Laptop ne radi na punjaču sa / bez baterije

poruka: 15
|
čitano: 17.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Pozdrav, frend mi ima laptop Acer Emachines E525. Radio je normalno, do jučer. 
Izgubio se kontakt između kabla punjača i pina na laptopu.
Signalna lampica na punjaču svijetli, a laptop se ne želi upaliti bez obzira baterija
bila u njemu ili van njega. Rastavili smo laptop, provjerili sve kablove, na matičnoj

ploči nema nikakvih tragova paljenja ili oštečenja. Da li je moguće da je otišao pin

za punjenje pa bi trebala nova matična ploča ili bi najbolja opcija bila neki rabljeni 

laptop sa garancijom ili novi laptop? Pošto matične ploče za taj laptop vjerovatno

više nisu u proizvodnji.

Svaki savjet je dobrodošao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako znate da je sa punjacem sve pet ako samo lampica njegova svijetli ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ne znamo, a nemamo od koga posuditi neki univerzalac ili tipski punjač za taj Acer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da li je netko imao situaciju da mu laptop radi samo na punjaču iako pokazuje 57% available (plugged in, charging). Čim isključim punjač za 2-3 sekunde laptop se zgasi. Riječ je o marki Fujitsu.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Laptop ne radi na punjaču sa / bez baterije
koliko ti je star laptop/baterija ?
Nakon nekog vremena baterija jednostavno gubi kapacitet, tako da iako prikazuje 50+ % to je zapravo jako mala količina energije.
12 godina
neaktivan
U 12.mjesecu bit će 2 godine. Odkad sam ga upalila (jer radi jedino uz punjač) stoji tih 57%, kao da se uopće ne puni.
14 godina
mislim da ćeš morati bateriju promijeniti ali sačekaj da ti netko malo iskusniji odgovori :)
12 godina
neaktivan
Sinoćnji Hitchcockov film me ubio u pojam. Eto, poslije njega, baterija umrla! :D

Ok, danke!
14 godina
haha, a izgleda da je i bateriju ubio ali ne u pojam!
Bitte :)
14 godina
neaktivan
Classic_girl kaže...
U 12.mjesecu bit će 2 godine. Odkad sam ga upalila (jer radi jedino uz punjač) stoji tih 57%, kao da se uopće ne puni.

Problem je u bateriji (nepravilno koristenje ili vijek baterije). Ja imam slican problem sa baterijom. Nakon sto ga iskljucim iz struje, radi jos max pola sata, nekad i manje i ugasi se.. Iako se baterija nije ispraznila i kad ga ukljucim ne pise da ja prazna. A razlog kod mene je zbog toga sto je baterija stara preko 2 godine i laptop je koristen 95% vremena na struji, a baterija je uvjek bila u njemu u slucaju da nestane struje i na taj nacin je izgubila kapacitet..

Rjesenje - nova bateija.

Edit: Moguce je i kalibracijom popravit bateriju. Zavisi kakav je problem, mozda se samo zblesira baterija :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 14:39 (Cobralion).
12 godina
neaktivan
Da, bit će da je to jer još uvijek stoji tih nesretnih 57%. Hvala na pomoći. Ide onda nova baterija, ni Hitchcock ni ja se ne predajemo! :)

Pozdrav
14 godina
neaktivan
Classic_girl kaže...
Da, bit će da je to jer još uvijek stoji tih nesretnih 57%. Hvala na pomoći. Ide onda nova baterija, ni Hitchcock ni ja se ne predajemo! :)

Pozdrav

Mozes jos pokusat kalibrirat, mozda nije otisla skroz. Imas na netu kako kalibrirat, pa ako ti se da, pokusaj.. nemas sta izgubit...

13 godina
neaktivan

bios-power-calibrate baterry...

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

bios-power-calibrate baterry...

Ako ima, kod nekih nema toga. Kod mene naprimjer nema, mada nisam radio update biosa, a laptop je od 2011 god.

12 godina
neaktivan
Da, budem pokušala svakako.
Evo danas, 20 dana nakon, meni pokazuje da je baterija 94% available (plugged in, not charging) i kada isključim punjač više se ne gasi tj. radi samo na bateriji.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice