Kako spojiti prednje usb-ove?

poruka: 31
|
čitano: 11.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Danas sam bi cijeli komp razalatio .. znaći sve poćupo van i oćistio prašinu .. (na staroj krant..xd) i sad sve ja to pospajo po uputama ali jedino neznam kako spojiti prednje usb-ove .. ovako od kućišta imam kabal s 3 ona sitna ulaza za one iglice na kojemu piše usb1 a na drugome usb2 i na svakom tome kabelu ide jedan sam onaj utorić za iglicu nakojemu piše u krugu jedan i onda ground ..

a na ploći ima 9 tih iglica i to 2x e sad kako da ja to spojim na te iglice da to radi.???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na svakom kabelu bi ti trebalo pisati gdje ga moraš staviti,a tako bi trebalo pisati i na matičnoj (jako malim slovima). Uzmi povećalo ako imaš i probaj spojit. Ništa se neće dogoditi ako krivo spojiš ,samo neće raditi USB. Onda ponovi isto ali malo bolje pogledaj što piše na konektorima i na matičnoj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 21:21 (bodija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini sa neta manual od ploče i vidi gdje se upikne

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako spojiti prednje usb-ove?

nisi shvatio .. imam i gabal sa 4 žice 3 žice su spojene u plastiku na kojoj piše usb1 a na drugom gabelu usb 2 a ona 4 žica je posebno i piše ground .. i kud ta to uštekam .. a po specifikaciji ploće piše ovako redom pinovi ...1 power,2 power,3 usb0 dx-/usb2 dx-,4 usb1 dy-/usb3 dy-, 5 usb0 dx+/usb2 dx+, 6 usb1 dy+/usb3 dy+,7 GND,8 GND,9 nopin,10 nc

16 godina
neaktivan
archer02 kaže...

skino sam ..a i imam onaj orginal... knjižicu .. znam ja gdje se na ploći nalze utori ali neznam kako jen..kablove uštekat

16 godina

Pošalji sliku matične gdje se spajaju usb-ovi i kablova ako možeš. Uvećaj po mogućnosti sliku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo slika .. nije to problema ..al ajd... meni je problem kud od onih nabrojanih funkcija pinova spojit onaj konektor s 3 žice i onaj s jednom?? 

evo al nevjerujem da će to pomoć! evo al nevjerujem da će to pomoć!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
archer02 kaže...

skino sam ..a i imam onaj orginal... knjižicu .. znam ja gdje se na ploći nalze utori ali neznam kako jen..kablove uštekat

Nisam mislio da ne znaš na ploči naći gdje se spaja usb nego da ti je u manualu objašnjeno koji pin je za koju žicu.

Nešto slično ovome

Ili ovome

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 21:56 (archer02).
18 godina
neaktivan

razalatio, znaći, poćupo, oćistio, pospajo, nakojemu, ploći, gabal, gabelu itd...

NEVJEROVATNO!!!!!!!!!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paladin kaže...

razalatio, znaći, poćupo, oćistio, pospajo, nakojemu, ploći, gabal, gabelu itd...

NEVJEROVATNO!!!!!!!!!

Nemoj se sekirati Namigiva

Shvati to kao vježbu Smijeh

16 godina

Žao mi je što ti nemogu pomoći, ali na slici se nevidi ništa, a i u onom gore postu koji si stavio ništa nerazumjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
archer02 kaže...
Zvjerkan kaže...
archer02 kaže...

Nisam mislio da ne znaš na ploči naći gdje se spaja usb nego da ti je u manualu objašnjeno koji pin je za koju žicu.

Nešto slično ovome

pa da imam ja manual .. i sve piše .. ljepo koji pin što i znaći i napiso sam gore ono gnd ... e al evo ja ću postavit i slike tih kabela pa da vidite kud bi se trebalo spojit

16 godina
neaktivan

evo slike svega pi vi nešto iskemijajte .. bilo je radilo al ja sad ne vidim naćin kak spojiti..xd

evo 1. evo 1.
evo 2. evo 2.
evo 3 evo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa što ti tu nije jasno?

1,3,5 idu ove tri spijene redom od crvene u jedan... gnd ide u 7... za ove što piše usb1

ostalo je 2,4,6 redom od crvene... gnd ide u 8....za ove što piše usb2

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 22:04 (archer02).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a tnx idem probat .. pa brobo sam svašt pa se nije htjeo palit komp..xd

18 godina
neaktivan

Ne mogu se ne sekirati kad vidim ovo, ali me zanima idu li ovi likovi u školu i što ih tamo uče.

Osim toga, u User Manualu od ploče sve je nacrtano, tako da ne moraju znati ni čitati, ili nedaj Bože razumjeti engleski, užas.

16 godina
Zvjerkan kaže...

evo slike svega pi vi nešto iskemijajte .. bilo je radilo al ja sad ne vidim naćin kak spojiti..xd

Mogao si odmah ovako postati. Jednostavnije nemože biti...

16 godina
neaktivan

Ja isto ne znam u cemu je kvaka,pa to cak i ja znam!

Ajd ovako!

1-spoji prvo recimo zvucnik-onaj naj siri!

2-spoji restart

3-power led

4-onaj hdd led

5-i onda spoji usb tamo gdje ti je ostalo prazno!

Mora ti pisati,nema druge,pise na maticnoj,pise i na kablovima!

Na kablovima se nalazi mali trokutic koji oznacuje +

I nema tu puno filozofije!Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 22:14 (MandaTDI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma nisam glup da neznam spojit po uputama .. jednostavno je .. al i sad sam imo broblem pa sam otkrio da moram okrenut slova prema dolje da bi radio stick el opet nije radio .. i sad radi...

17 godina
neaktivan
MandaTDI kaže...

Ja isto ne znam u cemu je kvaka,pa to cak i ja znam!

Ajd ovako!

1-spoji prvo recimo zvucnik-onaj naj siri!

2-spoji restart

3-power led

4-onaj hdd led

5-i onda spoji usb tamo gdje ti je ostalo prazno!

Mora ti pisati,nema druge,pise na maticnoj,pise i na kablovima!

Na kablovima se nalazi mali trokutic koji oznacuje +

I nema tu puno filozofije!Namigiva

hehe... forumaška kolegice...zakomplicirali ste Smijeh

16 godina

Manda,Manda....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

ma nisam glup da neznam spojit po uputama .. jednostavno je .. al i sad sam imo broblem pa sam otkrio da moram okrenut slova prema dolje da bi radio stick el opet nije radio .. i sad radi...

Ma nisam ni rekla da si glup,ali eto vidis,vjerovatno si kiksao upravo ne gledajuci mali trokutic,tj +

vjerovatno njega nema na USB kablovima,ali zato pogledas slova napisana na ostalim kablovima

kako stoje zajedno,ili stoje SVI okrenuti prema gore,ili prema dolje.......EEEE tako okrenes i kablove USB!

Kuzis?

16 godina
MandaTDI kaže...
Zvjerkan kaže...

Ma nisam ni rekla da si glup,ali eto vidis,vjerovatno si kiksao upravo ne gledajuci mali trokutic,tj +

vjerovatno njega nema na USB kablovima,ali zato pogledas slova napisana na ostalim kablovima

kako stoje zajedno,ili stoje SVI okrenuti prema gore,ili prema dolje.......EEEE tako okrenes i kablove USB!

Kuzis?

Izgleda da mu svi kablovi stoje za gore. HE HE

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 22:35 (bodija).
16 godina
protjeran

Evo ja ću ti pomoći.

Vidiš taj USB konektor na ploči, uokviren, u kojem je "9 iglica"?

Vidiš da je jedna neparna? E to ti je dummy, takozvana glupa igla koja ne služi ničem, osim orijentaciji.

Uz dummyja ti je uvjek nula, iliti masa. I uvjek se sve orijentira prema dammyiju.

Dakle kod tebe to nekako ovako izgleda:

[o][o][o][o][o]

[o][o][o][o]

Dakle dummy ili glupko je sam.

Sad, ti imaš dva seta kablova za front USB.

Dakle podijeliš ih na pola, tako da pratiš oznake.

najčešće imaš oznake tipa:

VCC 1

DATA+ 1

DATA- 1

GND 1

VCC 2

DATA+ 2

DATA- 2

GND 2

Dakle ove 4 žice čine USB. Ako nemaš označene brojeve, onda su ti kablovi bar odvojeni po 4, ili su jedan do drugih, dakle razdovjiš pa imaš dvije skupine po 4.

Kako ih ti trebaš spojiti na ploču?

Jednostavno, kreneš od dummyja na kojeg ne stavljaš ništa.

Dakle ovako:

[o][o][o][o][o]

VCC DATA- DATA+ GND

Dakle uz dummyja ti je GND, dakle nula ili zemlja/masa, ujek do nule spajaš DATA+, uz DATA+ ide DATA-, a uz DATA- ide VCC, iliti napon od +5V.

Dakle jednostavno, zar ne?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 22:39 (Don Kihoty).
16 godina
neaktivan
bodija kaže...
MandaTDI kaže...
Zvjerkan kaže...

Kuzis?

Izgleda da mu svi kablovi stoje za gore. HE HE

Pa znam da sam zakomplicirala,j......ga ne znam kako da mu objasnim,kada sve mu pise i na maticnoj i u knjizici i na netu.....Sramim se

16 godina
neaktivan

ma nemorate više objašnjavat.. sve sam spojio i sve radi .. ono je bilo jako jednostavno za spojit paljenje ...restart . led-ice ... zvuk .. jer svugdje piše +,- a ovdje piše ništ samo usb 1 i 2 .. pa mi to stvorilo problem..xd ..al bitno je da radi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobro da radi i da nisi okreno redosljed prema uzemljenju ili bi u šoping po dodatnu karticu za usb jer bi ti crko kompletan usb na matičnoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hh .. pa jesam ja radio svašt s tim .. al neće se kompjuter upalit ak krivo spojim .. mogu stiskat gumb kolko oću al ni da bi zz

17 godina

Don Quijote, napada vjetrenjače (malo (pre)komplicirano objašnjenje..), ali 'TDI' daje dobar kontrast.

-pa da ga pojednostavimo za ostale jer autoru Zv(j)e(r)kan-u je proradilo... Namigiva

-dokaz da i ćorava koka nađe zrno. (sorry, samo usputna šala).

Ima dosta primjera ne-držanja standarda (color-code-a), ali ipak postoji pravilo:

Uvijek je crvena žica jedinica, ostale prate spektar-redosljed nijansi.. pa je iduća bijela ili žuta, zelena ili plava i nakraju crna.

na USB konektoima, je samo potrebno odrediti jedinicu.

-To može biti označeno, brojem 1, trokutom, bijelom crtom... ili samo gledajući pinove -nedostaje '9' on je u redu s jedinicom..

-dakle, kad to znamo samo treba početi napikavati. 1-2-3-4, drugi red ide paralelno.

ako žice imaju oznake, možete primjetiti ''+ - + -'' raspored.

btw. za test se može spojiti samo jedan red (1-4), radit će samo jedan front-USB priključak.

btw.2. -postoje i nestandardni rasporedi, kao IBM/HP.. OEM strojevi koji u pravilu imaju 'poseban' konektor. Ponekad je potrebno presložiti kompletan konektor u mirror ili sl. (ako je u jednom komadu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je nešto novo ili nisam u trendu prije se je izolacija na žicama počela topiti ili rastezati koliko su se grijale žice a tek kad nešto uštekaš pa samo zasmrdi, otišo je taj Gigabyte daleko sa proizvodnjom matičnih ploča dok su stavili zaštitu i na to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice