Gašenje računala

poruka: 63
|
čitano: 7.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gašenje računala

Immartu

specifikacije računala pod moj pc-plus grafička 5870 bila-i fortron 400w vrtel bez pardona sve to..s tim da u kompu sve klokano...

e sad-najbolje da ga istestira s drugim napajanjem..-posebno svaki ram(memoriju)-može biti svakaj..najbolje da komponentu po komponentu stestira.....

phantomlord04

naravno da ti budu zamjenili-nadoplatiš fino i to je to..meni tak 2 put izašli v susret--dečki su sasvim ok,..samo moraš lijepo s njima{#}

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 21:54 (bahrija).
14 godina
neaktivan
Gašenje računala

Gotovo sam siguran da ti napajanje ima tvornicku gresku.

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dajte onda neku preporuku napajanja 500-550w u links-a

13 godina
neaktivan
Gašenje računala

Možda.
Jesi ti slagao konfiguraciju ili oni?
Nazovi ih i pitaj, ništa te ne košta, samo odi što prije jer može biti da je rok nekih 7 dana

OCZ, Seasonic, Corsair, Fortron, Enermax, s njima ne možeš fulat. Donekle i Antec nije loš.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 22:06 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo jedan moj slučaj od prije tjedan dana--uredno prodam > matična am2 integriranom grafičkom
 procesor x2- athlon 5000b+kuler,..
 2x2gb ddr2 rama..

istestiral-s compaq napajanjem 300w...zove mene lik za 4 dana i hebe mi mater-komp se ruši-kad pokrenem kakvu igricu,smrzava se na netu kad surfam.... 

pošaljem mu skrenšot od dotične konfe(istestirane-da je test stabilnosti prešel bez pardona -2sata),ovaj opet mene napada-pitam ga koje imaš napajanje-veli 400w staro godinu dana-nije napajanje garant veli on-uzel sam od stare konfiguracije kojoj je krepala matična i u servisu su rekli  da napajanje ok...velim mu stavi drugo napajanje-ovaj nehebe 5%..veli vračam ti sve to ti meni lovu-- lolčina{#}..velim mu ja može samo ak istestiraš s drugim napajanjem-zove mene za 2 sata i izvinjava mi se-bil si u pravu-bilo do napajanja....eto nakraju sve ispalo ok..a ovi u servisu su ga možda i shebali za staru konfu-  matična bila garant ispravna-napajanje stvaralo problema..a naravno sve mu vratili od djelova osim matične za koju rekli da krepala {#}

phantomlord04

jel to tvoje napajanje?

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-450w-xfx-core-edition-p1-450s-x2b9-atx-120mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052768&id_artikl=052.768.001

dodaj još nekih 200kn i uzmi

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-600w-corsair-gs-series-cmpsu-600geu-atx2-v2-3-140mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.022

ili

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-550w-coolermaster-gx-series-rs550-acaad3-eu-120mm-vent-pfc-atx-v2-3&option=artikl&id_kategorija=052715&id_artikl=052.715.077

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 22:11 (bahrija).
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...

evo jedan moj slučaj od prije tjedan dana--uredno prodam > matična am2 integriranom grafičkom
 procesor x2- athlon 5000b+kuler,..
 2x2gb ddr2 rama..

istestiral-s compaq napajanjem 300w...zove mene lik za 4 dana i hebe mi mater-komp se ruši-kad pokrenem kakvu igricu,smrzava se na netu kad surfam.... 

pošaljem mu skrenšot od dotične konfe(istestirane-da je test stabilnosti prešel bez pardona -2sata),ovaj opet mene napada-pitam ga koje imaš napajanje-veli 400w staro godinu dana-nije napajanje garant veli on-uzel sam od stare konfiguracije kojoj je krepala matična i u servisu su rekli  da napajanje ok...velim mu stavi drugo napajanje-ovaj nehebe 5%..veli vračam ti sve to ti meni lovu-- lolčina{#}..velim mu ja može samo ak istestiraš s drugim napajanjem-zove mene za 2 sata i izvinjava mi se-bil si u pravu-bilo do napajanja....eto nakraju sve ispalo ok..a ovi u servisu su ga možda i shebali za staru konfu-  matična bila garant ispravna-napajanje stvaralo problema..a naravno sve mu vratili od djelova osim matične za koju rekli da krepala {#}

phantomlord04

jel to tvoje napajanje?

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-450w-xfx-core-edition-p1-450s-x2b9-atx-120mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052768&id_artikl=052.768.001

dodaj još nekih 200kn i uzmi

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-600w-corsair-gs-series-cmpsu-600geu-atx2-v2-3-140mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.022

ili

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-550w-coolermaster-gx-series-rs550-acaad3-eu-120mm-vent-pfc-atx-v2-3&option=artikl&id_kategorija=052715&id_artikl=052.715.077

jest, to je moje napajanje, a nista, sutra trk u linksa i sora

15 godina
neaktivan

nemoj uzimati cx seriju od corsaira(to ti poluproizvod),zaobiđi lc-power isto....

Bahrija
13 godina
neaktivan
bahrija kaže...

Immartu

specifikacije računala pod moj pc-plus grafička 5870 bila-i fortron 400w vrtel bez pardona sve to..s tim da u kompu sve klokano...

e sad-najbolje da ga istestira s drugim napajanjem..-posebno svaki ram(memoriju)-može biti svakaj..najbolje da komponentu po komponentu stestira.....

phantomlord04

naravno da ti budu zamjenili-nadoplatiš fino i to je to..meni tak 2 put izašli v susret--dečki su sasvim ok,..samo moraš lijepo s njima{#}

Znači, tvrdiš mi da si testirao komp na 400W napajanju i da je bio stabilan?

Testirao as in, testirao u Crysis 2, igri koja služi kao Benchmark koliko izmuči svaku komponentu na kompu?

Ili barem cpu i gpu stress test istovremeno?

U biti, da, vjerujem ti. zato sada imaš coolermastera

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 22:34 (Immartu).
15 godina
neaktivan

pogledaj si na pc-expertu-tam sam baš pisal o tome..to je bilo privremeno oko mjesec dana-kad sam kupil ovo sad napajanje koje iam.....

i bf3,i mw3 igral i nije bilo rušenja,prime 95 frljil..crysis neigram jbga...gle nebi pisal i izmišljal basne...jel iam kaj od toga?

Bahrija
17 godina
Gašenje računala

XFX Core 450W napajanje temeljeno je na Seasonic platformi. Skuplje je, jače i kvalitetnije nego Corsair CX430, LC Power GP3 460W i slična.

Usudio bih se reći da je i jače/kvalitetnije nego Corsair CX 500W, da je skoro pa u ranku legendarnog Corsair CX 400W (koji je temeljen također na jednoj Seasonic platformi).

Napominjem još jednom - napajanje ako je ispravno dovoljno je jako za navedeni komp, dapače navedeni komp ne može ga ni temeljito opteretiti.

Ne treba srljati pa napajanje proglasiti neispravnim ili nedovoljno jakim, uzeti drugo i skužiti da je problem ostao.

Prvo treba isključiti mogućnost da je uzrok problema neka druga komponenta.

Za početak valja provjeriti jesu li svi kabeli dobro spojeni (da nema koji raskliman ili slično, zna se dogodit tokom transporta složenog računala).

Valjalo bi i radnu memoriju (ram) testirati na ispravnost, nerijetko se događa da među potpuno novom bude tvornički neispravne. memtest86+

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...

nemoj uzimati cx seriju od corsaira(to ti poluproizvod),zaobiđi lc-power isto....

onda da ne uzimam ni xfx 550?

15 godina
neaktivan

da je po mojemu garant bi mjenjal napajanje za jače-bilo ono ispravno ili ne,..ja mu odma prvi post napisal da prvo sve istestira pa nek onda kemija dalje jbga...

nek veli da je kupil jaču grafičku i da se boji da to napajanje bude preslabo--nek zglumi jbga-doda još nekaj para i uzme jače-od viška glava neboli {#}

phantomlord04

neam iskustva s xfx napajanjima-al imal sam i fortrona,vx corsaira,tagana,u drugom kompu iam  anteca,u ovome kaj pišem colermastera i nisam imal nikakvih problema..

sad ti prosudi sam-malo proguglaj-prije nego bilo kaj ideš kupovati....

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 22:48 (bahrija).
13 godina
neaktivan
bahrija kaže...

pogledaj si na pc-expertu-tam sam baš pisal o tome..to je bilo privremeno oko mjesec dana-kad sam kupil ovo sad napajanje koje iam.....

i bf3,i mw3 igral i nije bilo rušenja,prime 95 frljil..crysis neigram jbga...gle nebi pisal i izmišljal basne...jel iam kaj od toga?

Zato ga testiraš sa nečim što će opteretiti svaku komponentu.

Privremeno može izdržati ali testiraj ga s nečim što će gurnuti PSU preko granica i gasi se.

Vjerujem ti da je na idle radilo, ali da su ga bogovi sastavljali, ne vjerujem da je izdržao pod stresom.

@phantomlord

Kao što sam ti rekao već, prvo probaj metodu sa driverima, ako ne radi testiraj svaku komponentu, ako ne nađeš sumnjivca ni onda, posudi dobro 550-600W napajanje i onda ga testiraj. ne kupuj ništa prije nego znaš što je uzrok

Napajanje jest dobro samo po sebi.

XFX su Seasonicova repacked napajanja, ali nisu uvijek dobra, znaju se sumnjivo ponašati. Pogotovo ova 450-ka

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 22:55 (Immartu).
15 godina
neaktivan

Immartu

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226156

to se događalo z fortronom na ful opterečenju...

a ovo si pročitaj-kaj nebudeš u zabludi...

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189774

Bahrija
13 godina
neaktivan
bahrija kaže...

Immartu

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226156

to se događalo z fortronom na ful opterečenju...

a ovo si pročitaj-kaj nebudeš u zabludi...

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189774

1. Na svim testovima koje sam gledao je potrošnja bila puno preko 400W, ali mi se ne da uopće uspoređivati konfiguracije.

2. Ono što ne vidim na toj stranici je potrošnja sa 5870-kom sa pokrenutim prime-om i furmark-om zajedno ili ne shvaćam dobro tablice. Bilo bi mi draže da znam koliko je dugo trajao taj Prime test također kada si uzeo očitanja.

Ma uostalom, ne da mi se više uopće raspravljati o ovome jer možemo do prekosutra.

Who gives a fuck, anyway.

U svakom slučaju ti za sigurnost trebaju jača napajanja

15 godina
neaktivan

tak je-nema frke kompa-sve ok!

Bahrija
14 godina
neaktivan

problem je ipak do zotac-a, naime pokušao sam spojit na napajanje xfx650, mbo asrock z68 extreme3, na drugi hdd, drugu memoriju, i ista stvar-komp se gasi odnosno black screen i potrebno je komp resetirati.....

također sam na komp na kojem je bila zotac spojio gygabite-ovu 560icu i radi sve normalno, bez greske i to na napajanju xfx 450...tako da surtra idem u linksa po neku drugu graficku jer za ovaj zotac vise necu ni da cujem....

{#} hvala vam svima na pomoci

13 godina
neaktivan
Gašenje računala

Vjerojatno je momorija bila losa.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 22:44 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phantomlord04 kaže...

problem je ipak do zotac-a, naime pokušao sam spojit na napajanje xfx650, mbo asrock z68 extreme3, na drugi hdd, drugu memoriju, i ista stvar-komp se gasi odnosno black screen i potrebno je komp resetirati.....

također sam na komp na kojem je bila zotac spojio gygabite-ovu 560icu i radi sve normalno, bez greske i to na napajanju xfx 450...tako da surtra idem u linksa po neku drugu graficku jer za ovaj zotac vise necu ni da cujem....

{#} hvala vam svima na pomoci

Welcome to the club

Ja svoju vraćam u ponedjeljak. OPET

Neki k je sa ovim karticama, događa se sa EVGA, Gygabite i Zotac najčešće koliko sam vidio

Drugu su mi dali, isti potpuno problemi, mrvicu stabilnija samo. Do ponedjeljka igram na njoj sa ventom na 90% i otvorenim kućištem, a onda im vraćam.

15 godina
neaktivan

ja ti to mam na početku rekel-jer mnogi imaju problema s 560 serijom,,...jedina solucija downklok grafičke...

Bahrija
13 godina
neaktivan
Gašenje računala
Istina, funkcionira. Ne znam koliko dugo ali barem se nije isti tren srušila. In any case, odbijam ju držati na clocku obične 560-ke. Da sam nju htio, nju bi i platio
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tak je-vrati je i mjenjaj za neku iz ati-amd serije!

Bahrija
14 godina
neaktivan

poslali iz linksa drugu zotacovu 560icu....

za sada sve radi....valjda je ova prethodna bila defektna

13 godina
neaktivan
Gašenje računala

Javi kakva je. Ja sam dobio 3. ali sam ju dao frendu da je testira na svom kompu, nemam živaca više gledat kako se ruši -_-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Immartu kaže...

Javi kakva je. Ja sam dobio 3. ali sam ju dao frendu da je testira na svom kompu, nemam živaca više gledat kako se ruši -_-

radi bez greške vec 4 dana

13 godina
neaktivan
Gašenje računala

Ne valja

Cijela serija je loša, potvrdili su mi Linksovi dobavljači izravno (kada oni nisu u stanju moram ja zvati). Upoznati su sa problemom i navodno postoji neka zakrpa ali upitne kvalitete.

Jesi ti dobio opet Zotacovu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

je, zotacova je

13 godina
neaktivan
Gašenje računala

gurni je na 80C ako već nisi pa mi javi kako se drži

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma te zotakice su koma koliko se ljudi žale na njih u zadje vrijeme

14 godina
neaktivan
Immartu kaže...

gurni je na 80C ako već nisi pa mi javi kako se drži

drzi temperaturu od 79 na furmarku bez problema