Poštovanje imam navedeni hard disk od 500GB koji je star dvije godine. Jučer mi je windows počeo izbacivati grešku kako je naišao na problem sa diskom i preporučio mi sigurnosno kopiranje. Danas sam obrisao sve particije i nanovo instalirao windowse. Disk sam formatirao samo windowsi su na njemu, provjerio ga s tune upom i nema grešaka, ali opet mi je izbacio istu poruku kao jućer. Jel tko imao sličan problem, je li moguće da će disk riknuti uskoro?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si na novom formatiranju prilikom instalacije, izabrao quick, pogriješio si. Ona druga dugačka opcija formatiranja ima razlog sporosti jer se disk formatira i uz put se provjeravaju svi sektori na ispravnost. Što si koristio, quick format ili običan?
Sada probaj free hdtune i pokreni provjeru ispravnosti diska.
http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HD-Tune.shtml
Za Seagate/Maxtor diskove postoji software SeaTools, skini ga, instaliraj na CD i bootaj s njega.
Napravi dijagnostiku (postoji nekoliko testova) i ako se pokaže ispravnim, prije nego ponovno instaliraš Windowse napravi Full Erase (također dostupno s CD-a).
Za Seagate/Maxtor diskove postoji software SeaTools, skini ga, instaliraj na CD i bootaj s njega.
Napravi dijagnostiku (postoji nekoliko testova) i ako se pokaže ispravnim, prije nego ponovno instaliraš Windowse napravi Full Erase (također dostupno s CD-a).
Skinuo zapržio na 4x botam krene sve i onda kad mi traži uređaj sve se zamrzne i ništa 0 bodova.