Dakle želim si sastavit jedan moćan kompjuter za cijenu od 25000-30000 kn.
Otprilike sam već zamislio koje komponente bi koristio samo me zanima da li netko možda već ima iskustva s tim i da li bi to radilo brzo,pouzdano i duže vrijeme.
ovo je konfiguracija: matična:evga classified sr-2
procesor:intel xeon 5680(u početku samo jedan,a kasnije bi dodao i drugi)
ram:24 Gb corsair dominator Gt 2000Mhz,latencija je 9-9-9-24 6*4 Gb (prvo 24 Gb za jedan proc, a onda još tolko za drugi)
grafika:ati radeon HD 6990 u crossfireu X(odmah dvije)
a za fiziku nadolazeća gtx 590(da li je moguće korištenje dvoglave grafulje za fiziku, a usto već postoje 4 gpu-a ?)
trajna memorija: ocz pci ssd 100 Gb( za boot i osnovne aplikacije)
2* 2 Tb wd caviar 64 Mb cache(poslje bi dodao još)
optički pogon: neki all in one blu-ray čitač/pisač...
napajanje: ultra x4 1600w potpuno modularno
T bi bilo otprilike to .Ovo bi bio gaming rig/workstation.Neki programi koji koristim su usko vezani uz grafički dizajn.stvaranje 3D animacija,stvaranje igara sa potpunom 3d podrškom,razni programski enviromenti,za renderiranje,mnogi programi kao npr. autocad(maya,mudbox...),photoshop, za pregledavanje velikih cjelina u autocad-u,dizajne čestica u igrici,kompleksne animacije...
Please bez onih komentara da mi to ne treba ili da je to glupost.
Ozbiljan sam korisnik i ozbiljno se bavim svim ovim pa vas molim da mi sugerirate i ukažete na pogreške...
p.s. molim bez profosionalnih grafičkih za workstatione kao npr: ati fire pro ili nvidia quadro plex sistemi ako je to moguće! 
HVALA UNAPRIJED!