Ja mislim da je do graficke,sumnjam da nadogradnjom softvera mozes nesto postici,ali probaj svakako
Netrebaš brisati drivere, možeš jer neće ti trebati za tu grafu novu ali nije ti to ovdje problem,imaš problem u podizanju sistema a ne neslaganje verzije drivera.
udji u bios i postavi na prvobitne postavke posvoji i izadji pa pokusaj pokrenuti win,ako ti je karta PCI-E nemožeš pogriješiti utor,provjeri ima li dodatno napajanje a
ako ni to sve neće skine džampere ili bateriju s ploše na 10 sek. pa vrati nazad al obavezno isključi iz struje.
Pa pokušaj
Ma neman blage više stavim novu grafu pokrenem komp i ništa, windowsi se ne podižu, ali u bios oće uči
Kad stavi novu grafu, piše mu da je klokanje neuspjelo i da može vratiti postavke na staro (F1) ili ući u BIOS i sam namjestit postavke (F2) (što god to značilo), očito je problem u postavkama jer mu BIOS neće pokrenuti win nakon toga, do grafe sigurno nije jer mi je radila bez problema.
Zna li itko približno o ćemu se radi?
Prvo jesi probao resetirat bios. To se radi tako da premjestis jumper na ploci i vratis ga natrag. Jednostavniji nacin ti je iskljuciti komp iz struje i izvaditi bateriju sa maticne na kojih 2 min. Kao drugo jesi probao kod nekog frenda staviti tu grafu u komp da vidis kako se tamo ponasa. I kao trece mozda se stvar pregrijava. Nabavi negdje kompresor i ispusi ju. A kao cetvrto kak znas da nije napajanje otislo. Inace simptomi crnute grafe su artefakti, linije po ekranu te crna slika cak i u 2d, kolko vidim ti se proigras kojih 2 min prije nego sta se stvar uruši tako da i nemora biti grafa. Posudi od nekog frenda komp i isprobajte komponentu po komponentu kod njega u kompu koji radi. Ako to nemozes napraviti nosi ga u servis jer kupovati neke komponente bez prave dijagnoze nema smisla. Vidim da si stavio i novu grafu i nece dici windows. Ja bi na tvom mjestu prvo provjerio napajanje. Tj ja bi uzeo od frenda kantu i provjerio sve. Ako sve radi ostala ti je maticna i to je to.
Jeli trebam skinuti drivere pa staviti na cd, i onda pri pokretanju Windowsa s novom grafom instalirati drivere?
Netrebas, skini ih na hard i sa harda ih pokreni kada opet udjes u winse.
Je ali kad ja stavim novu grafu nemogu Windowse pokrenuti?
Je ali kad ja stavim novu grafu nemogu Windowse pokrenuti?
Kako mislis ne mozes win pokrenuti?
Nece komp da se upali? onda nesto nije uredu sa novom grafom.
Evo sad pri novom pokušaju sam primjetio. Kada stavim novu grafu i idem windowse pokrenuti onda zablokira komp kao što piše u 1. postu prilikom igranja neke igre sa starom grafom. To vidim jer mi na kutiji zasvijetli crvena lampica (ne treperi)
Ja misli da je onda do napajanja?
Nisam vidio u temi, ali koja ti je to nova grafa?
Stara X550 nova X1650
Ja sam ti reko, probaj od nekoga posuditi napajanje drugo pa probaj, i probaj mu staviti nove win ako do njih dodje i nece uci jer sumnjam da si dobro izbrisao stare drivere.
Dajte plzzz zna li neko. Ja stavim novu grafu i kad pokrenem neće da se windowsi podižu samo crni ekran. omg neznam zašto
Da je do drivera digli bi se windowsi, crni ekran bez podizanja wina znači napajanje