Pozdrav!
Dakle, problem je nastao kod instaliranja "nove" grafičke, R9 270 XFX. Naime, tjekom igranja zahtjevnijih igrica (Far Cry Primal, Warrhammer Total War) dolazi do gašenja tipkovnice i miša spojenih preko stražnjih usb portova (Tipkovnica je SteelSeries apex 350, Miš Sharkoon Fireglider).Tipkovnica i miš se ugase na cca sekundu (što je vidljivo prema gašenju svijetla na doticnima) te se zatim opet upale ko kod paljenja racunala. Pokusao sam fore tipa u hardvare manageru iskljuciti da racunalo moze samo gasiti USB portove, provjerio sam nekoliko puta drivere za graficku, reinstalirao windows (7, 64bit), kupio novu bateriju za maticnu. Ovaj problem nije se javljao sa starijom (manje zahtjevnom sto se struje tice) grafickom te se ne javlja kod drugih stvari (surfanja netom, gledanja filmova itd). Tijekom igranja memory usage digne se na 99% (4 Gb RAM-a).
Pa me sad zanima, sto bi problem mogao biti, dal je u napajanju(Xilence i nije bas neka firma), grafickoj kartici ili necem trecem? moja konfiguracija je:
Xilence 580W
ATI Radeon R9 XFX 270
AMD Phenom II x4 955
KINGMAX DDR3 2GB 1600Mhz (Oc na 1866 zbog maticne) x2
Seagate 7200rpm 300Gb
Gigabyte 790XTA-UD4
Hvala na pomoci :)