Laptop nemogu snimat cd i dvd

poruka: 6
|
čitano: 5.104
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Već me pomalo počelo izluđivat, nemogu niti cd niti dvd pržiti na laptopu, pokušao sam i ugasit i ponovo ga upalit, i instalirat drugi program za prženje, čak i promijenit proizvođaće  dvd i cd, no ništa ne pomaže, ćim stavit išta snimat započne i stane na 2 il 4 % i zaustavi proces sa porukom Burn process faild at 4x etc. probao sam nać drivere na internetu za laptop u vezi pržilice no ništa nisam uspio. Jel tko zna u ćemu je problem?

Laptop je Lenovo 3000 N200

Intel Pentium T 2330 - 1.60 GHZ

2,50 GB DDR2 - 266 Mhz

Matična ploča LENOVO IEL10 (U2E1)

Optički uređaj MATSHITA DVD-RAM UJ-850 KR3998J ERB505H SCSI CdRom Device

Operativni sustav:Windows XP Home 32-bit SP3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel tko možda upoznat sa ovim problemom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Laptop nemogu snimat cd i dvd
tonik kaže...

Već me pomalo počelo izluđivat, nemogu niti cd niti dvd pržiti na laptopu, pokušao sam i ugasit i ponovo ga upalit, i instalirat drugi program za prženje, čak i promijenit proizvođaće  dvd i cd, no ništa ne pomaže, ćim stavit išta snimat započne i stane na 2 il 4 % i zaustavi proces sa porukom Burn process faild at 4x etc. probao sam nać drivere na internetu za laptop u vezi pržilice no ništa nisam uspio. Jel tko zna u ćemu je problem?

Laptop je Lenovo 3000 N200

Intel Pentium T 2330 - 1.60 GHZ

2,50 GB DDR2 - 266 Mhz

Matična ploča LENOVO IEL10 (U2E1)

Optički uređaj MATSHITA DVD-RAM UJ-850 KR3998J ERB505H SCSI CdRom Device

Operativni sustav:Windows XP Home 32-bit SP3

prvo pitanje: jel ti pržilica čita normalno cd-e i dvd-e?

mogući razlozi što neće pržiti:

1. leća od lasera je prljava - probat je očistiti

2. pržilica je krepala - servis

3. prevelika brzina prženja koju cd/dvd na koji pržiš ne podnosi - smanjiti brzinu prženja

4. ... neka me netko dopuni sa drugim mogućim razlozima

18 godina

Medije čita bez problema?

Javljali se isti problem i s drugim Windowsima?

Kada se na mom laptopu pokvarila pržilica dobio sam drugu i to baš Matshitu 850S.

Zna ponekad zafrkavati i ne voli večinu DVD medija (nekad neće da snima na Traxdata DVD-R, čak ni na neke Verbatim DVD-R neće), često se javljaju greške pri snimanju ili još gore snimanje prođe a medij ne bude upotrebljiv. Zbog toga valja "verify" nakon snimanja.

Matshita odnosno Matsushita su ti najgore moguće pržilice + tvoja je izgleda i baš neispravna.

Nove slim DVD pržilice za laptope nađu se po prihvatljivoj cijeni, zamjena te koju imaš bila bi ti najbolja opcija.

Npr ova za 200 Kn:

http://www.links.hr/?naziv=dvd-rw-lg-gt40n-8x-sata-dvd-ram-slim-bulk&option=artikl&id_kategorija=0521121&id_artikl=052.112.340

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Laptop nemogu snimat cd i dvd

-najvjerojatnije neispravan uređaj.

Testiraj s liveCDa npr ubuntu (brasro) ako ne radi tad je kvar.

Možda pomogne čišćenje.

-btw, nisu potrebni posebni driveri. Možda samo firmware za prepoznavanje medija, ali to nije uzrok jer tad nebi ni započeo snimanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Pokušao sam smanjit brzinu snimanja, snimao sa Imation, Verbatin, Philips cd-ima i dvd ima, prepoznaje i čita ga kad ubacim recimo dvd sa filmom il iz časopisa, al kad treba snimat bilo šta na bilo koji dvd il cd neće radit, burn process fail, bilo preko Nera, il preko windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice