Konstantno rušenje i problem pri paljenju

poruka: 6
|
čitano: 1.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

pozdrav, imam problem na racunalu pod moj pc. kad ga stavim pod malo opterecenje ( 4 taba u chromeu odkojih je jedan yt ili igranje bc2) racunalo ostaje upaljeno ali nemogu nista  s njim odnosno graficka ne daje sliku a zvuk jednostavno stane, kad ga resetiram na gumb od kucista onda pri paljenju jednostavno maticna ne daje onaj bip kod paljenja niti sliku, a dvd drive se pocne vrtit pa stane i vrti opet itd. mislim da je napajanje? moze pomoc? hvala umaprijed.

edit - zaboravih napomenut da temperature gpu icpu su ispod 40 stupnjeva..kao imaticna i hdd

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 23:19 (Mitch).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Konstantno rušenje i problem pri paljenju
Mitch kaže...

pozdrav, imam problem na racunalu pod moj pc. kad ga stavim pod malo opterecenje ( 4 taba u chromeu odkojih je jedan yt ili igranje bc2) racunalo ostaje upaljeno ali nemogu nista  s njim odnosno graficka ne daje sliku a zvuk jednostavno stane, kad ga resetiram na gumb od kucista onda pri paljenju jednostavno maticna ne daje onaj bip kod paljenja niti sliku, a dvd drive se pocne vrtit pa stane i vrti opet itd. mislim da je napajanje? moze pomoc? hvala umaprijed.

edit - zaboravih napomenut da temperature gpu icpu su ispod 40 stupnjeva..kao imaticna i hdd

Savjetujem da otvoriš konfi, odspoji hdd, i ako ima neka kartica isto makneš i ostavi samo cpu i ram i mora bit spojen s monitorom pa onda probaš jel dobiva slike?

Ako ploča ima interne grafu i možeš na njega uštekat a grafičku karticu vadit i onda isprobat.

Ako ploča ne dava signal vjerovatno u čipset ima problema.

Čipset najviše strada od temprature.

Ako ploča ne bepa, može bit ne daje napon s napojne (ako ne vrte ventovi)

Ako ploča ne bepa a vent vrti onda može bit do rama ili grafe.

Probaj sve redom eliminiraš.

Sam svoj majstor. :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 21:07 (Nello).
17 godina
Mitch kaže...

Kolko vidim imašCodegen šrot na kubik napajanje,{#} to odma upada u oči ko sjekira u prozoru posudi od nekog bolje napajanje pa onda provjeri ak je to u pitanju.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 21:09 (rambox).
16 godina

Nažalost nemam od kog trenutno posudit, al sam 90% siguran da je napajanje

evo i temperatura :

1. grafa

2. MBO

4. HDD

5. i 6. CPU

0 0 hvala 0
16 godina
Nello kaže...
Mitch kaže...

Savjetujem da otvoriš konfi, odspoji hdd, i ako ima neka kartica isto makneš i ostavi samo cpu i ram i mora bit spojen s monitorom pa onda probaš jel dobiva slike?

Ako ploča ima interne grafu i možeš na njega uštekat a grafičku karticu vadit i onda isprobat.

Ako ploča ne dava signal vjerovatno u čipset ima problema.

Čipset najviše strada od temprature.

Ako ploča ne bepa, može bit ne daje napon s napojne (ako ne vrte ventovi)

Ako ploča ne bepa a vent vrti onda može bit do rama ili grafe.

Probaj sve redom eliminiraš.

Samo je ostalo to da je napajanje ili grafa, ram sam provjerio i u redu je.

Uspio sam upalit računalo, iskopčo sam ga iz struje (napajanje) i vratio nazad i sad je u redu.

Ali ovo se stvarno često događa, svako drugo paljenje ili ulaženje u BC2..

16 godina

postavi normalne postavkr u BIOSU. Reda radi, MemTest, chkdsk, update sys i drivera, antivirus scan. Nakon tog (ako nije pomoglo) je najvjerojatniji krivac VGA i vriejme (starenje).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice