Konstantno crashanje uz BSOD

poruka: 5
|
čitano: 1.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, dugo sam se premišljao da li da napišem ovaj post jer je poprilično teško objasniti što mene muči. Poprilično sam loš s hardverom, pa sam čak i bio kod lokalnog majstora za takve stvari, ali problemi su se nastavili. Tražio sam odgovor u prethodno otvorenim temama na ovom podforumu, ali ništa nisam pronašao što je slično mom problemu.

Dakle, sve je krenulo još prije nekih godinu dana, taman negdje kad sam kupio novu matičnu (AS Rock N68C-S UCC). Igrao sam NFS-MW, već prešao 80% igrice i osjetio sam kako mi se sve češće pojavljuju laggovi. Sve dok se nije jednom potpuno resetirao komp uz BSOD. Nakon toga ista stvar se počela događat i sa Call of Dutyem, koji mi je do tad lijepo peglao (lockan 125 fps, ništa previše, ali dovoljno). FPS bi nakon nekih 15-ak minuta igranja pao na 60, krenuli bi laggovi i onda nagli reset i BSOD. Tada sam skinuo i FIFU i PES da bi mi u tim igricama po ekranu bile velike crne linije. Dakle, nekih 30-40% terena uopće nisam vidio. I naravno, uz sve to, komp bi mi crashao već oko poluvremena. Zbog tih crnih linija sam mislio da je stvar u poprilično lošoj grafi, pa sam je odlučio zamijeniti kod već spomenutog "majstora". Otišao sam kod njega, on je izvadio moju grafičku, stavio svoju (ATI Radeon HD 5770), ušli smo u PES i nije bilo tih crnih linija. Ja mislio da je time riješen problem, dao mu pare za grafu, on mi još promijenio neku pastu (valjda za procesor, nisam skužio, vjerojatno znate na šta mislim) i to je to. Došao sam doma, a na COD-u nisam mogao skupit 250FPS-a koje mi je on obećavao s ovom grafičkom. PES i FIFA su uz male lagove išli, ali onda mi je nakon 2-3 dana ponovno krenulo crashati. I do dan danas mi crasha na svim igricama osim na PES-u, i to je ono što me najviše čudi. Što još više čudi, jako često zna crashat (naravno uz BSOD) i dok igram igrice na netu, čim su malo zahtjevnije, čim zahtjevaju Shockwave player (primjer je 8ball pool na fejsu, odigram 3 partije i odmah BSOD). Neki mi kažu da je problem u matičnoj, neki da je u napajanju, neki da je do ventilatora, a ja nemam pojma koga da poslušam jer se ne kužim u takve stvari.

Evo slike OverDrivea ako to govori nešto:

http://i45.tinypic.com/2yyb75t.jpg

Imam 2GB RAM-a, AMD Athlon Dualcore Processor, 2.91 GHz. Ako još neki podaci trebaju samo recite. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Konstantno crashanje uz BSOD

Jel taj "majstor" napravio flash biosa na matičnoj?

Može ti se rušiti zbog:

1- pregrijavanja

2- nekompatibilnosti

3- preslabo napajanje

4- radne memorije

5- loših windowsa - crack

Testiraj memoriju sa memtest pa eliminiraj.

16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Konstantno crashanje uz BSOD
Brian kaže...

Jel taj "majstor" napravio flash biosa na matičnoj?

Može ti se rušiti zbog:

1- pregrijavanja

2- nekompatibilnosti

3- preslabo napajanje

4- radne memorije

5- loših windowsa - crack

Testiraj memoriju sa memtest pa eliminiraj.

Mislim da nije, tj. 99% sam siguran da nije jer mi je rekao sve što je napravio, a to nije nabrojao. Matičnu nisam kupio kod njega..

A što se rušenja tiče:

1-ne bi trebalo biti, gledao sam si temperature dok sam bio u igricama i bile su ispodprosječne.

2-nisam siguran na što pod ovim misliš, pa je vrlo lako moguće da je do toga.

3-kako mogu znati snagu napajanja? i u odnosu na što je preslabo? grafičku?

4-pustio sam memtest da pola sata testira i nije našao niti jednu pogrešku.

5-imam org windowse

phoenix2003 kaže...

Bio sam u toj temi i u prvih 30-ak stranica nisam pronašao odgovor, pošto je više riječ općenito o BSODu, a i problem je što meni svaki put neki drugi izbacuje.

Hvala obojici!

16 godina
neaktivan

Onda provjeri kritične greške koje upisuje Event Viewer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice