Kupio novi komp i problem je ovo:

poruka: 30
|
čitano: 2.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako kupio sam novi komp i doso mi je jucer normalno iso sam odmah instalirat windowse itd. itd., instalirao sam windows xp 32 bit  drivere i sve je radilo savrseno, nako instaliranja svih drivera reinstalirao sam kompjuter, sve ok pokaze se sve sta mora onaj znak kako se windowsi dizu i nakon toga treba doc welcome screen i komp se u tom trenutku resetira, nakon toga sam odustao od daljnih pokusaja instalirao sam windows xp x64 sve isto napravio i isti problem se opet pokazivao. Probat cu sad jos instalat windows vistu pa cu rec.

Konfa je slijedeca:

Gigabayte EP45-DS3

Intel Core2Duo E7200@2.51

G.Skill DDR2 2*2 GB 800mhz

ATI Radeon HD 4850 512 mb

Wester Digital 320 GB

PLEASE HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!

E7200 2*3.0 ghz, ATI RADEON HD 4850 512 mb, 2*2Gb G.Skill Ram, HD WD 320 GB, Gigabayte EP45-DS3R, Corosair VX 550 W, Samsung 2220LM, Windows Xp 64 bit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi probo uci u windowse preko safe-moda?

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina

Da nije zbog overclockanja?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupio novi komp i problem je ovo:
Lion King kaže...

Jesi probo uci u windowse preko safe-moda?

U trenutku kada si ti posto tu poruku , ja sam takodjer pisao isto pitanje, sva sreca pa nisam posto.
MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
neaktivan

Pogledaj da nisi u biosu poslije instalacije promjenio SATA AHCI Mode mode u AHCI.To se i meni desilo i kad se pojavio boot screen samo bi se resetirao.Imam maticnu EP35-DS3 sa ICH9 chipsetom i ta opcija mi mora biti na DISABLED jer navodno samo Vista podrzava to.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2008 15:59 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, to sam pogledao sad i kod mene je to iskljuceno, kod mene je situacija ta da poslije onog loadanja odnosno bootanja kada se treba pokazat welcome screen komp se reseta.

E7200 2*3.0 ghz, ATI RADEON HD 4850 512 mb, 2*2Gb G.Skill Ram, HD WD 320 GB, Gigabayte EP45-DS3R, Corosair VX 550 W, Samsung 2220LM, Windows Xp 64 bit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam dal ima ta ploca opciju SATA RAID/AHCI Mode pa vidi sta ti tamo pise.Ako ne koristis diskove u raid polju opcija ti treba takodjer biti na DISABLED.Probaj isto upiknut sata kabel u neki drugi zuti sata port na maticnoj.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2008 16:17 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ti je radio prije nego si instalirao drivere znači da nešto s njima ne valja. Uđi u safe mode i  isključi grafičke drivere. Evo ovdje je lik imao sličan problem ko i ti:

http://techrepublic.com.com/5208-6230-0.html?forumID=101&threadID=224713&messageID=2248114

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2008 19:23 (BlackD.).

0 0 hvala 0
17 godina
buky kaže...

Ovako kupio sam novi komp i doso mi je jucer normalno iso sam odmah instalirat windowse itd. itd., instalirao sam windows xp 32 bit  drivere i sve je radilo savrseno, nako instaliranja svih drivera reinstalirao sam kompjuter, sve ok pokaze se sve sta mora onaj znak kako se windowsi dizu i nakon toga treba doc welcome screen i komp se u tom trenutku resetira, nakon toga sam odustao od daljnih pokusaja instalirao sam windows xp x64 sve isto napravio i isti problem se opet pokazivao. Probat cu sad jos instalat windows vistu pa cu rec.

Konfa je slijedeca:

Gigabayte EP45-DS3

Intel Core2Duo E7200@2.51

G.Skill DDR2 2*2 GB 800mhz

ATI Radeon HD 4850 512 mb

Wester Digital 320 GB

PLEASE HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!

meni je isto tak bilo kad sam skinuo sp3 za xp. potpuno isto. na kraju sam ušao u safe mode i napravio system restore. može biti da je to service packa 3 kao što je meni bilo jer sam ga skinuo s neta. uzmi od frenda cd sa "prozorima" pa instaliraj. a možda i zato što si instalirao 64-bitne windowse a stavio drivere za 32bitne... mislim da ti je to toga problem. stavi x86 xp ili vistu bilo koju jer za te os-ove imaš više drivera koji bolje rade nego na x64 xp-u.
Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
17 godina

Ovako...

Moguce da ti je problem sa SP3... da se kolje sa nekim driverima. Pokusaj instalirat Win SP2, ne upgradeaj na SP3. Instaliraj drivere i pokusaj tako.

Ako ne... pokusaj skinit kod prijatelja najnovije drivere za HW sa neta..

Negdi te zeza neki konflikt ili nesto sa driverima...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eo ovako isao sam reinstaliravat sustav, nakon instalacije drivera za maticnu i ostale stvari resetiro sam komp par puta i sve ok, nakon toga instalo sam driver za graficku karticu isao resetirat komp i onda se opet pojavljuje crni ekran, ja mislim da je nes sa grafickom.

Uspio sam nekako vidjet, temp. u idlu je 88 C, po mome misljenju nes sa grafom nije u redu nosim u ponedjeljak na servis

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2008 22:52 (buky).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To su ti skoro normalne temperature za tu grafu.Potrazi na forumu malo kako ubrzat vent i spustit temperature za 20-ak stupnjeva.Moguce je da je i neispravna.Provjeri jel ti dobro ukopcan dodatni 6 pinski konektor za graficku.Skini najnovije Catalyste 8.9 i isprobaj.Takodjer ako mozes probaj kod nekog upiknut tu grafu pa vidi da li je ona kriva.Ja imam Sapphire HD4850 dual slot fansink i temp je 42-43 idle a load 60-65 bez fixa za vent.

Svi smo mi dr.Šimić!!!
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

To su ti skoro normalne temperature za tu grafu.Potrazi na forumu malo kako ubrzat vent i spustit temperature za 20-ak stupnjeva.Moguce je da je i neispravna.Provjeri jel ti dobro ukopcan dodatni 6 pinski konektor za graficku.Skini najnovije Catalyste 8.9 i isprobaj.Takodjer ako mozes probaj kod nekog upiknut tu grafu pa vidi da li je ona kriva.Ja imam Sapphire HD4850 dual slot fansink i temp je 42-43 idle a load 60-65 bez fixa za vent.

ma necu nis dirat ne da mi se zaje..... odnijet cu na servis i gotovo iovako ionako je komp pod garancijom
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Da nije zbog overclockanja?

Pa tek ga je kupio....
Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan

Ma prika, slušaj. Imaš 2X2GB memorije? Stavi prvo 2GB i onda probaj. Memorija je vjerojatno ok, ali nikad ne znaš. Grafička može biti problem, ali u ovome slučaju ciljaj na matičnu, memoriju, i drivere. Ako si loadao defaultne postavke matične ploče i bez problema instalirao Windowse, otklonio bi matičnu. Rekao si da je problem nastao nakon što si instalirao sve drivere... Probaj restartat komp odmah poslije svježe instalacije, bez da instaliraš drivere. Ako se onda boota bez problema, driver je. Onda instaliraš drivere po redu dok ne zapne.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam vidi prijašnji post... I 880C je čak i za grafu previše, puno previše. Pazi da si dobro sve raspakirao i da vent nije zaštopan.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...

Nisam vidi prijašnji post... I 880C je čak i za grafu previše, puno previše. Pazi da si dobro sve raspakirao i da vent nije zaštopan.

neznam za vent, jer je komp pod garancijom i zapecacen je...., neki su mi rekli da stavim modani bios i da povecam brzinu venta, dali itko zna sta o tome
17 godina

Flashaj najnoviji bios i 90% ćeš riješit stvar. Imao kod prijatelja sličan problem sa vistom i ep43-ds3 matičnom. i nakon biosa sve proradilo kako spada

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 11:47 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Heh, ovo je zaista cudno, kao sto sam napisao prije windowsi se ruse kad instaliram drivere za graficku, posto vista ima opciju da ujdes sa 640 rezom u windowse to sam i pokuso i uspjelo je nakon toga sam stavio rezu i nema gasenja ni resetiranja, prilikom restarta opet isto rusi se i gasi se, opet pokusavam stavit 640 i radi, po meni je to dosta cudan neki kvar, a nije softverski jer sam isprobao windows xp x64, windows x86 i windows vistu x86.

0 0 hvala 0
17 godina

Ista stvar i sa 4870. U Safe modu je radio, a normalno nije. Kažem, problem je riješen nakon stavljnaja novog biosa u kojem je na gigabytovim stranica i stajala napomena da riješava probleme sa nekim vga karticama.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ista stvar i sa 4870. U Safe modu je radio, a normalno nije. Kažem, problem je riješen nakon stavljnaja novog biosa u kojem je na gigabytovim stranica i stajala napomena da riješava probleme sa nekim vga karticama.

ok, idem odmah vidjet sad....
17 godina
neaktivan

SRY na duplom postu no problem je rijesen updatanjem biosa pomocu gigabaytove aplikacije @bios sa F5 na F9

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam imao isti problem i kada sam reinstalirao windowse radi kao zvrk

17 godina
neaktivan
buky kaže...

SRY na duplom postu no problem je rijesen updatanjem biosa pomocu gigabaytove aplikacije @bios sa F5 na F9

Već mi je pomalo čudno što prodavači u vemilu,hg-spotu ,etc. ,ne napominju da prilikom kupnje novih konfiguracija treba nakon sastavljanja računala ,te instaliranja OS-a, staviti novi bios. Pogotovo je to čudno kod konfiguracija sa predinstaliranim OS-o kojeg oni isporuče. Moral bi ih čovjek opomenuti.Viče
17 godina
neaktivan

treba ih masakrirat dodem tam kod njih kupim rame cekam 99h da dodem na red i rade 1tjdan i onda crknu i onda im donesem na zamjenu onda 4 dana gledaju dal su rami ispravni ma naj rade bi im presudio po kratkom postupkuSmijeh neznaju kvalitetan proizvod napravit ili dat kvalitetnu uslugu za koju su dobro placeni!

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2008 21:51 (UBIZEC cORPORATION).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
buky kaže...

Već mi je pomalo čudno što prodavači u vemilu,hg-spotu ,etc. ,ne napominju da prilikom kupnje novih konfiguracija treba nakon sastavljanja računala ,te instaliranja OS-a, staviti novi bios. Pogotovo je to čudno kod konfiguracija sa predinstaliranim OS-o kojeg oni isporuče. Moral bi ih čovjek opomenuti.Viče
 Nemaju oni nista sa tim, ja sam sam instaliravao sustav, a komp je radio ok dok se sustav nije reinstalirao nakon toga je poceo zajebavat, problem sam rijesio Googlom xD
17 godina
neaktivan

Ovako javio mi se jos jedan problem pogledajte sami i vidjet cete odma dali mi mozete kako pomoc, bios postavke nakon flashanja su vracene na default, druga slika nakon pokretanja warheda radi normalno???

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2008 2:12 (buky).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad kad si flešal BIOS , bilo bi najbolje da ponovo instaliraš windose,pa fino najnovije drivere,etc. Trebalo bi sve biti OK.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
buky kaže...

Ovako javio mi se jos jedan problem pogledajte sami i vidjet cete odma dali mi mozete kako pomoc, bios postavke nakon flashanja su vracene na default, druga slika nakon pokretanja warheda radi normalno???

ukljucene su ti opcije u biosu za štednju energije i manje zagrijavanje.
C1E i EIST.
Ako ne misliš clockat ostavi kak je.
To je u redu tak
Bugy kaže...

Sad kad si flešal BIOS , bilo bi najbolje da ponovo instaliraš windose,pa fino najnovije drivere,etc. Trebalo bi sve biti OK.

zbog cega?
C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
buky kaže...

ukljucene su ti opcije u biosu za štednju energije i manje zagrijavanje.
C1E i EIST.
Ako ne misliš clockat ostavi kak je.
To je u redu tak
Bugy kaže...

zbog cega?
 OK, luxx tnx na pomoci..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice