Kompjuter mi zablokira

poruka: 27
|
čitano: 4.826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Zdravo. Kao sto naslov govori kompjuter mi zablokira. to se desava tokom igre ili dok gledam neki film. Znaci ekran se samo zamrzne i dobijam zvuk kao trrrrrrr i moram ga restartovati na dugme. Pratio sam temperature i nisam nista primjetio. Neki su mi govorili da je i do HDD pa sam kupijo novi, ali se problem nastavijo, promjenio sam i termalnu pastu ali nista se nemjenja i kada on zablokira i kada on zablokira dole dugme za dvd radi.

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kompjuter mi zablokira

To je vjerojatno ram, reci koje su komponente u pitanju, te koliko pločica rama imaš? ako imaš više pločica testiraj sa svakom posebno, mjenjaj slotove.

Zamrzavanje baš i nije kod HDD-a tamo se eventualno sve uspori i jako šteka sve, al odmah na početku rada ne da 15-20 min radi ko novo i onda počne.

Tako da isprobaj ram, ako imaš posudi od frenda i probaj pola sata, sat vremena

Chill Now And Forever
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Imam 2 plocice po 4GB DDr3 a danas cu posuditi ram od nekoga pa cu vam javiditi sta se desava.

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prvo probaj sa jednom pločicom pa drugom, onda češ vidjet, ako ni tad nebude dobro onda probaj od frenda ram, a ako tad nebude dobro onda idemo dalje na rješavanje problema

Chill Now And Forever
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Evo mene izvinite sto ste cekali keky bio si u pravu do Rama je i sta sada da radim dali moram kupiti novi ili ?

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

je štedi za novi ako su obje pločice riknule onda kupi novi ili ako je jedna dobra metni ju unutra i kasnije kupi još jednu

Chill Now And Forever
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Ok, hvala na pomoci :)

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Ee izgleda da nije do rama nabavijo sam 4GB i 2 plocice po 2GB i kada sam ubacijo jednu po jednu nije zablokirao ali danas kad sam igrao sa sve 3 plocice on opet po starom, eh sad dali ima kakve veze sto nije zablokirao kada sam jedan ubacijo ili je to slucajnost u glavnom on opet blokira.

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

stavi samo 2 pločice koje su potpuno iste i probaj mjenjat slotove, stavi u dual channel, pa probaj drugačije

također probaJ CLEAR CMOS, ili restart bios to default, to na pomoći, znači uđi u bios i vrati sve na tvorničke postavke ilio samo ivadi bateriju na minutu i onda probaj sa ovim što si stavio novo.

Moguće da matična ne prima različite proizvođaće pa ako si testirao svoje stare pločice jednu po jednu onda probaj kombinirat sa tom

Uvijek je najbolje da imaš potpuno iste rame da se slažu jedan sa drugim, nego reci ti meni točne modele rama svih koje si uparivao

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 14:41 (keky911).
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

ee keky trazio sam po netu o ovome i naisao na ovo

"Hey, so i've had this problem ever since i renewed my game time to play. My computer would simply just freeze up making this horrible noise in my speakers/headset. The only way to get out of the freeze was to shut down PC with power-button. After many days of frustration i finally found out why this was happening.
I had more than one sound device application at the same time, they would fight eachothers for information causing the crash. To fix this you just have to go to the Device Manager(I beleive its called in English] and inactivate the ones you dont need.
http://i.imgur.com/yS9M6Cx.png" 

to sam uradio i poceo igrati i nakon 30min-1h igre on je kao zablokirao i i onaj zvuk je trajao oko 2-3 sekunde i prestao je i ja sam mogo nastaviti igrati ali nisam vise imao zvuka.

A ovo sto si rekao za da stavljam iste plocice to nepomaze.

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znači probao si ram koji provjereno radi stavit u svoj komo?

Ovako ako si za možemo poslije pogledat preko teamwievera što bi moglo biti (ako je do software-a, a ne čini se tako)

A daj ti meni komponente...moraš mi napisat komponente da vidim da nije do napajanja možda jer nikad se nezna...

Neznam dal bi moogla zvučna stvarat freeze, nikad se nisam suočio sa takvim problemom.

Inače ima jedan program za test memorije a zove se memtest86 pa probaj sa njim testirat ram (prati upute i testiraj ako sve prođe onda idemo dalje rješavat.

I da interesira me na kojem si windowsu, te da li je u posljednje vrijeme bio neki update??? (otprilike kad se to počelo događat

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 8:21 (keky911).
9 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Poz.svima! Posve sam novi na Vašem forumu,imam isti problem pa me zanima par stvari.Prvo  imam DDR2 king max 1 GB  800Mhz da li ju mogu mijenjati za neku jaču.Drugo ako ne mogu  da li je puno dati za drugu preko oglasnika 100 kn. Mislim da me one zezaju (u nutra su 2 ) jer kad jednu izvadim onda ova druga(jedna) sama neko vrijeme radi (ali sve je sporo).Problemi kreću odmah sa paljenjem ne može se pokrenuti a i ako se pokrene strelica miša ostane u centru i ničim se ne može pomaknuti onda ja više puta palim gasim ili mijenjam DDR-ima mjesta ili jednu izbacim i tada se on nekako pokrene,pa zato predpostavljam da bi problem mogao biti u njima.

Slavek Podravac

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

slavek podravac

Da ako radi sa jednom pločicom onda je ram u pitanju, usporeno je vjerojatno zbog toga što ste na windows 7. Ukoliko kupujete ram, 4gb je neki optimum za ddr2, probajte nabaviti što jeftinije i najvažnije je da prije kupnje ili kupujete od provjerenog prodavaća (prijatelj, član obitelji i sl.) ili da se ram isproba barem pola sata, prije nego se kupi ili sa gore navedenim programom (memtest86)

Navedite matičnu ploču koju imate i reći ću vam da li može jača memorija, u što čisto sumnjam, jedino postoje iznimke nekih matičnih koje su podržavale 1060 mhz ddr2 (kojih danas ima ko i dragog kamenja u mojem polju)

Najpametnije vam je, kao što je i kolegi predloženo, posuditi od nekog i isprobati pa vidjet ako radi.

Btw vrijeme je pregazilo ddr2 a ljudi bacaju nenormalne cijene, znači za iste novce kupiš duplo više dd3 rama, ja osobno ne bih dao više od 200 kn za 4gb ddr2.

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 13:08 (keky911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Hvala na brzom odgovoru,ali kako da stavim DDR3 u slot od DDR2? Zar nisu oni razmaci različiti.? Inače matična mi je gigabyte 555-nešto ako se ne varam za te brojeve a mogu i pogledati unutra kad ga budem ponovno otvorio(nije probl.jer ga i onako otvaram takoreći svaki put kad ga palim,ovo sad pišem sa lap-a)

Slavek Podravac

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Selkoo kaže...

Ee izgleda da nije do rama nabavijo sam 4GB i 2 plocice po 2GB i kada sam ubacijo jednu po jednu nije zablokirao ali danas kad sam igrao sa sve 3 plocice on opet po starom, eh sad dali ima kakve veze sto nije zablokirao kada sam jedan ubacijo ili je to slucajnost u glavnom on opet blokira.

Sa Memtest istestiraj svaku pločicu zasebno.

14 godina
neaktivan
slavek podravac kaže...

Hvala na brzom odgovoru,ali kako da stavim DDR3 u slot od DDR2? Zar nisu oni razmaci različiti.? Inače matična mi je gigabyte 555-nešto ako se ne varam za te brojeve a mogu i pogledati unutra kad ga budem ponovno otvorio(nije probl.jer ga i onako otvaram takoreći svaki put kad ga palim,ovo sad pišem sa lap-a)

Ne možeš DDR3 u DDR2, nemoj ni pokušavati.

12 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Pa nisam ja ni rekao da se ddr može stavid u ddr2 utore čovječe, pročitaj napisao sam samo usporedbu cijene a to je apeliralo da bi bilo dobro u skoroj budućnosti nadograditi na matičnu koja podržava ddr3 jer je jeftiniji ram i noviji pa kad se nešto takvo desi puno je lakše nabavit druge....

Istestiraj sa memtest86 ili to neka napravi netko ko se više kuži pa javite rezultate.....

Chill Now And Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nism ja niti shvatio da ste rekli da se mogu mijenjati  ali ja sad imam takvu situaciju,  sa DDR2 sve još dosta dobro radi za ne zahtjevna surfanja,ne igram igrice,tu i tamo pogledam koji oglasnik sa autima i za sada me zadovoljava.Oprostite  što sam unio zabunu ali ipak hvala na dobrim savjetima. Kupujem 2 nova kingmaxDDR2 pa se javim sa polučenim rezultatima.Poz...

Slavek Podravac
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

eh izgleda da nije do zvucne mislio sam da je problem rijesen jer se dugo nije komp zaledijo ali to je bila slucajnost. A keky dali je moguce da nije problem jedan onaj slot ili kako se vec zove ono gdje se stavlja ram jer sam uzeo onu "Pokvarenu" Ram plocicu i stavijo u prvi slot i igro jednih 1-2h i nista se nije desilo , pa sam stavio u drugu igro isto oko 1-2h i i zledi se komp, probao sam i u ostale da stavim i igro sam isto oko 1-2h i nije se zaledio. E sada dali je to samo slucajnost ili je mozda to problem Rijesen jer vec 2 dana nema Freze ?

Selkoo
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 7:27 (Selkoo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vrlo lako moguće da je otišao slot, a ništa stavi u ove koji ti rade i koristi...malo probaj i slotove očistiti od prašine nekim kistom

btw, ko je rekao da je do zvučne?? ili si to pogrešno napisao?

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 7:57 (keky911).
11 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Pogresno napisano. Ako se nesto opet desi javim i hvala na pomoci :)

Selkoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Pozdrav, imam slican problem, igrao sam Witcher 3 i presao dobar dio igre, i sada najednom kada sam dosao na Mist island igra pocinje nepodnosljivo stekati, nakon toga izlazim iz igre i komp i dalje steka, u task manageru vidim da cpu usage 100%, nakon sto maknem Witcher 3 iz procesa i dalje komp steka iako je cpu usage pao na 40% (u pozadini ne radi nijedan proglram koji bi mogao uzrokovati takav rad procesora). Do jucer je sve radilo normalno, danas sam napravio test sa HD Tune i ne pokazuje nikakvu gresku, memoriju sam testirao sa memtest ali svaki puta kada dodje do kraja ugasi mi program tako da ne vidim dali je kakva greska. Komp je i5 3470p,nvidia gtx 760, 16Gb memorije, mislim da ostale komponente nisu toliko bitne. Molim vas pomoc.

Sada vidim kada sam nasnimio noviji HD tune da mi javlja gresku C7 Interface CRC error Count 1 ,    curent 200 worst 200 data 1 status attention

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 15:31 (Pegas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pegas kaže...

16Gb memorije

16 GB RAMa, znači imaš više modula memorije, testiraj jedan po jedan modul.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
neaktivan
Kompjuter mi zablokira

Kada testiraš sa hd tune testiraj kao slow test a ne quick
Kako misliš ugasi ti program, stavi memtest na usb stick

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 16:46 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
jigsaw5063 kaže...

Kada testiraš sa hd tune testiraj kao slow test a ne quick
Kako misliš ugasi ti program, stavi memtest na usb stick

Ma sada testiram ponovno, nesto sam izgleda zbrljao prvi puta, 1 stick memorije je istestiran i ne daje mi nikakve error-e sada je drugi u toku, kod HD tune-a nisam stavljao Quick start, vec mi je ponuđen samo start ukoliko pricamo o benchmark opciji.

14 godina
Pegas kaže...

Ma sada testiram ponovno, nesto sam izgleda zbrljao prvi puta, 1 stick memorije je istestiran i ne daje mi nikakve error-e sada je drugi u toku, kod HD tune-a nisam stavljao Quick start, vec mi je ponuđen samo start ukoliko pricamo o benchmark opciji.

Testiraj jedan po jedan u realnim uvijetima, tipa igranje ili tamo di ti je štekao prije.

Memory test može i ne mora pokazati nepravilnosti.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Pegas kaže...

Testiraj jedan po jedan u realnim uvijetima, tipa igranje ili tamo di ti je štekao prije.

Memory test može i ne mora pokazati nepravilnosti.

Baš cudno, znači nijedan stik zasebno nije stekao u igri na ULTRA grafici, i uparim ih oba i komp pocne pistat, premjestam stikove i na kraju uspijem upalit komp (sa oba stika) udjem u Witcher i radi sad sve savrseno. Stvarno nemam pojma sto se događa i zasto je jucer sve normalno radilo, a danas stekalo, i sada opet dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 17:50 (Pegas).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice