Evo par detalja:
- 2 računala su u mreži
- spojena su crossover kabelom
- oba imaju Windows XP sa SP3 (friške instalacije)
- imaju različite IP adrese
- nemaju vezu na internet
Kad uđem u "My Network Places" i pritisnem "View workgroup computers" sa računala A vidim računala A i B ali ne mogu pristupiti računalu B (dok A naravno mogu) a sa računala B vidim samo B i samo njemu mogu pristupiti. Igraju i neku sadističku igru pa nerijetko zamijene uloge pa se B ponaša kao A i obrnuto bez moje intervencije/krivnje. Ponekad ne mogu pristupiti ni "mshome" grupi sa jednog ili oba računala.
Od jučer kad je sve radilo u savršenom redu nisam napravio ništa.
Najprije sam probao klasične stvari tipa desni klik+repair na Local Area Connection, promjena IP adrese, isključio oba računala iz struje i pokušao ponovno.
Ping ne daje rezultate ("request timed out"), kad u "Run" upišem "\\ip.adresa.ide.tu" dobijem istu frustrirajuću poruku ("...you might not have permission to use this network resource...") kao i kad upišem "\\ImeRačunala".
Nakon još hrpe blesavih pokušaja instalirao ja Windows XP ponovno, isprobao različite postavke mreže i još uvijek ništa.
Prije ponedjeljka kad ću prenijeti oba računala u kuću i isprobati mogu li ih umrežiti sa ovim sa kojeg pišem ovu poruku, isprobati novi crossover kabel (iako ovaj izgleda sasvim OK i do jucer je radio) i probati sa drugom mrežnom karticom ima li tko kakvih ideja što bih još mogao pokušati?
Lagano sam isfrustriran porukom "...you might not have permission to use this network resource..." :(