Graficka kartica ne radi......Pomoc!

poruka: 12
|
čitano: 7.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

kupio sam graficku sapphire ati radeon x1600 pro agp 512mb. Kad je postavim na maticnu i upalim rade ventilatori ali nema signala na monitoru i windows se ne pokrece.....upaljene su istodobno crvena i zelena lampica....kada vratim graficku koju sam imao prije-ati radeon 9250 agp 128mb sve normalno radi. probao sam nadograditi bios ali ni to ne funkcionira. malo sam citao po forumima da je mozda preslabo napajanje ili treba promjeniti postavke u biosu, pa ako neko zna objasniti bio bih zahvalan.

maticna :asrock k7vt4a pro

napajanje: LC-B400ATX

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Graficka kartica ne radi......Pomoc!

Jesi ukopčao napajanje u grafu iza ?

Ako ti je radila stara trebala bi i ova jer ne troši više. Tako da ako su ukopčao vjerovatno si kupio neispravnu grafičku.

Grafa, napajanje Grafa, napajanje
14 godina
neaktivan

posto nemam drugi kabal od napajanja za graficku iskljucio sam kabal iz floopy i stavio na graficku, neznam mozda zbog tog nece radit? ili je mozda problem jer nisam pobriso stare drivere pa onda ustekao ovu drugu graficku.....probao sam samo disable ali nisam brisao, i hvala kaj si se ukljucio u temu zbilja neznam vise kaj da napravim :)

0 0 hvala 0
15 godina

Ako nisi onda napravi kako je kolega iznad rekao. A ako ni to ne upali, probaj clear cmos iliti...iskopčaj računalo iz struje izvadi bateriju dok je baterija vani par puta pritisni power gumb, vrati bateriju i uključi računalo u struju i nadaj se da će radit.

http://d-u-d.deviantart.com

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i to sam isto isprobo....ne funkcionira

15 godina
probaj grafu ustekat u drugi komp
AMD u <3 Intel u C===3
18 godina

Kabel za napajanje nema veze jer je to isti kao što ide na floppy.

Ako ništa ne pomaže probaj još pećnica metodu http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Ja sam tako uspio vratiti jednu nvidia 8500 512 MB od prijatelja. No to je stvarno zadnja opcija kada si isprobao sve ostale.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 9:05 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Onda ti jedino preostaje da isprobaš kod nekoga tko ima agp utor na matičnoj, ako nigdje ne radi onda.....{#}

edit:da ako fakat nigdje ne proradi, onda gornja metoda s pečnicom, pa tek onda smeće

http://d-u-d.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 9:05 (Dud).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

OK....Zbilja hvala svima na pomoci.....1. cu isprobat graficku na kompu od starog kojeg sam jedva nagovorio jer se boji da mu nece riknut komp zbog moje graficke (nadam se da se to nece dogodit) :) a pod 2. stavicu je u pecnicu pa nek se pece ko ju j.... heheh

i vec kad smo kod pecnice....znaci maknem hladnjak i zanima me DALI MORAM I SKINUT PLASTICNE DIJELOVE NA KOJE SE SPAJA MONITOR?

0 0 hvala 0
15 godina
ne
AMD u <3 Intel u C===3
14 godina
neaktivan

OK...javit cu rezultate

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

graficka nije radila u drugom kompu....al je proradila nakon pecenja hahahha ovo je za nepovjerovat al zbilja funkcionira. Hvala ljudi

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice