Laptop Display Problem

poruka: 3
|
čitano: 730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop Display Problem

Ovako imam zanimljiv problem, prije nekog vremena prijatelj je donio laptop HP DV7 červrte serije (4xxx), na kojem je stradao grafički čip, znači laptop ne prikazuje ništa na ekranu, a niti na eksternom monitoru. 

Nabavili smo novu matičnu ploču i kada smo je ugradili i upalili laptop dobili smo samo pozadinsko osvjetljenje na ekranu, ploča je uredno radila na eksterni monitor (znači kada priključite eksterni monitor na njemu imate normalnu sliku dok u isto vrijeme na ekranu laptopa samo pozadinsko osvjetljenje - backlight).

Mislio sam da je problem u kablu kojim je povezana matična sa display-om (radi se o LED display-u), pa sam ploču istim tim kablom priključio na manji 15.6" ekran na kojem je ona uredno prikazivala sliku.

Nakon toga sam rastavio svoj potpuno ispravan stari laptop (radi se o istom modelu i istoj seriji) izvadio display priključio ga na tu drugu ploču i opet dobio isti rezultat (nema slike samo osvjetljenje), kada sam taj svoj display ponovo priključio na svoju ploču na moje iznenađenje opet nije bilo slike (znači laptop sam probao prije nego što sam ga rastavio i sve je uredno radilo).

Obje ploče i dalje prikazuju sliku na eksterni monitor kao i na onaj manji 15.6" display, dok se isti efekat ne može postići sa originalim 17.3" ekranima. Radili smo sve što nam je moglo pasti na pamet od hard reseta do bios update-a.

Ima li neko kakvu ideju šta bi se moglo pokušati, ili bar objašnjenje u čemu je zapravo problem, jer ja iako sam radio u servisu kao student, te sam od maldih dana okružen hardverom i softverom stvarno nemam pojma...?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Laptop Display Problem

Da li možda imaju tipke kojim se određuje externi ili interni monitor ...npr Fn+F5 ????

....da sad ne tražim ja manual jer moram ići ofline za par min.

14 godina
neaktivan
Laptop Display Problem

Nije do toga probavao sam, a i nebi se normalna slika pojavila na manjem 15.6" display-u koji sam kopčao da je to...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice