Komp kao pojačalo za gitaru ?

poruka: 11
|
čitano: 12.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
dakle prijatelj mi zeli gitaru spojit preko kompa da mu on sluzi ka pojacalo, nju je ukljucia u ulaz za mikrofon a izlaz ide na aktivne zvucnike ,medutim zvuk mu kasni i nije u redu , reka je da su njegovi prijatelji to radili i da je sve bilo okej , jel mozete pomoc ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
evo sad je skinia neki software za to i ne kasni mu zvuk al mu kvaliteta nie nesto?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp kao pojačalo za gitaru ?
Ako zelis samo clean zvuk na zvucnike iskljucis mute pod input audio za mikrofon u windowsima. Ako hoces neki dedicirani program za efekte poput guitarriga trebas malo jaci procesor ili kvalitetnu zvucnu koja to moze procesirati a da nema delaya. Imaj na umu da ti se i najmanji delay osjeti, tak da je jako tesko drzat tempo ak nije slozeno kak spada
Potpis
17 godina

Najbolji softwer je po meni amplitube i neka ne spaja preko ulaza za mikrofon nego ako ima nek spoji preko lin in ulaza(onaj plavi) i neka koristi asio drivere,makar je to daleko od normalnog pojacala jedino kaj imas jako puno efekata

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
17 godina
neaktivan

Činjenica je da ćeš bez gitarskog procesora, (pred)pojačala ili dobre zvučne dobivati usrani zvuk zato što integrirana zvučna nije namjenjena pojačavanju signala iz gitare.

Tako da ako želiš imalo bolji zvuk, trebaš imati nešto od gore navedenoga. Mislim da je najbolji omjer cijene i kvalitete neki USB interface. Ima ih za 500-tinjak kuna do više tisuća. Nije to kvalitetno kao firewire interface, ali se bar spaja preko USB-a pa je dovoljna i integrirana zvučna (neće biti kašnjenja zvuka, jedino ako imaš koma procesor).

I kao što već Razor reče, ASIO4ALL driveri i vozi miško! Zvuk kao u tranzistorca...

When you came pulling in here, did you notice the sign on the front of my house that said ''Dead Nigger Storage''?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...
dakle prijatelj mi zeli gitaru spojit preko kompa da mu on sluzi ka pojacalo, nju je ukljucia u ulaz za mikrofon a izlaz ide na aktivne zvucnike ,medutim zvuk mu kasni i nije u redu , reka je da su njegovi prijatelji to radili i da je sve bilo okej , jel mozete pomoc ?

Mozes samo napisat kako je uspio spojit gitaru u komp? Koji kabel?

U gitaru ide onaj normalan kabel, a s druge strane mala banana ili...?

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan

Ja sam dost vremena stekao gitaru u komp na taj nacin, al ako je to nesto sto ce mu cesto trebati ja bi mu u najmanju ruku preporucio nesto ovako :

http://www.behringer.com/EN/Products/UCG102.aspx

dakle usb  USB stvarcica ... (ne znam kako radi, al je sigurno bolje od direkt spajanja na komp)

Ili nesto (sto ja imam / u takvom rangu):

http://www.bug.hr/_cache/9e8e7409636eeebf908ba225e6af129e.jpg 

to je firewire kartica, i aktivni monitor , (i distorzija)

...ovo je samo preporuka , ako je pri ikakvim parama nek dobro razmisli o tom....

Evo link USB kartica: http://www.audiopro-croatia.com/mex/kategorija_sa_artiklima.php?glavna_kat=17&kat=113&pod_kat=151

Te firewire: http://www.audiopro-croatia.com/mex/kategorija_sa_artiklima.php?glavna_kat=17&kat=113&pod_kat=152

Vidim da je tema KOMP kao pojacalo...al kazem ovo je topla preporuka i IMHO puno bolje rjesenje....

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 12:56 (domba_Os).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je spojena gitara tako, i dobija se puno šuma.

Kada je spojim preko malog kanta pojačala šum se malo sredi, ali ti ulazi za mikrofon baš i nisu najsretnije rješenje (trenutno nemam drugog ulaza na lapu, a za bezveze natezanje tu i tamo je ok) Što se latencije tiče, treba ti pristojan komp, i obavezno ASIO driveri za zvučnu.

Ako imaš neku trulu zvučnu koja nema ASIO drivere, skini ASIO4ALL, i vozi. To sve naravno upareno sa nečim poput Amplitube-a, Revalver-a ili Guitar rig-a.

15 godina
neaktivan

http://www.gitare.info/list.php?c=kucni_live_svira

Evo....

Procitaj svaki dio po redu. Tako sma ja napravio sa onboard zvucnom i sve radi super

A od programa bih ti preporucio guitar rig 5 ili amplitube 3

Draga, ako citas bilo kojim slucajem nesta na ovom forumu, i naletis na moji post, znaj da jos uvjek zivim za tebe i da te neopisivo volim :)

0 0 hvala 0
17 godina

meni amplitube 3 nece proradit dok 2 sasvim dobro radi

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
12 godina
neaktivan

je mi mozete pomoc kako da spojim pojacalo od elektricne gitare na komp da mi sluzi ko zvucnik??

dzinicivan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice