Front micophone

poruka: 8
|
čitano: 2.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Front microphone - problem

Kada ukjučim headset na prednji panel sluše mi prepoznaje ali mikrofon ne.

Gledao sam u control panelu i mikrofon mi je lociran na zadnjem panelu ali tamo uopće nije uključen ali daje neke šumeće zvukove (tako su mi rekli na TS-u).

Možete raći kako da prebacim mikrofon na front jack gdje je i uključen, ja sam probavao ali nikako.

Zvučna je SoundMAX integrirana na Asus matičnoj, driver je SoundMAX BlackHawk, OS je Vista SP2. Hvala.

To je uredu!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 13:24 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Front microphone - problem
RePlaY kaže...

Kada ukjučim headset na prednji panel sluše mi prepoznaje ali mikrofon ne.

Gledao sam u control panelu i mikrofon mi je lociran na zadnjem panelu ali tamo uopće nije uključen ali daje neke šumeće zvukove (tako su mi rekli na TS-u).

Možete raći kako da prebacim mikrofon na front jack gdje je i uključen, ja sam probavao ali nikako.

Zvučna je SoundMAX integrirana na Asus matičnoj, driver je SoundMAX BlackHawk, OS je Vista SP2. Hvala.

Možda nije unutar kućišta spojen mic sa matične na prednji panel.
Ja na svome laptopu imam 3 jacka (1 mic i 2 slušalice) ali mogu preko driverea konfigururati što mi se spaja na koji jack, npr onaj za mic može biti ili mic ili line-in. Ako je line-in tada neće mic raditi u recimo Skypeu.
17 godina
neaktivan
Front micophone

Spoji mic u utor za slušalice i u softveru za zvučnu podesi da ti mic prepoznaje kao mic, a ne kao slušalice (mislim da su one line).

Softver bi ti sam trebao iskočiti kad ukopčaš mic...

P.S. - identičan problem sam imao i ja.

Loo-loo-loo I got some apples loo-loo-loo you got some too loo-loo-loo let’s get together have ourselves a loo-loo-loo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Front micophone
i_rambo_plache kaže...

Spoji mic u utor za slušalice i u softveru za zvučnu podesi da ti mic prepoznaje kao mic, a ne kao slušalice (mislim da su one line).

Softver bi ti sam trebao iskočiti kad ukopčaš mic...

P.S. - identičan problem sam imao i ja.

Neznam baš da ću moć uključit mic u jack za slušalice jer je taj jack line out a za slušalice mic treba line in.
I na matičnu sam preiključija connector AC97 a ima i još HDA (High Definition Audio) connector pa da i njega priključim, da nije možda on za mic??
EDIT: Vido sam u priručniku od matične da može biti uključen ili AC97 ili HDA connector, znači samo jedan od njih.
Šta mislite da prebacim na HDA ili da ostavim na AC97?? Ako prebacim na HDA morat ću na njega prebacit i u biosu.
To je uredu!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 15:36 (RePlaY).
17 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
 Neznam baš da ću moć uključit mic u jack za slušalice jer je taj jack line out a za slušalice mic treba line in.
[...]
 U softveru za zvučnu namjestiš da ti je taj utor mic in. Meni tako radi mikrofon...
Loo-loo-loo I got some apples loo-loo-loo you got some too loo-loo-loo let’s get together have ourselves a loo-loo-loo!
16 godina
Front micophone

Već je rješeno. Hvala na odgovorima.

To je uredu!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mogao si napisati kako si riješio da netko sa eventualno istim ili sličnim problemom može pokušati. :)
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
Danny_HR kaže...
Mogao si napisati kako si riješio da netko sa eventualno istim ili sličnim problemom može pokušati. :)
 Ukjučio sam HDA connector umjesto AC97.
Samo jedino što sad sad nemogu softvrski prebacit zvuk sa zvučnika na slušalice kao što sam mogao sa AC97 nego ih moram isključitvat i uključivat, ali jbg kad s njim nije radio mic.
To je uredu!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice