Grafička ne prepoznaje Belinea 10 70 65 monitor

poruka: 10
|
čitano: 999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam Intel HD Graphics 4400 u HP 250 G3 laptopu. Kada priključim neki prastari Adi Pro Vista monitor na VGA port on radi i vidim sliku na njemu. No, kada priključim na isti port Belinea 10 70 65 monitor ne događa se ništa, kao da ga nisam priključio.

Znam da nije do monitora jer on na drugom računalu radi bez problema. Također znam da je do grafičke jer imam isti problem i na Windowsima 10 i Ubuntu 16.04 (na istom laptopu).

Btw HDMI port radi bez problema.

Kako da dobijem sliku na taj Belinea monitor?

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Grafička ne prepoznaje Belinea 10 70 65 monito

provjeri još jednom monitor.. kabel..

koji je to crt-lcd, dimenzije, rezolucija/refresh..?

ako je lcd recimo 17"/1024-1280/ na 60Hz... iznad tog npr 75Hz ne mora raditi kao ni bilo koja druga rezolucija (možda 800 i sl..). Za CRT je lakše, tj vjerojatnije da bi radila bilo koja kombinacija. Plug&play-dde chip bi trebao javiti VGA potrebno, ako to ne radi, ako nema signala s druge strane, tad se 'forsira' slanje signala, ali to ovisi o opcijama drivera.. čačkaj :)

+ provjeri postavke u BIOSu, npr dali je omogućen vga izlaz, pa i restart dok je monitor priključen (možda tad automatika detektira..), naravno i Fn tipke za prebacivanje izlaza (u BIOSu/izvan OSa eliminiraš sve soft-driver razlike-probleme)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

To je CRT 17", max res 1280x1024 (nisam siguran), podržava 60 Hz.

Po zadanom Windowsi šalju 1024x768 60Hz.

Btw ovaj je noviji i bolji od starog (kojem je 1024x768 bila najveća rezolucija), tako da ako stari radi morao bi i ovaj.

BIOS je u redu.

Kabel i monitor rade ispravno.

Probao sam ga imati i na startupu, no bez uspjeha.

Čačkao sam po Intelovom i Windowsovom Control Panelu i ne mogu naći kako forsirati da signal ide van. Tj. uopće ga i ne prikaže.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 16:04 (CppToast).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ponovo, udahni... i ajd do BIOSa.. :))

- googlaj, čitaj RTFM ili traži oznaku na tipkama (neki monitor Fn+F8 i sl..) Radi? Ako ne radi, ne radi.

-noviji, bolji od starijeg.. gle, neispravno nije bolje .. :) prvo moraš biti siguran da je ispravan. (CRT može vjerojatno na 75-85Hz ako ti slika bude titrava.. i ako driver nudi opcije, za sad dok ne dobiješ signam, nevažno). Kad kažem čakčaj po CPu-driveru.. ne mislim baš, ma mislim .. al (ubi me :)) ) .. pa vidiš, klikaš, nešto ima, neka poruka, nešto? Udri ga malo.. štajaznam.. ok, zezam, ali tako to ide kad ne radi iz prve. + podsjetnik, monitor mora biti ispravan, ako je crko.. (a za sad nema dokaza da nije..) zato u BIOS i tamo 'čačkaj' (prevedeno traži opcije za VGA i Fn+izlaz...) ili čitaš upute/googlaš za svoj laptop .. iste sekunde dobiješ odgovor kako/gdje je ta opcija.

10 godina
neaktivan

U BIOS-u nemam inače ništa za mijenjanje video izlaza, samo redoslijed boot uređaja i takve osnovne stvari

Nemam manual od monitora (dobio sam ga od frenda kojemu je bio na tavanu, bez kutije, kablova ili bilo čega)

Ispravan je jer sam na drugom računalu bootao u linux (jedino što sam mogao jer nijedna tipkovnica koju imam kod kuće ne radi na njemu, isto je dual-boot i automatski ide u linux, xubuntu 9.04, mislim) u 1280x1024 60Hz i slika se prikazala i sve je radilo.

Kada ga priključim na laptop ne izbaci ništa, ponaša se kao da se ništa nije dogodilo.

Fn+F4 (na mojem laptopu) je prva stvar koju sam probao, i ništa.

Googlao sam i sve što sam našao je ovo za Fn+F4 i takve slične stvari, ništa što bi mi pomoglo.

Btw treba mi CRT za retro igre jer ne izgledaju lijepo na LCD-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jesi li siguran da si stisnuo prave tipke/kombinaciju? .. zvuči čudno pitanje. (?) jer tipke imaju više vunkcija, npr multimedija..

-manual (od laptopa..) u njemu to piše ili google. Ugl neki simbol monitora mora biti. Stoji u BIOSu i tipkaj par minuta.. dok ne pokaže sliku (između svakog pritiska sačekaj nekoliko sekundi..) ..i nadalje nema? Tad ne radi izlaz ili monitor. VGA izlaz je možda neispravan, možda (UEFI) kontroliran iz win.. itd. ali u manualu bi to trebalo biti objašnjeno. (ne od monitora.. njegove infoe samo saznaj koja rez/refresh..).

+ rekao si da HDMI izlaz radi.. opcija u BIOSu? npr izbor VGA-HDMI?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 16:38 (ihush).
10 godina
neaktivan

Kombinacija je prava jer je iznad F4 je ikona monitora (slika dolje, nije moj model laptopa ali je takva ikona) i u BIOS-u je podešeno da ako se stisne bez Fn onda se ponaša kao F4, a ako se stisne onda je funkcijska tipka (u ovom slučaju postavke monitora).

Tipkao sam u BIOS-u i sa i bez Fn-a bez uspjeha (ništa se nije dogodilo sa Fn-om a bez njega je laptop bipnuo).

Btw BIOS Setup mi je Insyde H20 rev. 3.2

Evo popisa funkcija:

Main - vrijeme, datum i info o laptopu

Security - podešavanje passworda za BIOS, sve isključeno

System Configuration - jezik (engleski), mogućnost virtualizacije (uključeno), štednja energije za čitač SD kartica (uključeno), postavke za funkcijske tipke (bez Fn-a F1-12, sa Fn-om funkcije), nešto za USB 3.0 drivere (automatski) i boot redoslijed (prvo DVD pa hard disk)

Exit - izlaz

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 17:17 (CppToast).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Btw samo da razjasnim.

Kada uštekam stari monitor u VGA, slika se pojavi na njemu i on radi.

Kada uštekam telku u HDMI (i odštekam VGA jer su preblizu jedan drugome pa ih ne mogu jednoga i drugoga) slika se pojavi na telki i ona radi.

Samo ne radi kombinacija s ovim monitorom.

Njega sam isprobao na drugom računalu i radio je bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CppToast kaže...

..

Njega sam isprobao na drugom računalu i radio je bez problema.

- ipak, sve se kvari.. po logici-opisu, (upravo-jednom je morao, svi uređaji su nekad radili, dok nisu prestali raditi) crko monitor .. ili njegov video chip/nešto, možda samo signalni kabel-kontakt.. jer ostalo je recimo eliminirano kao uzrok drugim monitorom i sl.

npr banalno.. svinuti-utisnut pin na monitoru-kablu, ako nema kontkakt.. možda fali pola mm i na drugoj VGA taman dotakne.. (ovo je sad već nategnta teorija..) :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 18:47 (ihush).
10 godina
neaktivan

Pa da, ali radio je i prije i poslije testiranja na laptopu, znači da je bio i je ispravan kada sam ga testirao na laptopu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice