Igre se smrzavaju na 64 bitnim windowsima

poruka: 20
|
čitano: 2.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

imam neki cudan problem. trenutno sam na 32 bitnim windowsima jer na 64 bitnim mi se igrice nakon par min igranja zamrznu i moram cijeli komp restartat.. probavo sam i s windows 7 i s windows 8 i dalje isto.. dok na 32 bitnim windowsima sve radi normalno.. komponente sam dobio polovne od kolege (osim graficke i hdd-a, to je s bratovog pc-a, on je dobio novo) i on kaze da je njemu sve normalno radilo. probo sam i updateat biose ali i dalje je isto.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Igre se smrzavaju na 64 bitnim windowsima

jesi stavia zadnju verziju drivera za graficku? 

14 godina
neaktivan

da

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj izvadit jedan memorijski modul pa vidit oce li onda radit... ako radi, napravi zamjenu, pa provaj s drugim... 

11 godina
neaktivan

Koristim Windows 8.1 Pro x64 i nemam nikakvih problema čak ni sa starijim igrama.... Poslušaj kolegu iznad mene. :) Sretno!

"Never interrupt your enemy when he is making a mistake." Napoleon Bonaparte
14 godina
neaktivan

sutra popodne cu stavit ponovo 64 bitne pa javim rezultate. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

SuperDox

- Probaj s drugim napajanjem.

- Pregledaj da li u kućištu ima prašine i prema potrebi očisti.

- Napravi dijagnostiku RAM memorije i HDDa.

- Skeniraj računalo s MalwareBytes antimalware free, AdwCleaner, ComboFix, Hitman pro.

- Postaj rezultate na forum.

- Nadogradi DX na najnoviji, Link.

- Instaliraj najnovije drivere.

- Počisti smeće i registry sa CCleaner, defragmentiraj HDD sa Auslogic Disk defrag.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:03 (Valentin17).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

evo instaliro sam windows 8.1 pro x64 i napravio sam test hdd-a,skeniro pc s ovime sta si poslo, ocistio sve s ccleanerom..i ovdje evo slike sa hdd testa.. ram test cu napraviti navecer jer sam procito da dosta dugo traje pa da ga je bolje stavit preko noci. po ovome hard disk je zdrav.. za ram vam javim navecer rezultate..

Hard Disk Sentinel Hard Disk Sentinel
HD Tune Pro HD Tune Pro
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sad sam dobio bsod.. gledam video na yt i sve mi se zamrzne i kaze da su mi display driveri prestali radit..i za par sec mi se pojavi bsod..

i zaboravio sam napomenut na windows 8.1 nemogu otvorit catalyst control center. uvijek dobijem neki error (ss) i evo odma ss od bsod

EDIT: na windows 7 64 bit mi se samo smrznulo i moro sam pc restartat..a na windows 8.1 64 bit dobijem bsod

catalyst control center catalyst control center
bsod bsod
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 22:00 (SuperDox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

SuperDox

- Instaliraj najnovije drivere za grafu.

- Kakve su temp. pod teretom?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

SuperDox

- Instaliraj najnovije drivere za grafu.

- Kakve su temp. pod teretom?

driveri su najnovji, a temperature dok sam u igri su 45-50C

13 godina

imao slicnu grafu hd 4890 muku mucio sa ti driverima na win8, s obzirom da je iz iste 4850 i 4890 preporucio bih ti da sve drivere uklonis pa instaliras samo driver bez ostalih dodataka. A morat ces se zezat s tim dosta dok ne uspijes, sad znas da su ti driveri za tu seriju i win8.1 dosta nekompaktibilni.

14 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

imao slicnu grafu hd 4890 muku mucio sa ti driverima na win8, s obzirom da je iz iste 4850 i 4890 preporucio bih ti da sve drivere uklonis pa instaliras samo driver bez ostalih dodataka. A morat ces se zezat s tim dosta dok ne uspijes, sad znas da su ti driveri za tu seriju i win8.1 dosta nekompaktibilni.

mislis da samo catalyst control center instaliram ili? i jel mi moze netko reci kako da pravilno obrisem video drivere? jer kad ih obrisem s "Uninstall programs"(Programs and Features) , kad stisnem desni klik na desktopu i dalje imam onaj catalyst control center

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 22:50 (SuperDox).
13 godina

probaj sa driver sweeper(googlaj), taj ubija sve i nakon toga ja bi definitivno izbrisao u hardware u DEVICE MANAGER, vidit ces nakon toga slika ce ti biti jako losa 800x600, dok nove na nabacis, znaci izbrises na oba nacina i lupis restart i nedaj windowsu da sam instalira nove drivere, ja sam to rijesio u task manageru imas proces neki koji ti uzima hdd usage njega prekines i ides custom instalaciju. I da ja bi stavio samo onaj ccc ili tako nesto nisam imao dugo amd grafu. Sretno trebat ce ti dok ne uhvatis prave datoteke ocito da neke zezaju.

14 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

probaj sa driver sweeper(googlaj), taj ubija sve i nakon toga ja bi definitivno izbrisao u hardware u DEVICE MANAGER, vidit ces nakon toga slika ce ti biti jako losa 800x600, dok nove na nabacis, znaci izbrises na oba nacina i lupis restart i nedaj windowsu da sam instalira nove drivere, ja sam to rijesio u task manageru imas proces neki koji ti uzima hdd usage njega prekines i ides custom instalaciju. I da ja bi stavio samo onaj ccc ili tako nesto nisam imao dugo amd grafu. Sretno trebat ce ti dok ne uhvatis prave datoteke ocito da neke zezaju.

napravio sam ovo.. i dalje ista prica.. idem sad ram test napravit.. pa stavim rezultate

EDIT: nece mi bootat usb..radio sam sve po onim uputama koje sam dobio na onoj stranici i u biosima sam stavio da mi prvo boota usb..

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 23:34 (SuperDox).
11 godina
neaktivan

Imao sam isti problem samo ja sam tesitirao na cod 2 mi se to dogadalo jer to jedino i igram xd

Evo ovako što sam odradio :

Izmjerio temperature koje nisu baš bile kako spada.

Nakon toga na posao ....

1) rastavio cijeli pc . Očistio cijelu kutiju i sve od prašine .

2) rastavio grafičku skinuo staru pastu i stavio novu te sve vratio tj spojio graficku .

3) vratio komponente unutra i pospajao te promjenio pastu na procesoru (prije mi se isto freezalo i promjenio pastu i gg)

4) instalirao novi OS 

5) ugradio nekakav 80mm ventilator koji košta 60 kn 

6) RIJEŠIO PROBLEM :D

Ne ledi više :D

14 godina
neaktivan
drazelik kaže...

Imao sam isti problem samo ja sam tesitirao na cod 2 mi se to dogadalo jer to jedino i igram xd

Evo ovako što sam odradio :

Izmjerio temperature koje nisu baš bile kako spada.

Nakon toga na posao ....

1) rastavio cijeli pc . Očistio cijelu kutiju i sve od prašine .

2) rastavio grafičku skinuo staru pastu i stavio novu te sve vratio tj spojio graficku .

3) vratio komponente unutra i pospajao te promjenio pastu na procesoru (prije mi se isto freezalo i promjenio pastu i gg)

4) instalirao novi OS 

5) ugradio nekakav 80mm ventilator koji košta 60 kn 

6) RIJEŠIO PROBLEM :D

Ne ledi više :D

budem probo..makar kuciste je unutra cisto..skroz malo prasine ima.. no sumnjam da je u tome problem posto sve normalno radi na 32 bitnim windowsima.. jer mene je to pocelo zajebavat otkada sam dobio te komponente (prosle godine 7. mjesec kolko me sjecanje sluzi)

11 godina
neaktivan

jesi probao rastaviti grafu unutra ima sila prašine . Ne mozeš vjerovati . Ja kada sam svoju prvi puta otvorio ostao sam :O . Zamjeni pastu ! Naglasi da pasta nesmije biti STRUJNA za grafu jer nakon toga pa - pa . Ovo neka potvrdi neko ali mislim da je tak :D

14 godina
neaktivan
drazelik kaže...

jesi probao rastaviti grafu unutra ima sila prašine . Ne mozeš vjerovati . Ja kada sam svoju prvi puta otvorio ostao sam :O . Zamjeni pastu ! Naglasi da pasta nesmije biti STRUJNA za grafu jer nakon toga pa - pa . Ovo neka potvrdi neko ali mislim da je tak :D

pasta je nedavno mijenjana..budem popodne probo sve to pa javim

13 godina

probaj radit unistall i install po ovim uputama evo naso sam ti nesto

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=384388

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice