HP 620 se smrzava i biipa

poruka: 5
|
čitano: 1.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HP 620 se smrzava i proizvodi zvučne signale

Pozdrav,

prijatelj mi je dao svoj laptop HP 620 da pogledam ako mogu što učiniti. Na laptopu se vrti Win7. Prilikom pokretanja ili neposredno nakon što se podigne sustav laptop počinje proizvoditi zvuk bip bip bip bip... i ne staje (zvuk je prema mobilnoj aplikaciji za štimanje gitare 440.0 Hz i bipne otprilike 40 puta u 10 sekundi - zvuk ne staje dokle god ga ne isključim). Također paralelno s tim zvučnim signalom se i smrzne operativni sustav, ali na način da miš radi, jedino ne možeš kliknuti na ništa, a tek nakon više klikova se i miš uspori - na kraju nema druge nego ubit laptop ištekavanjem kabla (budući da mu baterija ne valja, to je dovoljno).

Kad sam danas uzeo laptop, jedno sat vremena sam čak uspio raditi na njemu (u safe modu) tako da sam ga poskenirao Malwarebytesom i što se toga tiče je čist. Imam osjećaj da dok je bio "hladan" da je još kak tak radio neko vrijeme nakon paljenja (barem u safe modu), a sad nakon višesatnog kemijanja po njemu kreće s tim zvučnim signalom i smrzavanjem odmah nakon ili već tijekom podizanja sustava. U safe modu naravno nema zvuka, ali sve ostalo je isto kao i u normalnom modu - miš radi, ali ne možeš kliknuti na ništa. Ne znam hoće li sutra biti bolje nakon što ga pustim da malo odmori.

Skinuo sam poklopac od ispod i izvadio memorije (2 kom) te ih upikavao jednu po jednu (probao svaku i u jedan i u drugi slot). Pokrenuo sam ranije dok sam još mogao i onaj windows memory diagnostic, al trenutno ne mogu do Event viewera da vidim što piše.

Može li netko naslutiti u čemu bi bio problem? Barem dal je problem hardverski ili softverski. Neda mi se preinstaliravat windowse ako je do nečeg hardverskog. Ako je problem hardverski, mogu li još nešto pokušati barem da postavim dijagnozu? Ne bih ga raskapao dublje (bi da je moj...). Pretpostavljam da ako je otišla matična da može u smeće?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 0:55 (blab).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HP 620 se smrzava i proizvodi zvučne signale

Taj zvuk koji cujes je HDD koji ocito ima bad sectora, pokreni hirens i scaniraj disk na bad sectore, a u slucju da je hdd zdrav ostaje ti reinstalacije windowsa ( ili izbootaj neki live linux i vidi kako ce se ponasat ) ,a ako laptop nastavi sa nekim nelogičnim radnjama postoji sansta da je chipset otisao ,a u tom slucaju lijeka nema :)

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 2:15 (CeBa).
13 godina
neaktivan
Re: HP 620 se smrzava i proizvodi zvučne signale

Zahvaljujem na friškim idejama!

Jučer je radio čak 5 sati prije nego je počeo zezat tako da sam za to vrijeme testirao CPU tj. dal se pregrijava. Pokrenuo sam neki programčić (cpu overloader ili tak nešto) i držao ga na 100% 2-3 sata i pritom pratio temperaturu pomoću hwmonitora i temperatura nije prešla 62°C i nije pod tim opterečenjem počeo pištat i blokirat (tek je kasnije).

Danas ću testirati hdd na bad sectore (šta mora baš hirens? ne može chkdsk? - ima neki posebnio razlog osim toga da ako se kompjuter opet zblokira ne mogu do Event vieverw da vidim rezultat).

I ovo za live linux je super ideja! Dakle ako će pištat i s live linuxom znači definitivno da je nešto hardverski, a ako bude ok znači da je softverski problem i da ima smisla preinstalirati windowse (pod uvjetom da je disk ok)...

TNX!

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 14:13 (blab).
15 godina
neaktivan
HP 620 se smrzava i biipa

Ne mora biti hirens ali preporucam zato sto ima masu alata za provjeru diska od kojih je vecina napravljena od strane proizvođača diskova i alate za popravljanje bad sektora ...

Sretno

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HP 620 se smrzava i biipa

Zahvaljujem!

Odustao sam, tj. postavio dijagnozu, a to je da je s kompjuterom sve ok - samo treba preinstalirati windowse. Sad jel je tako ili nije - vrijeme će pokazati...

Uglavnom, sva moguća skeniranja pojedinih hardverskih dijelova su prošla ok. Live linux se vrti bez ikakvog problema. Čak sam nakon što sam pokrenuo live linux stavio kopirati 100GB materijala na disk (možda griješim, ali čini mi se da bi live linux radio čak i da nema diska u kompjuteru budući da se vrti iz memorije pa sam htio zaposliti disk) - uglavnom nikakvog pištanja nema. A s druge strane čim pokrenem windowse, po novom, odmah pri bootanju dok je još crni ekran, počne pištat...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice