Laptop Ausu neće se pokrenuti!

poruka: 10
|
čitano: 6.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi...

imam Asus pro50n, star skoro 3 godine. Sve je jutros radilo super. Tetka ga je ugasila skroz normalno. Kada je došla s posla, httjela ga je upaliti, i sada se tu javlja problem:

1.Ako je uključen u struju, upali ga, ekran se ne pali, samo se cuje zvuk tamo gdje stoji DVD, kartko ga kao zavrti, prestane, i onda ispocetka, i tako stalno.. vrti, stane, vrti stane, kao da se cijelo vrijeme retsartira, ali se ekran ne pali.

2.Ako ga upali bez da je uključen u struju, onda samo jednom zavrti DVD i ugasi se odmah...

i to znaći sve bez da ekran uopće zasvjetli....jel imao ko sličnih problema?? ajde molim vas ako znate do čega bi to moglo biti.... 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Laptop Ausu neće se pokrenuti!
Probaj izvadit bateriju na par min, izvadit cd/dvd medij ako je u uredaju. Ako ne radi ni nakon toga i ako nisi nikada niti neznas rastaviti laptop onda ga nosi u servis
15 godina
neaktivan

ma problem je u tome sto je laptop u njemackoj, ja sam u hrvatskoj...znam da ga mogu odnijeti u servis, ali mislio sam vidjeti da nije neki jednostavan problem koji mogu i sam rjesiti, bez da ga nosim u servis. 

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
kunof00 kaže...
Probaj izvadit bateriju na par min, izvadit cd/dvd medij ako je u uredaju. Ako ne radi ni nakon toga i ako nisi nikada niti neznas rastaviti laptop onda ga nosi u servis

ako ovo ne pomaže onda je problem s matičnom, procesorom ili grafičkom...s njim pravac u servis bez razmišljanja...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan

znao bi ga ja rastaviti, nisam bas potpuno tabula rasa sto se toga tice :D samo sto laptop nije kod mene....dal bi mozda pomoglo izvaditi malu bateriju da se bios restartira?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima {#}. Imam nekoliko  problema s laptopom Toshiba Satellite. Star  je koje 3 godine, a pošto sam ga puno koristila izlizala su se slova na tipkovnici, ma dobro, 2-3 su i "otpala" od prerevnog čišćenja, zbog toga mi je muž priključio( bez neke instalacije posebne,samo ju je spojio kabelom) vanjsku tipkovnicu i sve je bilo ok, radila ona samo tako svojih par mjeseci i odjednom NIŠTA, ne radi originalna( poneko slovo prihvati,a uglavnom šiba brojke), ne radi vanjska{#}, probala instalirati, opet ništa..Naravno ,tu opet uskače muž- boota mi laptop nakon čega mogu samo otvarati fajlove, ništa ukucati, izgubila wireless konekcije, ne mogu čak ni glazbu slušati,pa pretpostavljam da su nestali i neki programi.Neko vrijeme prije toga mi se komp sam od sebe gasio,užasno spora, koristila redovito Awiru kao antivirusni.. Kako uopće išta srediti, ne mogu na internet, a i da mogu ne mogu ukucati što mi sa neta treba????{#}. Ako mi možete kakvim savjetom pomoći, ako ne ,morat ću ga "pod mišku" pa pravac majstoru.{#}

0 0 hvala 0
17 godina

@Bluesoul1507 - probaj izvadit bateriju i upalit laptop bez nje, znači samo ukopčaj punjač i izvadi bateriju. sestrični mi se desio sličan problem, laptop se ne želi upalit dok ima bateriju u sebi...

@nehebi - pošto ti ne radi pola stvari i kažeš da je laptop užasno spor, jedino što mi pada na pamet je reinstalacija sustava

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 13:02 (Val).
17 godina
nehebi kaže...

Lijepi pozdrav svima {#}. Imam nekoliko  problema s laptopom Toshiba Satellite. Star  je koje 3 godine, a pošto sam ga puno koristila izlizala su se slova na tipkovnici, ma dobro, 2-3 su i "otpala" od prerevnog čišćenja, zbog toga mi je muž priključio( bez neke instalacije posebne,samo ju je spojio kabelom) vanjsku tipkovnicu i sve je bilo ok, radila ona samo tako svojih par mjeseci i odjednom NIŠTA, ne radi originalna( poneko slovo prihvati,a uglavnom šiba brojke), ne radi vanjska{#}, probala instalirati, opet ništa..Naravno ,tu opet uskače muž- boota mi laptop nakon čega mogu samo otvarati fajlove, ništa ukucati, izgubila wireless konekcije, ne mogu čak ni glazbu slušati,pa pretpostavljam da su nestali i neki programi.Neko vrijeme prije toga mi se komp sam od sebe gasio,užasno spora, koristila redovito Awiru kao antivirusni.. Kako uopće išta srediti, ne mogu na internet, a i da mogu ne mogu ukucati što mi sa neta treba????{#}. Ako mi možete kakvim savjetom pomoći, ako ne ,morat ću ga "pod mišku" pa pravac majstoru.{#}

Ako nemaš odvojeni numerički dio desno na tipkovnici od laptopa, da nisi slučajno uključio istu sa kombinaciom Fn+nešto?

Pogledaj u uputama kako se pali/gasi.

Recimo kod HP-a je Fn+Scroll, a kod Dell-a Fn+F11.

Malo ga poskeniraj sa MBAM-om i SAS-om da nemaš kakve gamadi, bez obzira što imaš Aviru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 12:52 (Matozan).
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Ako nemaš odvojeni numerički dio desno na tipkovnici od laptopa, da nisi slučajno uključio istu sa kombinaciom Fn+nešto?

Pogledaj u uputama kako se pali/gasi.

Recimo kod HP-a je Fn+Scroll, a kod Dell-a Fn+F11.

Malo ga poskeniraj sa MBAM-om i SAS-om da nemaš kakve gamadi, bez obzira što imaš Aviru.

Ok,hvala ti puno ,prvi dio riješen-bio je uključen numerički{#}, sad mi samo ostaje naći način kako ponovno laptop spojiti wireless, odnosno gdje uopće pronaći wireless ,praktički mi sad služi kao bilježnica u kojoj imam svašta nešto i to mogu čitati i koristiti,ne mogu proslijediti, jer,naravno nemam izlaz na internet{#}.Stvarno sam dibidus za kompjutere, pa se ispričavam ako vam se pitanje čini bedasto..Malo ću pretražiti forum, možda ima već kome sličan odgovor.Thanks{#}

E,da ,još jedna sitnica, nakon tog bootanja su mi nestale sve ikonice (one dolje kod sata){#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 8:05 (nehebi).
15 godina
neaktivan

Zvala jučer T-com, to mi najjednostavnije, no čovjek me "doveo" do Manager device-a i to je to-prazno ,nema ničega, čini se da ja nisam jedini dibidus za kompjutore, i muža bih bih mogla strpati u tu kategoriju{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice