Laggy Video

poruka: 6
|
čitano: 920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Laggy Video

Dakle ako otvorim dva videa jedan ce imat vidljivo "choppy " sliku, a drugi ce se vrtiti dobro... recimo sada mi i pisanje "laga" jer mi je u tabu otvoren twitch :(

Ne izluđuje me previse, al zanima me sto bi moglo biti :S vjerujem da nije nista softverski jer sam prije par mjeseci promjenio windowse (zamijenio sam proc i mbo pa sam sve frisko stavio) i onda se događalo isto :(

i nekad mi ne prođe post, jednostavno stane i stoji :/

Ram maybeh :S ? na zalost nemam drugi da testiram :S

LoL :KeiichiAssassin, ExpNinja PlanetS2: AnalniKolutic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Laggy Video

Kakvo ti je zauzeće procesorskog vremena kad ti dolazi do štekanja? Daj screenshot kartice Performance iz Task Managera.

17 godina
neaktivan
Proc bude možda 20ak% a memorija 33%

To sam eliminirao jer mi se i na starom procu (FX6300) događalo isto :/ ostaje mi gpu ili ram, a nemam drugo da istestiram :/

Inače mi sve radi normalno, samo ako imam dva taba i u oba video, jedan će stekat :/
17 godina
moderator
Keiichi kaže...

Tražio sam te screenshot zato jer me zanima kako su ti jezgre zauzete, da ne bi ispalo da ti je jedna jezgra zauzeta 100% (pa da ti zbog toga šteka), a ostale praktički nezauzete. Ali OK, ako veliš da ti se isto događalo ne samo na drugom procesoru, nego i na drugoj platformi, onda zauzeće procesora vrlo vjerojatno nije uzrok.

Keiichi kaže...
To sam eliminirao jer mi se i na starom procu (FX6300) događalo isto :/ ostaje mi gpu ili ram, a nemam drugo da istestiram :/ 

RAM si istestirao programom memtest86+?

Što ti se događa sa zauzećem GPU-a? To možeš provjeriti programom GPU-Z, u kartici Sensors.

Keiichi kaže...
Inače mi sve radi normalno, samo ako imam dva taba i u oba video, jedan će stekat :/

O kakvim inače videima govoriš? YouTube ili što? Koji browser koristiš?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.4.2017 14:38 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Keiichi kaže...

Tražio sam te screenshot zato jer me zanima kako su ti jezgre zauzete, da ne bi ispalo da ti je jedna jezgra zauzeta 100% (pa da ti zbog toga šteka), a ostale praktički nezauzete. Ali OK, ako veliš da ti se isto događalo ne samo na drugom procesoru, nego i na drugoj platformi, onda zauzeće procesora vrlo vjerojatno nije uzrok.

Keiichi kaže...

RAM si istestirao programom memtest86+?

Što ti se događa sa zauzećem GPU-a? To možeš provjeriti programom GPU-Z, u kartici Sensors.

Keiichi kaže...

O kakvim inače videima govoriš? YouTube ili što? Koji browser koristiš?

Koristim Chrome.  Recimo gledam twitch i otvorim si jedan dva streama, jedan ce stekati ili twitch+youtube, nebitno :S recimo sada gledam twitch i steka mi pisanje na forumu, kao da ima 0,5sec odaziv kad stisnem tipku

Zauzece GPUa je od 1-7%, a mem test mi jedino ostaje za napravit 

17 godina
moderator

Provjeriti računalo od virusa. Probati neku live distrubiciju Linuxa (Mint, Ubuntu).

Istestirati memoriju, probati drugu grafičku karticu (možda sad Nvidijinu?) i/ili napraviti svježu instalaciju Windowsa.

Problem koji ti se javlja nije tipični problem za ništa, tako da ćeš morati sam raditi dijagnostiku eliminacijom potencijalnih uzroka. Nema tu lakog rješenja - eliminirati probleme sa softverom ili OS-om, mijenjati komponentu po komponentu. Najbolje bi bilo kad bi mogao napraviti svježu, čistu instalaciju Windowsa pa onda krenuti odatle - ako šteka i na skroz čistoj instalaciji Windowsa, onda znaš da je problem u hardveru (ili eventualno driverima za neku komponentu).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice