Flat kabel oksidirao na MB priključku

poruka: 12
|
čitano: 2.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Nedavno laptop poliven vodom i nakon sušenja, sve bilo u redu, da bi juče nestalo slike. Nakon raskopavanja laptopa iskopčam sa MB, flat kabel i pod lupom se vide tragovi oksidacije ili kamenca od vode. Namjeravam pošpricati WD-om, ali nisam siguran, što će se dogoditi sa priključkom, kako odstraniti WD, ako će smetati ostaci?

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Flat kabel oksidirao na MB priključku

Radije probaj s visokopostotnim izopropanolom (izopropilnim alkoholom).

14 godina
neaktivan

Nikako ne WD-om spricati elektroniku!

Za to koristi kontakt sprej namjenjen za elektroniku. WD je za mehaniku :)

http://www.winblogs.net
16 godina

Znači ovako nešto?

P.S. Alesandro, htio sam maknuti ovu muhu, ali mi je ispod zaslona.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 23:44 (ivo454).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
ivo454 kaže...

Znači ovako nešto?

Da. 

16 godina

Nakon intervencije izopropilenom, dobio sliku, ali nema pozadinskog osvjetljenja. Vjerojatno je nešto crklo na konektoru flat kabela na ploču, jer ovi pinovi što su oksidirali, još uvijek tako izgledaju, ne zlatno, nego sivo. Možda bi se LCD konektor, mogao i popraviti, ali nisam još MB vadio iz kućišta, pa da vidim kompletno, dokle je voda dolazila i kakve je tragove ostavila.

Na eksternom monitoru, slika je uredna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ja bi to sve pokusao uklonit octom, jer ocat reagira sa kamencem caco3 i reagira sa eventualnom hrđom fe2o3.

Ocat ne reagira sa drugim komponentama sa zeljezom i legurama, plastikom silicijem itd.

Izopropilni alkohol je nepolarno otapalo i ne koristi se za takvu vrstu tvari.

On bi uklonio eventualno nekakva masna ostecenja, i sve sto ima veze sa organskom tvari. Studiram kemijsko inzenjerstvo pa evo moje misljenje :)

16 godina

Ovdje bi se trebalo raditi o bakru ili nekakvoj leguri, možda i pozlata. Budući da je ovo sve oksidiralo uz pomoć vode, struje i zraka, gdje se i temperatura podizala, mislim da je oštećen površinski sloj, koji je kontaktibilan, ili je čak nešto i pregorilo na ploči. Evo sunca, pa ću otvoriti, da vidim u detalje posljedice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ivo454 kaže...

Ovdje bi se trebalo raditi o bakru ili nekakvoj leguri, možda i pozlata. Budući da je ovo sve oksidiralo uz pomoć vode, struje i zraka, gdje se i temperatura podizala, mislim da je oštećen površinski sloj, koji je kontaktibilan, ili je čak nešto i pregorilo na ploči. Evo sunca, pa ću otvoriti, da vidim u detalje posljedice.

Bakar nemoze oksidirat, nikako, jer bi onda sve bakrene cijevi za centralno okdisirale??. pozlata isto nikako ne reagira, zlato inertno na sve osim zlatotopke.

Stvorio se kamenac jednostavno, ako je bijele, sive boje. željezo oksidira u hrđu, bakar u patinu zelenkastu

Otvori to sve osusi namoci stapic za uho u ocat ocisti i ostavi da izreagira, ostavi ocat u suvisku.

16 godina

Nakon neuspješnog popravka, nabavljena polovna matična ploča. Ostao je problem flat kabela koji je isto neispravan. Kod traženja kabela vidim da postoje slične oznake za isti tip laptopa. Kako znati da je kabel kompatibilan, jer su razlike u samo jednom broju ili slovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav svima...

Imam problem sa ucitavanjem na internet javlja mi grešku grafičke ploče. You tube,facebook ucita bez problema ,a kad idem na neki članak ili nešto samo izbaci grešku da grafička nije u redu...hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Kao prvo ovo je skroz kriva tema u kojoj pišeš.

Daj malo više podataka o računalu (koja grafička) i programu u kojem surfaš: IE, Opera, Mozilla,...

Što piše u opisu greške?

Računalo čisto? Mislim očišćeno od virusa/malware-a, itd.?

Ako nije, očisti ga sa MBAM-om, SuperAntiSypware-om, pa onda vidi da li se i dalje ruši.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice