu. Ukratko, nije to do Acera, nego si baksuz, k'o ja s prvim laptopom (HP Compaqom).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BMT kaže...

Pa zar nemaš garanciju?

Inače, moji roditelji još uvijek koriste moj stari Acer 1692WLMi kojeg sam se riješio kad sam na hard disku otkrio loše sektore, što obično znači samo lošu stvar. Međutim, čak je i otad prošlo 2 i po godine i računalo i dalje radi svoju evo već sedmu godinu. Ukratko, nije to do Acera, nego si baksuz, k'o ja s prvim laptopom (HP Compaqom).

Ako se ne varam, garancija je 2 godine, a kupljen je 2008. U prosincu će biti 4. godina. Ali nisam ni izdaleka jedini s ovim problemom. Puno ljudi je imalo ovaj problem, identične simptome.

13 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...

Kada sam jutros upalio laptop (Moj PC), blinkalo je plavo svjetlo koje inaće polazuje da je punjač spojen. Blinkajuće svjetlo znači da je baterija mrtva. To i nije neki veliki problem jer znam (iz iskustva) da može raditi i bez baterije. Kada sam se ulogirao u EVE Online, odjednom se samo ugasio i nije pokazivao znakove života. Na neku foru sam ga uspio upaliti, ali nakon logiranja u EVE se opet ugasio. Sada ne pokazuje nikakve znakove života. Svjetlo za punjač ne svjetli, ali nije svjetlilo i prije pa sam ga opet nekako uspio upaliti. Sada ne reagira na NIŠTA!{#} 

Probao sam ga iskopčati iz struje i držtati power tipku 30 sekundi, spojiti punjač i držati tipku 5 sekundi. Probao i bez baterije. Ne reagira ni na što. Ima li netko kakvu ideju?

Hvala.

P.S. kada je spojen na punjač, stalno se čuje nekakav zvuk klikanja, kao kod pokvarenog HDD-a. Hdd-ove sam izvadio, još uvijek se zvuk čuje.

{#}

Probaj sa drugom baterijom, čisto da eliminiraš taj problem. Kvrckanje se čuje zbog harda ili zbog ventilatora. Rekao si da hard nije problem pa nebi trebalo biti do njega. Jesi eliminirao pregrijavanje?

Ventilator se napuni prašine pa se ne vrti i ne hladi, samo se čuje kvrckanje. I kad ti laptop stoji on se da upaliti pa kad se ugrije ugasi se. Kod paljenja se čuje zvuk beep ili ne?

Bilo bi super kad bi mogao odvtiti memtest.

16 godina
neaktivan
Laptop se neće upaliti

Problem je u grafičkoj kartici, najčešći kvar tog laptopa

Govorim s popriličnom sigurnošću jer sam ih takvih popravio 10-ak

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 13:32 (lucco85).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Laptop se neće upaliti

Evo, prije minutu sam ga uspio nekim čudom upaliti. Nešto sam vadio i vraćao punjač, nisam ni sam 100% siguran. Uglavnom, za sada radi, ali izbjegavam opterećenje. 

Samo da odgovorim na pitanja: nije se pregrijavao, stalno pratim temperature od početka ljeta. Memtest sam nedavno napravio, redovito čistim od prašine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Laptop se neće upaliti

Prvo provjeri da li ti je punjač 100% ispravan, pa onda sve ostalo.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako da to provjerim?
18 godina
neaktivan
Laptop se neće upaliti

Posudiš od nekog tko ima isti.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice