HP 610 NX537EA - smrzavanje racunala

poruka: 6
|
čitano: 2.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Problem sa smrzavanjem laptopa. Kad laptop radi dulje od 6-7 sati smrzne se - touchpad i tipkovnica ne radi , pomaze samo gumb za gasenje. Kad se prvi put smrzne brzo nakon toga se smrzne jos dva puta i onda neko vrijeme radi normalno. Da li ima tko kakvu ideju ? Laptop je nov , ima 2 mjeseca , instaliran antivir , spybot , windowsi origigi i full updejtani i jos par programa. Problemi su poceli tjedan dana nakon kupnje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP 610 NX537EA - smrzavanje racunala

To je HP, niš čudno...

Ubiti postoje dva problema, ili se pregrijava ili ti je matična riknula...

1. Probaj rastavit gornji poklopac laptopa, tamo di je tipkovnica, pa malo sa nečim ispuši vent od procesora, zna se napravit na radijatoru sloj prašine koji izgleda ko neki filter, a ako nije to, onda može bit da je otišao cooler, možda je plin iscurio ili nešto slično pa ne hladi dobro (za to ti je potreban servis, ako je u jamstvu)

2. Kad ti se zamrzne, probaj locirati gdje ti je memorija na laptopu (negdje ispod touchpad-a ili tipkovnice) pa probaj malo jače stisnuti sa šakom taj dio, ako se odmrzne na par trenutaka, riknula ti je matična, tj. kontakt memorije prekida.

To ti je najčešći problem kad HP. Nadam se da sam pomogao...

16 godina

možda nije problem u hardeveru,nekada i instalirani programi znaju smrzavati komp,znan iz iskustva,isto imam hp i kad sam imao instaliran pc firewall plus stalno mi se smrzavao komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može biti i do software-a, ne isključujem ni to, ali HP ko HP ima malo previše mana, ko da ga mala djeca rade. 80 od 100 HP Notebooka dolaze sa jako lošim Hardware-om. Znam iz iskustva, radim u HP servisu.

Ekipa je donosila laptop od doma koji su kupili par dana prije, crkla im je matična. To je najviše doteklo 6730 i 6830 modele, to je užas od notebooka.

E da, skoro zaboravih. Ako si dobio s laptopom Recovery medije, reinstaliraj sustav i sve drivere i programe OSIM CONNECTION MANAGERA!!! To nikako ne!!! To zna zezat oko smrzavanja.

blackalbum hvala, sinulo mi je to dok sam čitao tvoj odgovor... Namigiva

16 godina

kad već radiš u hp servisu kakvi su ovi hp 4710 vc 436 ea,kupio sam ga prije dva mjeseca radi bez problema ,osim kad mi je bio instaliran pc tools firewall plus,stalno se smrzavao

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zahvaljujem na odgovorima,

ne vjerujem da je do software-a, reinstaliro sam xp, stavio minimalno programa i opet isto, nakon par sati rada smrzavanje,

ekran i dalje radi sam ostane zamrznut u tom trenutku, jedino gumb za gasenje radi

ja cak vjerujem da je nesto od ovoga:

"1. Probaj rastavit gornji poklopac laptopa, tamo di je tipkovnica, pa malo sa nečim ispuši vent od procesora, zna se napravit na radijatoru sloj prašine koji izgleda ko neki filter, a ako nije to, onda može bit da je otišao cooler, možda je plin iscurio ili nešto slično pa ne hladi dobro (za to ti je potreban servis, ako je u jamstvu)
2. Kad ti se zamrzne, probaj locirati gdje ti je memorija na laptopu (negdje ispod touchpad-a ili tipkovnice) pa probaj malo jače stisnuti sa šakom taj dio, ako se odmrzne na par trenutaka, riknula ti je matična, tj. kontakt memorije prekida."

probo bi to al se bojim da nekaj ne zaj...

brijem da kad ga odnesem u servis da ce rec da ja sa lapom sve u redu a uzet lovu za pregled - misli da je par sto kuna dijagnostika, imam garanciju jos 3 mjeseca

na netu sam naso samo jedan isti identican slucaj ko moj-rekli su mu da kontaktira hp servis i da mu lap servisiraju

najgore mi je sto je laptop poklon jednoj dragoj osobi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice