Pozdrav,
prijatelj mi je dao svoj laptop HP 620 da pogledam ako mogu što učiniti. Na laptopu se vrti Win7. Prilikom pokretanja ili neposredno nakon što se podigne sustav laptop počinje proizvoditi zvuk bip bip bip bip... i ne staje (zvuk je prema mobilnoj aplikaciji za štimanje gitare 440.0 Hz i bipne otprilike 40 puta u 10 sekundi - zvuk ne staje dokle god ga ne isključim). Također paralelno s tim zvučnim signalom se i smrzne operativni sustav, ali na način da miš radi, jedino ne možeš kliknuti na ništa, a tek nakon više klikova se i miš uspori - na kraju nema druge nego ubit laptop ištekavanjem kabla (budući da mu baterija ne valja, to je dovoljno).
Kad sam danas uzeo laptop, jedno sat vremena sam čak uspio raditi na njemu (u safe modu) tako da sam ga poskenirao Malwarebytesom i što se toga tiče je čist. Imam osjećaj da dok je bio "hladan" da je još kak tak radio neko vrijeme nakon paljenja (barem u safe modu), a sad nakon višesatnog kemijanja po njemu kreće s tim zvučnim signalom i smrzavanjem odmah nakon ili već tijekom podizanja sustava. U safe modu naravno nema zvuka, ali sve ostalo je isto kao i u normalnom modu - miš radi, ali ne možeš kliknuti na ništa. Ne znam hoće li sutra biti bolje nakon što ga pustim da malo odmori.
Skinuo sam poklopac od ispod i izvadio memorije (2 kom) te ih upikavao jednu po jednu (probao svaku i u jedan i u drugi slot). Pokrenuo sam ranije dok sam još mogao i onaj windows memory diagnostic, al trenutno ne mogu do Event viewera da vidim što piše.
Može li netko naslutiti u čemu bi bio problem? Barem dal je problem hardverski ili softverski. Neda mi se preinstaliravat windowse ako je do nečeg hardverskog. Ako je problem hardverski, mogu li još nešto pokušati barem da postavim dijagnozu? Ne bih ga raskapao dublje (bi da je moj...). Pretpostavljam da ako je otišla matična da može u smeće?