Kupujem laptop i jel mi moze tko reci nesto o ovoj grafickoj kartici?
Unaprijed hvala.
Kupujem laptop i jel mi moze tko reci nesto o ovoj grafickoj kartici?
Unaprijed hvala.
Podržava DX10, 1000 3DMark 06....
Znaci podržaje Vistu???
Pa najbliža desktop kartica po performansama je GeForce Fx5200. Pa eto sad otprilike prokontaj koliko je jaka. Naravno x3100 ima neke prednosti kao DX10 podrška, veća GPU brzina, al performanse su, ponavljam opet, u rangu stare Geforce 5200.
EDIT: Da, podržava Vistu i Aero efekte.
podrzava svaka graficka vistu al ne podrzava svaka DX 10 koji se pojavljuje samo na visti...
Znaci podržaje Vistu???
Znam da je dx10 samo na visti,a koliko ova intel gma x3100 ima radne memorije u sebi,znam da moze ici do 384mb shared memory
za igre imam stolno racunalo,nego me zanima ova graficka posto dodje u konfiguraciji koja mi se svidjela intel core duo 1.9ghz
2gb ddr2 800mhz, 250 gb
za igre imam stolno racunalo,nego me zanima ova graficka posto dodje u konfiguraciji koja mi se svidjela intel core duo 1.9ghz
2gb ddr 800mhz, 250 gb
Znam da je dx10 samo na visti,a koliko ova intel gma x3100 ima radne memorije u sebi,znam da moze ici do 384mb shared memory
ok,hvala na info
Evo ti ovaj link pa vidi koliko je jaka, tj slaba Nootebook Graphics
ja ti za laptope preporucujem atijeve kartice, za igre ti x3100 nije
LOL x3100 nemoze pokrenut vista aero!!!!!
x3100 je slabija od fx5200 100%
Intelove integruše su užas...jedno vrijeme sam imao stariju verziju intelove integruše od 64mb i od igara nisam mogao pokrenuti ništa...
intelovi grafički čipovi su za one koji se većinom bave uredskim poslovim...
Količina memorije nije bitna jer je grafički čip katastrofa
ako hoćeš dobar lap., uzmi hp-ov s ATI-jem HD 3430 od 256 MB (oko 4700 kn) ili Acerov s NVIDIOM 8600M 512 MB (oko 6500 kn) (2gb rama,250 hdd,Core Duo 2.16 ili AMD X2 2.16)
Intelovu grafiku izbjegavat u širokom luku...
P.S FX 5200 je bolja od intelove integruše ( ipak je to NVIDIA!)... ja je trenutno koristim i razlika je velika...ono što nisam mogao pokrenut na integruši sad radi ko po loju
Izbjegavajte laptope s intelovim integriranim grafickim rijesenjima tipa GMA pa ide oznaka bilo koja da je ne valja nista preskocite ko crknutu svinju na putu i to je to!!!
LOL x3100 nemoze pokrenut vista aero!!!!!
Intelove integruše su užas...jedno vrijeme sam imao stariju verziju intelove integruše od 64mb i od igara nisam mogao pokrenuti ništa...
u rangu fx5200 je nova intelova gma 4500hd (ima 10 shadera), i ta je jedina intelova grafa koja moze pokrenut vista aero!
Probao sam na njoj radit i za igranje nije. Probao sam igrat star wars battlefront 2 na njoj i stekao je na 640x480 sve na low, a igrica iz 2004/05 nezahtjevna, call of duty 100% nebi isao na njoj!
HD3470 je minimum sto bi trebali uzimat, call of duty 4 ide 60fps-a+ sve na low na multiju igram i nista nesteka osim kada bude puno dima onda zna malo stekat...
Farcry 2 na hd3470 je nemoguce igrat, steka, crysis nisam ni probao nevjerujem da bi isao, a sto se tice starijih igrica idu sve!
nfs underground 2 ide bez problema sa svime na high i 1024x768...
Hm,ja imam x1650 pro koji je otprilike u rangu sa tvojim 3470 i igram far cry 2 bez problema u 1024x768 sa low-medium detaljima(texture na high)
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=458&card2=556
Hm,ja imam x1650 pro koji je otprilike u rangu sa tvojim 3470 i igram far cry 2 bez problema u 1024x768 sa low-medium detaljima(texture na high)
2gb ddr2 800mhz, 250 gb
Ne kontam, ja imam 8400GS 512MB koja je po 3DMarku 06 svega jača 500-600 bodova (od X4500), i igram na njoj Far Cry 2 (sve na low) COD4 i COD5 na 1024*768, F.E.A.R 1024*768.....
Pa to je dosta velika razlika za grafiku na prijenosniku
od vasih poruka sam odlucio na drugi laptop
core duo 2.0ghz 250gb 2gb ddr2 i graficka ati 3200,ono cisto da mogu pokrenuti poneku igricu,nego me zanima,ocu moci pokrenuti gothic 3 sa ovom konfiguracijom,znam da je zahtjevna,al imam ram i brzinu nego neznam oce moci ova graficka to pokrenuti???
koliko memorije ti ima ta grafa?!? ak imaš 128 il više mislim da ćeš moć,uz lošiju kvalitetu slike i malo kočenja...(lošija slika je kod svih integriranih čipova)... možeš mu probat podignut količinu memorije (pošto imaš 2 gb rama)... zato što on dio grafičke memorije uzima od rama)... evo ti link pa pogledaj sys. req.
Radne memorije imam 2gb a nedodje kod ove nista memorije,uzima od radne,al svejedno sam uzeo drugu graficku, ati hd3200 i pokrenuo sam gothic na max detalje,covjece kako dobro izgleda :)
u rangu fx5200 je nova intelova gma 4500hd (ima 10 shadera), i ta je jedina intelova grafa koja moze pokrenut vista aero!
Probao sam na njoj radit i za igranje nije. Probao sam igrat star wars battlefront 2 na njoj i stekao je na 640x480 sve na low, a igrica iz 2004/05 nezahtjevna, call of duty 100% nebi isao na njoj!
HD3470 je minimum sto bi trebali uzimat, call of duty 4 ide 60fps-a+ sve na low na multiju igram i nista nesteka osim kada bude puno dima onda zna malo stekat...
Farcry 2 na hd3470 je nemoguce igrat, steka, crysis nisam ni probao nevjerujem da bi isao, a sto se tice starijih igrica idu sve!
nfs underground 2 ide bez problema sa svime na high i 1024x768...
Radne memorije imam 2gb a nedodje kod ove nista memorije,uzima od radne,al svejedno sam uzeo drugu graficku, ati hd3200 i pokrenuo sam gothic na max detalje,covjece kako dobro izgleda :)
Kad se kupuje laptop treba se potrudit zaobic Intel GMA integrirana rijesenja i to je to nema puno filozofije fuckas ti te njihove integruse!!!