Dakle problem je:stolno računalo nakon što ga normalno isključim sve odradi OK, ali nakon 20tak sekundi uključi se hladnjak napajanja i procesora u kombinaciji nekad se uključi hard a nekad dvdrom.
To traje par minuta i nakon toga se iskljući igranka, ali nekad se ponovo uključuje.
OS je win xp friško instaliran,računalo se ne pregrijava,po biosu nije prčkano.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovako odoka - neispravno napajanje. stavi drugo i vidi što se onda događa. ako nije napajanje, onda je MB.
Neispravno napajanje može vrtjeti hard dok je komp isključen?
Možda ima kakva fora u biosu koju trebam provjeriti?
u BIOSU nemaš niš što bi moglo izazvat ovakav problem. i da, neispravno napajanje može puno toga. DVD pogoni ili diskovi dobiju napajanje (jedan 12v rail) dok matična na 5v railu ne dobije niš. Ili obratno. Matična i proc se probude a diskovi ne rade. Provjeri napajanje. Ako je neispravno, to ne znači da ne radi uopće. Radi napola
Znači moguče je da napajanje u normalnom radu sve odradi OK, a kad ugasim komp radi piz...
Ima li neki test za napajanje ili moram spojiti novo da bi bio siguran?
Ako je neispravna matična dali i ona u normalnom radu radi OK, a kad je komp ugašen poludi??
ne postoji nikakav test za napajanje - moraš spojit drugo (koje je 100% ispravno, ne neko koje nađeš na tavanu). ako je sve ok kad spojiš to drugo napajanje, onda je staro neispravno. a ako se i dalje komp čudno ponaša nakon zamjene, matična odlazi na vječna lovišta.
Da još se nešto dpgađa, ponekad dvd rom ili pržilica neće raditi.
evo ovako nisam znao trebam li postati ovo ovdje ili ne uglavnom
imam 945 phenoma, 4890 toxic i 4gb 1066mhz ddr2 rama
sada što me zanima (koristim win vistu sp2 64 bitnu)
zašto mi trza far cry 2 sa ultra high postavkama (nači sve na ultra high i 16 af i 8 aa na 1600:900)
jeli to normalno ili ne? ipak je ovo (skoro high end komp)
e da da napomenm crysis na istim postavkama uopće nije trzao eto toliko
evo ovako nisam znao trebam li postati ovo ovdje ili ne uglavnom
imam 945 phenoma, 4890 toxic i 4gb 1066mhz ddr2 rama
sada što me zanima (koristim win vistu sp2 64 bitnu)
zašto mi trza far cry 2 sa ultra high postavkama (nači sve na ultra high i 16 af i 8 aa na 1600:900)
jeli to normalno ili ne? ipak je ovo (skoro high end komp)
e da da napomenm crysis na istim postavkama uopće nije trzao eto toliko
možda upravo zbog OS-a koji je 64 bitni, pa driveri nisu uber...