Grafička ne prepoznaje monitor preko DVI-a

poruka: 10
|
čitano: 9.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ovako, imam bizaran problem. Grafička mi ne prepoznaje monitor kad je spojen na DVI. Situacija je slijedeća:

1. Monitor je uredno prepoznat na VGA

2. Monitor je uredno prepoznat na DVI ulazu s DVI/VGA konverterom (VGA kabel)

3. Monitor radi na DVI ako bootam windowse na VGA, i prebacim na DVI.

ALI, monitor ne daje znakove života ako ga bootam sa DVI kabelom.

Grafička je Radeon 9000, a monitor Samsung T200.

Frend mi je imao sličan problem, sa Radeonom 4850 i Samsungom T220, ali kaže da se njemu to rješilo samo od sebe, tako da mi to nije od neke pomoći.

Ima li tko sličan problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Otiđi u meni od ekrana i u kratici Input(najdonja) u Source List namjesti na DVI....

ja sam imao takav "problem" sa T220HD i to je upalilo...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafička ne prepoznaje monitor preko DVI-a
autorov komentar

Prebacio sam sa Source iz Automatic na Manual i dobivam sliku na DVI, ali nazalost ne prikazuje se vise slika iz BIOS-a, nego samo pri ulasku u Windowse.

Jel i ti imas takav problem?

17 godina
neaktivan

a probaš sa novim DVI kabelom, meni to izgleda kao neispravan kabel

16 godina
neaktivan

mozda kabel mozda Driveri

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj instalirati drivere za VGA ako nisi??

brb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...

Prebacio sam sa Source iz Automatic na Manual i dobivam sliku na DVI, ali nazalost ne prikazuje se vise slika iz BIOS-a, nego samo pri ulasku u Windowse.

Jel i ti imas takav problem?

Imaš li spojena 2 monitora, ili monitor i tv? Spoji na drugi DVI izlaz ako postoji. Uvijek je jedan izlaz default i na njemu se prikazuje slika bios-a do ulaska u windows kada ovisi o njegovim postavkama.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ispričavam se na kasnom odgovoru, ali mislim da je problem u kabelu, tj. ne samom kabelu nego vrsti kabela: imam očito DVI-D kabel (nema 4 pina oko one crtice na DVI kabelu) koji ne prenosi analogni signalm, dok DVI-I kabel to ima i može prenijeti analogni signal.

Nije mi jasno jedino što isti takav monitor spojen istim tim kabelom na noviju grafičku karticu (Radeon 3870) uredno prikazuje BIOS i s tim kabelom (trenutno je spojen na stari Radeon 9000).

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Mithrandir kaže...

Nije mi jasno jedino što isti takav monitor spojen istim tim kabelom na noviju grafičku karticu (Radeon 3870) uredno prikazuje BIOS i s tim kabelom (trenutno je spojen na stari Radeon 9000).

Taj dio ovisi o dvije stvari:
- BIOS MBO
- BIOS VGA
Ako oni imaju kakav bug to je razlog takvim problemima
16 godina
odjavljen

Večina monitora ima DVI-D ulaz na koji ne može primiti analogni signal. Taj problem sam viđao na nekim karticama, različite kartice na istoj matičnoj se različito ponašaju. Prijatelj je to riješio tako što je stavio oba kabela, isključio Extended desktop i postavio na monitoru ručni odabir signala. Kad instalira Win ili treba raditi u BIOS-u prebaci na analogni.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice