Gasi se bez pravila

poruka: 16
|
čitano: 2.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

računalo se gasi bez pravila. nekad odmah nakon što se windowsi dignu, a nekad tijekom rada. Ponekad se to ne dogodi po nekoliko dana, a onda se zareda tri puta prilikom svakog novog paljenja. nema veze s monitorom (to sam provjerio). kao da ga netko na trenutak isključi iz struje!

Nešto u vezi ventilatora?!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Ja sam sličan problem imao prije nekih godinu dana i ispostavilo se da je RAM u pitanju. Naravno nemora značiti da je to kod tebe slučaj. Ako imaš više pločica RAM-a onda ih isprobaj jednu po jednu i vidi koja je ta koja stvara probleme.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gasi se bez pravila

najbolje bi za pocetak bilo provjeriti unutarnje spojeve i paliti ga s otvorenim kuciste da vidis jel ventilator koji ne vrti... moguce da je i do toga ali moze biti milijun stvari... od negdje moras poceti

16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Možda je napajanje u pitanju.Jesi li od kupnje računala nadogradio nešto(dodao hard disk,pržilicu,RAM),a da nisi stavio jače napajanje?

Tomislav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Dodana je pržilica u servisu. Inače kad se računalo upali od početka je ventilator tako jako radio, vibrirao, da sm mislio da će poletiti cijelo kućište kao helihopter. Naprosto cijeli bi stol vibrirao. To se smiri nakon dvije minute i onda se čuje normalan zvuk! Nekto mi je savjetovao da ispušem ventilatore usisivačem ili komprimiranim zrakom???

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 21:35 (matteo76).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Odkada ti se to događa?

Tomislav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Odkada ti se to događa?

MIslim,je li računalo staro,koliko dugo imaš isti windows?
Tomislav
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

dvije godine, s windows XP-om

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matteo76 kaže...

dvije godine, s windows XP-om

Ako ništa ne pomogne re-instaliraj windows
Tomislav
17 godina
neaktivan

Ovo se i meni čini kao problem s napajanjem - slično se događalo i meni kad mi je na starom napajanju 3,3 V linija pala ispod 3,1 V (prema senzorima, a mjereno i instrumentom) - stroj je naizgled normalno radio, da bi se samo ugasio u nekom trenutku, isto tako bez pravila...

Naravno, provjeri i banalne sitnice - je li kabel od napajanja čvrsto utaknut u utičnicu, imaš li povremene padove napona na toj utičnici (ako imaš uključenu neku svjetiljku, da li zatitra povremeno), imaš li možda uključeno neko jače trošilo na istu utičnicu,...

KaeR
16 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ovo se i meni čini kao problem s napajanjem - slično se događalo i meni kad mi je na starom napajanju 3,3 V linija pala ispod 3,1 V (prema senzorima, a mjereno i instrumentom) - stroj je naizgled normalno radio, da bi se samo ugasio u nekom trenutku, isto tako bez pravila...

Naravno, provjeri i banalne sitnice - je li kabel od napajanja čvrsto utaknut u utičnicu, imaš li povremene padove napona na toj utičnici (ako imaš uključenu neku svjetiljku, da li zatitra povremeno), imaš li možda uključeno neko jače trošilo na istu utičnicu,...

Meni se znao ugasiti kada pržim CD,pretražujem viruse ili slično.Nakon što sam ponovno instalirao windows nije se niti jedanput ugasio
Tomislav
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Može bit da ti je neki dio se pokvario i da ti on radi probleme

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Sve je moguće. prvi put mi se dogodilo kada je windows radio automatski update i napisao je nešto u smislu da mu smeta "Ad-Aware". I to je bila ludnica. 10 puta mi je padao prilikom dizanja windowsa. Onda sam deinstalirao Ad aware i situacija se smanjila, ali nije nestala. I dalje me to povremeno zeza!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 21:33 (matteo76).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

Ovo se također događa i meni.

Možda je do slabog napajanja, možda se rotor hladnjaka ne može vrtiti zbog nečega (prašina i sl.), pa se procesor ne može hladiti i računalo se gasi da se nebi pregrijalo.

Naravno, ja sam po prirodi lijen, pa ništa gore navedeno nisam provjerio na svome računalu. Ali sam primjetio da se to događa nakon što računalo isključim na dulje vrijeme ili ga odspojim iz utičnice/(O|I). Kasnije, naravno, kada se počne gasiti sam od sebe, moram ga isključiti na (O/I) te probati ponov(n)o.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 21:33 (Random.).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matteo76 kaže...

Sve je moguće. prvi put mi se dogodilo kada je windows radio automatski update i napisao je nešto u smislu da mu smeta "Ad-Aware". I to je bila ludnica. 10 puta mi je padao prilikom dizanja windowsa. Onda sam deinstalirao Ad aware i situacija se smanjila, ali nije nestala. I dalje me to povremeno zeza!!

jesi gledao u start up  šta imaš tu da se diže s windowsima,i u servisima?
"kapitalizam=barbarizam" kangrga
16 godina
neaktivan
Gasi se bez pravila

dobar dan imam   jedan problem s kompom kad igram igricu komp mi se nakon 10 15 min restartira sam

probao sam mjenjati windowse ali to mi se opet dogadalo

CPU INTEL CORE 2 DUO E8400 2X3.0 GHZ

2 GB DDR2

RADEON HD 4670 512 MB DDR3

MATICNA PLOCA-SOCKET 775,INTEL EP-31 CHIPEST

d_maric

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice