Kako spojiti 2 ext. monitora na laptop s 1 HDMI?

poruka: 8
|
čitano: 2.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Kako sve spojiti vanjski monitor na laptop?

Pozdrav kolege..

Znači imam Ideapad Gaming 3 s Ryzenom 4800h, što bi se reklo nema Thunderbolt nego običan USB-C, i samo jedan HDMI port. Kužim naravno kako spojiti jedan monitor na laptop, ali mogu li nekako iskoristiti jedan od USB portova preko adaptera da dodam još i drugi? Grafa je 1650, no vrtjeli bi se samo MS Office programi na FullHD monitorima, što bi ona valjda trebala moći. Usto, ako je bitno, monitori imaju DisplayPort.

Apoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako postoji za tvoj model docking station. Imaš ih polovne kupiti masu... 

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
Re: Kako spojiti 2 ext. monitora na laptop s 1 HDM

Nažalost ne, to je samo za ThinkPad modele, IdeaPad je mlađi slabašniji brat blizanac. Al dao si mi ideju za neki USB HUB pa hvala , samo ne znam implicira li se da trebam Thunderbolt za to ili prolazi i običan USB-A/C.

Apoc
15 godina

Pogledaj si i port replikatore sigurno ti jedan od njih odgovara

Replikatori

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Kako sve spojiti vanjski monitor na laptop?

Pogledaj u uputama uređaja način spajanja vanjskih monitora. USB-C podržava prijenos video signala samo treba imati takav monitor. Teoretski, jedan bi išao na USB-C, a drugi na HDMI.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
6 godina
cgsi kaže...

Pogledaj u uputama uređaja način spajanja vanjskih monitora. USB-C podržava prijenos video signala samo treba imati takav monitor. Teoretski, jedan bi išao na USB-C, a drugi na HDMI.

USB-C standard ali ne i svaki USB-C na laptopu. I dobro si rekao teorijski. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2021 7:43 (Posmatrač).
12 godina
Re: Kako sve spojiti vanjski monitor na laptop?

Apocalypso722

Opcija je i Miracast ako imaš Chromecast ili kupiš neki HDMI adapter (koliko vidim ima kineskih za oko 100 kn). Ne znam koliko je stabilna takva veza (u slučaju da ti je to bitno za web konferencije, gaming i slično) i ako ti wifi adapter ne podržava usporedno tu vezu te pristup internetu, morat ćeš se LAN-om priključiti na router.

14 godina
Flying Dutchman kaže...

Pogledaj si i port replikatore sigurno ti jedan od njih odgovara

Replikatori

I dobro pazi što kupuješ. Ako laptop nema mogućnost slanja videa preko usb-c, port replicator ili dock mora imati displaylink tehnologiju. Provjeri za svaki dock koliku rezoluciju može dati(tipa 1k4 monitor ili 2fhd monitora)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice