HP LaserJet P1005 i Windows 7

poruka: 9
|
čitano: 11.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Printer je radio sasvim ok na Visti. Sada sam presao na Windovs 7. Kada prikljucim printer na racunalo uopce se ne cuje onaj zvuk koji oznacava da je spojen novi hardver. Uz printer je dosao cd s driverimaza Vistu i Xp ali se ne mogu instalirati jer je racunalo uvjereno da nisam prikljucio ili upalio printer (to se podrazumjeva da jesam i jos da dodam da nije do usb kabela!).... Na HPovim stranicama nema drivera za Sedmicu, a na forumu nisam nasao nikoga tko je iskusio isti problem sa istim printerom... Pomagajte!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP LaserJet P1005 i Windows 7

Probaj naći drivere na Microsoft Katalogu.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina

-mada kažeš da je USB kabel OK, provjeri, jer nisu svi kablovi isti.

-evo i drivera... ima za W7-32/64..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Ovako; drivera nema ni na jednom linku koji ste mi ponudili... Mene vise brine to sto se ne cuje famozni "zvuk" kada spojim printer... Probao sam i USB kbel od eksternog tvrdog diska i opet "zvuka" nema, a kad probam USB kabelom od printera spojit tvrdi disk, on radi k`o podmazan...

0 0 hvala 0
16 godina

-drži stisnutu start tipku za vrijeme paljenja (nekoloko sec.) morao bi izbaciti info stranicu. Ako ni to neće ... bad luck.

-za problem s driverima (nepostojanje) je XPmod tj. virtualizacija kao rješenje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokusao sam doskocit problemu tako sto sam raspakirao driver za Vistu, otisao u Devices and Printers>Add a Printer>Local Printer>**tu sam ostavi sve kako je bilo (LTP1)**>Have a Disc i naveo carobnjaka tamo gdje sam raspakirao driver za vistu i odabrao .inf-datoteku i printer se uspjesno instalirao ali je i dalje ne funkcionalan... Neznam zasto ali mislim da to ima veze s onim zvukom koji se ne cuje kada spojim upaljen printer na racunalo... Ili sam mozda pogrjesio kada sam trebao odabrati "port" na koji je printer spojen (spojen je na USB)?

Skoro zaboravih... U taskbaru mi se pojavljuje poruka:"Address a problem with GeneLink USB Adapter" sto bi to moglo znacit? WTF je GeneLink USB Adapter?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 14:53 (jovanperisic89).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jovanperisic89 kaže...

Ili sam mozda pogrjesio kada sam trebao odabrati "port" na koji je printer spojen (spojen je na USB)?

Definitivno nisi trebao izabrati LPT.. LPT je paralelni port (nekad je bio standardni port za pisač) koji još koriste neki korisnici.

Pogledaj drivere i upute koje imaš pod Setup and Install na ovom linku..

Ono što moraš dobiti u listi portova kod instalacije novog printera je "novi" USB port koji printer može koristiti.

HP kroz svoje instalacijske procedure instalira uglavnom sve što je potrebno, zato pokušaj još jednom instalirati driver (i software) za pisač.

E sad tebi je problem to što HP službeno nema i kako mi se čini neće imati Windows 7 driver za tvoj pisač. (Znam kako frustira, u sličnoj sam situaciji s jednom drugim pisačem i skenerom, ali srećom rade na drugim OS-ovima).

Mislim da bi trebao probati instalirati software + driver-e za Vistu koju imaš za skinuti s onog linka gore i probaj instalirati software u Compatibility Mode-u za Vistu, ako ne želi u normalnim uvjetima.

Eto nadam se da ćeš uspjeti riješiti problem.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 15:16 (Prometej).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Da li je u medjuvremenu netko uspio instalirati drivere na Win 7 za ovaj printer? Ja sam pokusao sa svim zivim i nezivim :) driverima ali nikako da uspijem...

0 0 hvala 0
16 godina

-'službena obavijest..' s HPovih stranica, dakle uskoro će biti ... (možda?).

''...

Support details

HP is committed to providing the best experience for HP products in the Windows 7 operating environment.

Today, a solution for your product is not available in Microsoft’s Windows 7. However, a full solution driver download will be available in late November 2009.

HP aspires to provide the most up-to-date information on HP drivers and software. Please check back for updates.

...''

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice