Kućište za arctic liquid freezer ii 280

poruka: 27
|
čitano: 4.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam prevelik problem. Pojma nemam koje kućište da kupim a da u njeg može stati ovo hlađenje na front i da bi stala grafička rtx 3080 asus strix

Trenutno imam nzxt h510 i u njega ne može stati, ne.a teoretske šanse

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 19:38 (bruslii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa procitaj specifikacije/ dimenzije hladnjaka i specifikacije kucista tj koje dimenzije hladnjaka su podrzane... ima milijun opcija. Kod mene Fractal Define 7 iako sam na kraju gore mountao Freezera a ne naprijed radi lakseg podesavanja temperaturne krivulje.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kućište za arctic liquid freezer ii 280
Minneyar kaže...

Pa procitaj specifikacije/ dimenzije hladnjaka i specifikacije kucista tj koje dimenzije hladnjaka su podrzane... ima milijun opcija. Kod mene Fractal Define 7 iako sam na kraju gore mountao Freezera a ne naprijed radi lakseg podesavanja temperaturne krivulje.

Molim te možeš li mi pomoći sa provjerom jer ja želim Fractal Design Focus 2. Po računicama sve može stati kako sam ja to izračunao, hajde molim te i ti provjeri. Jer evo već 2 puta vraćam staru konfiguraciju zbog problema što nisam lijepo sve nabavio.

Be Water My Friend
15 godina

Focus 2

• GPU max length
    405 mm with front fan mounted

• Top radiator
    Up to 240 mm (max 46 mm RAM height)

• Front radiator
    Up to 360 mm
14 godina
neaktivan
Ma sve je to u redu, ali strah me kupiti, pa ja već 2 puta vraćam staru konfiguraciju u kejs jer imam problema, stvarno bi želio da je 100% sigurno da može pa da naručim.
Be Water My Friend
3 godine

A zašto radijator naprijed? Vrlo mi je nelogično upuhivati topao zrak s radijatora u kućište, nije li pametnije naprijed držati ventove koji upuhuju svježi zrak a rad. staviti da ispuhuje vrući na vrhu kućišta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 22:59 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kontam zbog cijevi, najbolje je da su dolje? Mislim eto svejedno vi sigurno znate najbolje od mene. Stvarno bi naručio ovo kućište ako je sigurica da će stati kako god da okrenem
Be Water My Friend
16 godina
bruslii kaže...
Ma sve je to u redu, ali strah me kupiti, pa ja već 2 puta vraćam staru konfiguraciju u kejs jer imam problema, stvarno bi želio da je 100% sigurno da može pa da naručim.

https://www.fractal-design.com/products/cases/focus/focus-2/rgb-black-tg-clear-tint/

Ne boj se, slobodno ga kupi.Moja preporuka, fanove sa prednje strane sa radijatorom prema unutra.Pumpa mora biti ispod najviše razine radijatora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 23:11 (ghibli7).
14 godina
neaktivan
Hvala legendo, ide narudžba lagano sada sa sigurnošću. Jedva čekam da mi stigne, jer evo već 5 dana gledam u i7 14700k i ddr5 32gb rama.
Be Water My Friend
3 godine
bruslii kaže...
Kontam zbog cijevi, najbolje je da su dolje? Mislim eto svejedno vi sigurno znate najbolje od mene. Stvarno bi naručio ovo kućište ako je sigurica da će stati kako god da okrenem

Bitno je da ti procesor nije najvišlja točka na sistemu vodenog jer će se nad njim u pumpi sakupiti mjehurići zraka što ne želiš da se desi jer neće vrtiti vodu nego zrak, 90% aioa ima pumpu nad procesorom, tvoj također, dakle rad na vrhu je idealno rješenje jer će mjehurići zraka kad tad otići na vrh u radijator.

ghibli7 kaže...

Pumpa mora biti iznad najviše razine radijatora.

Ovo mi nema smisla, upravo je suprotno.

Video s objašnjenjima JayzTwoCents...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 23:07 (notloB).
16 godina

Da,imate pravo,ja mislim jedno pišem drugo.Pumpa ne smije biti na najvišoj poziciji.Ispravak netočnog navoda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ovdje na ovom videu:

temperature bolje kada je frontalno postavljen nego on top. Ima li još nekih beneficija zašto držati radijator gore a ne frontalno. Evo i ovo sam naučio da je pozicija UP najbolja za rad, zanimljivo.
Be Water My Friend
16 godina

Ovako sam ja postavio 240 II.Mislim da je mala razlika u temperaturi kod ovakvog postavljanja u odnosu na vrh kućišta.U ovom,mom slučaju radijator se hladi "svježim" zrakom izvan kućišta.

Dva venta na vrhu izbacuju topli zrak van kućišta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 23:24 (ghibli7).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
notloB kaže...
bruslii kaže...

Bitno je da ti procesor nije najvišlja točka na sistemu vodenog jer će se nad njim u pumpi sakupiti mjehurići zraka što ne želiš da se desi jer neće vrtiti vodu nego zrak, 90% aioa ima pumpu nad procesorom, tvoj također, dakle rad na vrhu je idealno rješenje jer će mjehurići zraka kad tad otići na vrh u radijator.

ghibli7 kaže...

Pumpa mora biti iznad najviše razine radijatora.

Ovo mi nema smisla, upravo je suprotno.

Video s objašnjenjima JayzTwoCents...

Au kako je moćan ovaj video, sve rečeno ovdje, nema se šta dalje razmišljat. Stvarno ovaj top mount je najbolje da se taj zrak rasporedi po cijelom radijatoru.

Be Water My Friend
3 godine
bruslii kaže...
Ovdje na ovom videu:

temperature bolje kada je frontalno postavljen nego on top. Ima li još nekih beneficija zašto držati radijator gore a ne frontalno. Evo i ovo sam naučio da je pozicija UP najbolja za rad, zanimljivo.

Vjerojatno na tom kućištu, ali najviše mi smisla ima postaviti ga na vrh, btw. cpu nije jedina komponenta koja se grije, ostale će biti hladnije ukoliko ne upuhuješ vrući zrak s radijatora u kućište... btw, on je naprijed metnuo i treći samostalan vent koji je upuhivao hladan zrak, moguće su bolje tempe i radi toga, ne znam hoćeš li imati mjesta za treći vent naprijed.

ghibli7 kaže...

Ovako sam ja postavio 240 II.Mislim da je mala razlika u temperaturi kod ovakvog postavljanja u odnosu na vrh kućišta.U ovom,mom slučaju radijator se hladi "svježim" zrakom izvan kućišta.

Sve pet ukoliko je funkcionalno ali mi nekako ove cijevi preko grafe ne izgledaju dobro, estetski ako ništa drugo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 23:40 (notloB).
14 godina
neaktivan
notloB kaže...
bruslii kaže...
Ovdje na ovom videu:

Vjerojatno na tom kućištu, ali najviše mi smisla ima postaviti ga na vrh, btw. cpu nije jedina komponenta koja se grije, ostale će biti hladnije ukoliko ne upuhuješ vrući zrak s radijatora u kućište... btw, on je naprijed metnuo i treći samostalan vent koji je upuhivao hladan zrak, moguće su bolje tempe i radi toga, ne znam hoćeš li imati mjesta za treći vent naprijed.

Definitivno sam se uvjerio da si u pravu i da je najbolje postaviti ga gore, gledao sad i ko Gamers Nexusa. Čovječe nisam znao da je svakako frontalni ubitačan pogotovo ako je cijev gore, način da je cijev dolje može proć, ali definitivno ću i ja mountat gore. Sad idem opet provjeriti da li će moći ovaj Fractal Design Focus 2 to izvesti bez problema. Npr pokušao sam to i u h510 i nisam uspio jer je hladnjak od matične smetao, znači bitna je i širina kuće.

Vidim ovo Fractal je duže 50mm tako da ću imati mjesta pomjeriti ga lijevo/desno ako mi bude smetao hladnjak matične, ali opet zavisi od kuće možda postavi matičnu niže nego ovaj nzxt. Ne znam, nebi me trebao iznevjeriti Fraktal.

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 23:44 (bruslii).
14 godina

Kao sto su ti vec objasnili... Radijator naprijed = upuhujes hladni zrak izvana preko radijatora i taj vruci zrak ulazi u kuciste. Rezultat, bolje hlađenje proca, losije hlađenje graficke/ ostatka sistema. Gore, hladis procesor toplijim zrakom iz kucista i onda jos topliji zrak izbacujes van. Rezultat - topliji procesor ali hladnija grafa i ostalo. Druga opcija je balansiranija a i grafe su veci grijaci i potrosaci nego procesori... plus puno lakse podesiti krivulju ventilatora sa kucista, kao sto sam vec spominjao - nju radis ovisno o temperaturi procesora. Pa ako je procesor kao u opciji 1 hladan ko špricer dok se grafa muči, tesko je dobro podesiti krivulju i opcenito moras puno brze/ glasnije vrtiti ventilatore da ohlade. S drugom opcijom poslozis fino bez problema.

Btw, taj Focus ti ne stane 280 gore, nego samo naprijed.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
ghibli7 kaže...

Sve pet ukoliko je funkcionalno ali mi nekako ove cijevi preko grafe ne izgledaju dobro, estetski ako ništa drugo...

Ne brini se.Moj prioritet je bio hladan procesor,grafička nije zahtjevna i ne grije se previše tokom igranja a protok zraka je osiguran ventovima na vrhu koji ispuhuju topliji zrak vani.Cijevi ne diraju grafu ali i da diraju nikakav problem.Neznam kako bi ih ti postavio.Ovo je jedini način na koji sam ja mogao montirati hladnjak jer nema mjesta na vrhu.Zalman S3 ne podržava montažu AIO 240 II hlađenja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2024 23:57 (ghibli7).
14 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

Kao sto su ti vec objasnili... Radijator naprijed = upuhujes hladni zrak izvana preko radijatora i taj vruci zrak ulazi u kuciste. Rezultat, bolje hlađenje proca, losije hlađenje graficke/ ostatka sistema. Gore, hladis procesor toplijim zrakom iz kucista i onda jos topliji zrak izbacujes van. Rezultat - topliji procesor ali hladnija grafa i ostalo. Druga opcija je balansiranija a i grafe su veci grijaci i potrosaci nego procesori... plus puno lakse podesiti krivulju ventilatora sa kucista, kao sto sam vec spominjao - nju radis ovisno o temperaturi procesora. Pa ako je procesor kao u opciji 1 hladan ko špricer dok se grafa muči, tesko je dobro podesiti krivulju i opcenito moras puno brze/ glasnije vrtiti ventilatore da ohlade. S drugom opcijom poslozis fino bez problema.

Btw, taj Focus ti ne stane 280 gore, nego samo naprijed.

Kako ne stane ako na kućištu piše da je 472mm long a radijator je 317mm long? Šta misliš da smeta pa ne stane gore da se stavi?

Da da, neće moći gore, ali nema veze, montirat ću da frontalno da cijevi budu dolje. Šta mislite na kraju da li je pametno da uzmem ovaj Fractal Design Focus 2 ili imate neka slična u sličnom cjenovnom rangu?

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2024 1:01 (bruslii).
3 godine

Btw. fan control za kontrolu ventova ftw, nema boljega, najveća prednost je prebacivanje krivulje između cpua i grafe na ventove kućišta, ukoliko je grafa toplija ventovi kućišta će se prebaciti na krivulju za grafu a ukoliko je cpu topliji na krivulju za cpu, moje tople preporuke.

Screen:

JayZ ponovno...

bruslii kaže...

Šta mislite na kraju da li je pametno da uzmem ovaj Fractal Design Focus 2 ili imate neka slična u sličnom cjenovnom rangu?

Imaš na sljedećem linku pa biraj... Compatible cases with ARCTIC Liquid Freezer II 280

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2024 1:30 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Šta mislite da li u ovo kućište može hladnjak gore da se stavi cougar MX600? I da li je bolje ovo kućište ili Fractal Focus 2?
Be Water My Friend
3 godine
bruslii kaže...
Šta mislite da li u ovo kućište može hladnjak gore da se stavi cougar MX600? I da li je bolje ovo kućište ili Fractal Focus 2?

A zašto sam ne pogledaš na stranici proizvođača, uopće nije teško... ovdje + slika dolje...

Čini mi se kao kopija i mix lancoola od lian lia i fractalovog obrnutog torrenta, izgleda neloše ukoliko nije preskupo, možda ima koja recenzija, potraži.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2024 13:55 (notloB).
14 godina
neaktivan

Kupio sam Cougar mx600, stiže mi utorak. Po ovoj slici moje hlađenje u njemu može biti on top

Be Water My Friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2024 16:06 (bruslii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
bruslii kaže...

Kupio sam Cougar mx600, stiže mi utorak. Po ovoj slici moje hlađenje u njemu može biti on top

Jel' ti stiglo? Ova prednja maska ispred filtera zraka, kakva je, čini se presavitljiva, klimava i slabašna... Kakvi su limovi jesu li pretanki i klimavi?

13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu

Imam opciju da dobijem Arctic liquid freezer II 360 a-rgb

Trentutno koristim Noctua NH-D15 na procesoru Ryzen 7700X u kucistu MS V715

Ovo vodeno hladjenje bih morao staviti naprijed zbog kucista jer mi ne stane gore.

Radi se o tome da je drug ne gledajuci kupio ovo vodeno ali njemu ne moze nikako da stane u kuciste pa bi se zamjena odvila 1za1 sa tim da je moja Noctua stara 1godinu a vodeno je novo.

Da li bi mi se to isplatilo da zamjenim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.1.2024 17:00 (coa13).

0 0 hvala 0
14 godina
coa13 kaže...
Da li bi mi se to isplatilo da zamjenim?

Ideš na bolje tako da se svakako isplati.

14 godina
neaktivan
notloB kaže...
bruslii kaže...

Jel' ti stiglo? Ova prednja maska ispred filtera zraka, kakva je, čini se presavitljiva, klimava i slabašna... Kakvi su limovi jesu li pretanki i klimavi?

Da stiglo mi je i ovo je zvjer. Predobro je kućište, nevjerovatno koji kvalitet lima. Veoma je jednostavno za postavljat djelove u njeg jer je baš sve lako dohvatljivo i svaki lim koji treba se može sa lakoćom pomjeriti/skinuti. Jako jako dobro kućište i preporučio bi svima, jako dobar airflow, ovo je nešto novo i veoma kvalitetno. Čak je i ovaj arctic liquid freezer II 280 stao u njeg na gornju stranu. Stvarno sam prezadovoljan kućištem.

https://www.youtube.com/shorts/GHBgW0_tuNQ

Be Water My Friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice