[Fn] tipka se više ne može koristiti

poruka: 6
|
čitano: 2.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Zdravo.

[Fn] tipku više ne mogu više fizički koristiti, tj. ne mogu ju pritisnuti i jedini način da ju koristim je putem Zaslonske tipkovnice.

Znači, [Fn] (function) tipka se koristi u kombinacijama:

[Fn] + [↑] / [Fn] + [↓] pojačavaju/smanjuju svijetlost zaslona

[Fn] + [→] / [Fn] + [←] pojačavaju/smanjuju glasnoću

...

od kojih su mi navedene potrebne (recimo da sam u fullscreenu i želim pojačati/smanjiti glasnoću, sad kad ne mogu koristiti [Fn] na tipkovnici, moram izaći iz fullscreena da bih to napravio na zaslonu pomoću ikona sustava). Koristim Windows 7 Ultimate Service Pack 1.

Velika pomoć bi mi bila da mogu nekako promijeniti kombinacije za isto ponašanje (recimo, da [Fn] + [→] mogu zamjeniti sa [Alt] + [→] ili [Ctrl] + [→]). Programi koje sam pokušao, KeyExtender i KeyTweak, ne mogu promijeniti [Fn] tipku. Također mislim da AutoHotkey nije pravo riješenje za ovo.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: [Fn] tipka se više ne može koristiti

Jesi li kod instalacije OS na tom laptopu instalirao i drajvere sa stranice proizvođača jer sam OS nema drajvere za to.

7 godina
neaktivan
Re: [Fn] tipka se više ne može koristiti
AF139 kaže...

Jesi li kod instalacije OS na tom laptopu instalirao i drajvere sa stranice proizvođača jer sam OS nema drajvere za to.

1. Kako si znao/znala da je u pitanju laptop?

2. Nisam ništa u vezi tipkovnice samog laptopa instalirao.

3. Kažem da je funkcija tipke oduvijek u redu i može se koristiti na Zaslonskoj tipkovnici (programu Olakšanog pristupa samog OS-a), ali sada je ne mogu pritisnuti (recimo da je udubljena ili više ne  postoji fizički).

4. Nisam instalirao OS ja, nego netko drugi.

5. Tražim način da 'remapiram' neku drugu tipku u [Fn] ili da promijenim zadane kombinacije (tipkovničkih prečaca) za prilagodbu glasnoće

https://imgur.com/a/jzHoOB5

14 godina

Obicno laptopi imaju FN tipke. I do sada sam uvijek morao instalirati driver za touchpad i dodatne tipke jer ne bi ispravno ili nikako radile. Tako da probaj sa driverom prvo. A ako su bas fizicki ostecene tioke tj kontakt ispod tipke mozes probati izvaditi tipku ocistiti sa alkoholom itd.

0 0 hvala 0
16 godina

jel ovo pomaže?

1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
[Fn] tipka se više ne može koristiti - riješeno

Hvala na pomoći, Diablo86. Nisam dolazio na ovaj forum, tako da sam tek sada vidio taj odgovor.

I da, to nije ono što sam želio, ali doduše mi je pomoglo doći do rješenja unutar nekoliko minuta poslije.

Naišao sam na dobru alatku baš za ono što sam želio - kontroliranje glasnoće i svijetlosti zaslona tipkovnim prećacima, a ovo dobro dođe i za desktope općenito bez tipkovnog prećaca za to, kao i moj laptop do nedavno prije nego što se udubila [Fn] tipka - 3RVX. Postavio sam "[Alt]"+strelice (iako to ne zamjenjuje tipku (znano kao "remapping") [Fn], nego dodaje custom-prećace za kontrolu tih raznih svojstava, tako da bi kad bih pokušao koristiti i već ugrađeni prećac [Fn]+strelice, opet bi istovremeno mogao koristiti ovaj softver) kao alternativu, tako da, moj je problem riješen.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice