HDD prestaje biti prepoznat na par sekudni.

poruka: 18
|
čitano: 2.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle u PC-u mi uz ssd stoji wd green 2TB. Imam problem sto mi se desi da povremeno na par sekundi postane nedostupan. Sluzam glazbu, wmp stane, pokusam u ashampoo hdd control nac disk da mu vidim smart ali i tamo je nedostupan tj program nece da se refresha. Nakon par sekundi opet postane dostupan i sve radi. S.M.A.R.T je na 100%

EDIT: Jucer sam zamijenio sata kabel tako da to nije problem.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 11:08 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HDD prestaje biti prepoznat na par sekudni.
athlon64 kaže...

Dakle u PC-u mi uz ssd stoji wd green 2TB. Imam problem sto mi se desi da povremeno na par sekundi postane nedostupan. Sluzam glazbu, wmp stane, pokusam u ashampoo hdd control nac disk da mu vidim smart ali i tamo je nedostupan tj program nece da se refresha. Nakon par sekundi opet postane dostupan i sve radi. S.M.A.R.T je na 100%

Prije nekih tri ,četiri mjeseca i meni se isto dešavalo na WD Green 500gb. Za kratko vrijeme je crko... Kupio novi na vrijeme i uspio spasiti sa njega sve što je trebalo. Čuo sam za seriju Green da nikako ne podnose skidanja sa torrenta i da ih to ubije...

15 godina

Imam backup i garanciju tako da,samo neka izvoli crknit. Seedam 70 torrenta 24/7 s njega. XD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

green serija je zamišljena kako storage (ne za konstantni rad, gasi se.., pogooglaj za podešavanje powersaving i sl. opcija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 14:31 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

green serija je zamišljena kako storage (ne za konstantni rad, gasi se.., pogooglaj za podešavanje powersaving i sl. opcija).

Ugasia sam parkiranje glava u firmwareu tako da vise nije. Nisam ima prije tih problema s njime , ovo je iz cista mira. Znaci vjerojatno ce crknit u skorijoj buducnosti?

16 godina

... - ako je ovakvo ponašanje diska nakon što si 'popravio' parkiranje, tad je disk OK, tj nove serije ne dozvoljavaju takvo podešavanje. Vrati ga na tvorničke postavke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...

... - ako je ovakvo ponašanje diska nakon što si 'popravio' parkiranje, tad je disk OK, tj nove serije ne dozvoljavaju takvo podešavanje. Vrati ga na tvorničke postavke.

Nisu to nove serije to je model iz 2011. Svi su to radili na njima i bilo je ok. Također radio je 2 mjeseca s ugasenim parkiranjem savrseno ispravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 1:09 (athlon64).
15 godina
protjeran

Ne preporuča se isključivanje parkiranje glave,

nego samo podešavanje da se parkira nakon 5min nekorištenja.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ja sam imao sličnu situaciju sa Wd-om Green 1TB. Sve je bilo ok par mjeseci o odjednom je odlučio da mu se više neda radit. Pokušao sam sve navedeno i nakon šta mi je pukao film sam ga bacio na pod i šutnuo nakon toga evo već 2 godine radi ko sat. Nije da te savjetujem da napraviš tako nešto ali čisto sam htio reć da su ti greenovi jako mušičavi{#}

15 godina
Don Kihoty kaže...

Ne preporuča se isključivanje parkiranje glave,

nego samo podešavanje da se parkira nakon 5min nekorištenja.

Da,da, to sam i napravia. 

Zephyrous kaže...
athlon64 kaže...

Ja sam imao sličnu situaciju sa Wd-om Green 1TB. Sve je bilo ok par mjeseci o odjednom je odlučio da mu se više neda radit. Pokušao sam sve navedeno i nakon šta mi je pukao film sam ga bacio na pod i šutnuo nakon toga evo već 2 godine radi ko sat. Nije da te savjetujem da napraviš tako nešto ali čisto sam htio reć da su ti greenovi jako mušičavi{#}

Hahahah, slusaj ,garancija je na mjestu. Crkne li dobit cu ovog novog iz svjeze jos brze serije. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 9:11 (athlon64).
17 godina

Imam i ja WD  2TB Green kao storage i od prvog dana od kada je u pogonu mi se slično dešava, odnosno disk kao da ode u "stand by" u slučaju ne korištenja podataka sa njega. Pa ako mi nešto zatreba onda moram pričekati 1-2 sekunde da "dođe sebi" odnosno dok refresha listu fajlova na njemu i onda normalno radi. No ne dešava mi se da ne bude prepoznat u My Computer listi, niti prekida reprodukciju muzike, filmova i slično dok je u pogonu, samo ako baš ništa ne koristim sa njega, onda ode u "stand by".

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 10:30 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
boxer kaže...

Imam i ja WD  2TB Green kao storage i od prvog dana od kada je u pogonu mi se slično dešava, odnosno disk kao da ode u stand by u slučaju ne korištenja podataka sa njega. Pa ako mi nešto zatreba onda moram pričekati 1-2 sekunde da "dođe sebi" odnosno dok refresha listu fajlova na njemu i onda normalno radi.

A neznam, prije mi se nije to desavalo s njime. A drugi takav koji je sad u eksternom kucistu je odradio 10 000h 24/7 i nikad problema. Sad sam ih malo zamijenio, ovaj je tek na 2000h.

15 godina

Neće mi više ta serija Green u komp...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bodija kaže...

Neće mi više ta serija Green u komp...

A s obzirom na buku 7200rpm diskova osim nje i red serije nece mi nista drugo. 

17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Imam i ja WD  2TB Green kao storage i od prvog dana od kada je u pogonu mi se slično dešava, odnosno disk kao da ode u "stand by" u slučaju ne korištenja podataka sa njega. Pa ako mi nešto zatreba onda moram pričekati 1-2 sekunde da "dođe sebi" odnosno dok refresha listu fajlova na njemu i onda normalno radi. No ne dešava mi se da ne bude prepoznat u My Computer listi, niti prekida reprodukciju muzike, filmova i slično dok je u pogonu, samo ako baš ništa ne koristim sa njega, onda ode u "stand by".

To ti je zato jer parkira glavu kad se ne koristi, njegov opće poznati power saving feature. Meni je to smetalo na mom(EARS serija) pa sam ugasio skroz parkiranje glave sa wdidle3 i evo radi već 2-3 godine (skupio 12 000 radnih sati) bez ikakvih problema.

btw. athlon jesi riješia/otkria problem? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 18:20 (Penryn).
15 godina

Problem je nesta iz cista mira. Također u smartu je bia jedan relocated sektor koji je nesta. Zbunjen :/ , nema veze, imam backup i garanciju pa neka disk radi sta ga volja. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 18:41 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
boxer kaže...

To ti je zato jer parkira glavu kad se ne koristi, njegov opće poznati power saving feature. Meni je to smetalo na mom(EARS serija) pa sam ugasio skroz parkiranje glave sa wdidle3 i evo radi već 2-3 godine (skupio 12 000 radnih sati) bez ikakvih problema.

btw. athlon jesi riješia/otkria problem? 

To meni ne smeta, ako je to fabrički postavljeno neka tako i radi, samo neka radi ko urica i OK. Uglavnom na njemu držim zabavni sadržaj kojemu ne pristupam baš često, čisto storage disk.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

To meni ne smeta, ako je to fabrički postavljeno neka tako i radi, samo neka radi ko urica i OK. Uglavnom na njemu držim zabavni sadržaj kojemu ne pristupam baš često, čisto storage disk.

Onda nemoj gasit to parkiranje ako mu ne pristupaš često. Ja sam mu svako malo pristupao, a on bi valjda svako 8 sec neaktivnosti parkirao glavu, pa je bilo poprilično frustrirajuće stalno čekat dok reagira. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice