Flashiranje biosa otislo krivo

poruka: 43
|
čitano: 6.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovako. flashirao sam gigabyte p55-udr preko njihovog programa @BIOS. i sada komp se restartao, usao sam u bios samo da bezveze pogledam. i izađem iz biosa i on me pita dali da sejvam promjene ja sam rekao da, i nakon toga nista. upalim komp sve se cuje ali nikakva slika na monitoru. kako da ga nanovo instaliram ili flashiram. moze li se to preko cd-a? nov mi je komp kupio sam ga u adm-u, dali to garancija pokriva i mogu li im ga poslati tamo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Flashiranje biosa otislo krivo
DyerMaker kaže...

ovako. flashirao sam gigabyte p55-udr preko njihovog programa @BIOS. i sada komp se restartao, usao sam u bios samo da bezveze pogledam. i izađem iz biosa i on me pita dali da sejvam promjene ja sam rekao da, i nakon toga nista. upalim komp sve se cuje ali nikakva slika na monitoru. kako da ga nanovo instaliram ili flashiram. moze li se to preko cd-a? nov mi je komp kupio sam ga u adm-u, dali to garancija pokriva i mogu li im ga poslati tamo?

da to i mene zanima za stari laptop, moga bi ga onda popravit

17 godina
neaktivan

Pokušaj vađenjem baterije sa ploče na koju minutu pa kad ju vratiš vidi da li ima života. Sumnjam

Ja bi skinuo novi bios, snimio sve na floppy i preko njega napravio novi flash jer još imaš dovoljno sreće da nije sve otišlo u krivo pošto barem možeš do biosa.

Također sumnjam da bi ti adm to priznao pod garanciju. Vjerujem da bi ti servis to sredio, ali uz naplatu.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Pokušaj vađenjem baterije sa ploče na koju minutu pa kad ju vratiš vidi da li ima života. Sumnjam

Ja bi skinuo novi bios, snimio sve na floppy i preko njega napravio novi flash jer još imaš dovoljno sreće da nije sve otišlo u krivo pošto barem možeš do biosa.

Također sumnjam da bi ti adm to priznao pod garanciju. Vjerujem da bi ti servis to sredio, ali uz naplatu.

ja ne mogu ni do biosa u laptopu niti iman bateriju na matičnoj -.-'

16 godina
neaktivan
archer02 kaže...

krivo si shvatio, ja nemogu uči u bios. na ekranu mi se nista ne pokazuje. mogu li onda sa cd-a to nekako vratit? recimo stavim bootable cd i stavim bios na njega?

16 godina
neaktivan

Jel imaš "Dual Bios"??

Inaće ako koristiš @Bios koristi isključivo onaj sa cd-a koji dobiješ sa matičnom, barem

tako meni radi uvijek, a novi @Bios-i sa GB sajta mi ne rade, pogotove ne na Win 7.

Nove matične imaju podršku za flashanje Biosa sa USB sticka, floppy-a ili eksternog hdd-a,

samo kopiraš file na neki od tih medija i pozoveš ga u biosu....

Znaći skini novi bios, stavi ga na stick (FAT mora biti, ako neradi običan FAT uzmi 32 i obrnuto)

i flashaj ga kroz bios koji si napisao da možeš upaliti!

EDIT: tek sada sam vidio da uopće nemožeš u bios, mislim da ti servis ne gine.....neznam kako

bi drugačije uspio flashati bios ako nešta nemožeš na kompu, osim preko fiksture => servis!

EDIT: Opcije u biosu za flashanje sa nekog media je Q-BIOS

Glavni ko-munjara =)
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 12:49 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
archer02 kaže...

To je u redu što ti kažeš, ali si poslao post dok sam ja odgovarao na autorov pa je tu nastao nesporazum.

Moj odgovor se odnosi na prvi post, a na tvoje pitanje preporučam neki servis.

Možda da nazoveš adm servis. Čitam da ljudi sa njima imaju dobra iskustva.

16 godina
neaktivan
archer02 kaže...
Mitsuoka kaže...
archer02 kaže...

To je u redu što ti kažeš, ali si poslao post dok sam ja odgovarao na autorov pa je tu nastao nesporazum.

Moj odgovor se odnosi na prvi post, a na tvoje pitanje preporučam neki servis.

Možda da nazoveš adm servis. Čitam da ljudi sa njima imaju dobra iskustva.

nah vec je bia na servisu, pa su rekli da je otisla grafa pa eto uzea san novi komp ali bih pokusa vratit ovoga da ga ne nosan na servis pogotovo ne u ZG, jer bi treba platit

17 godina
neaktivan

Nisam u potpunosti siguran, ali mislim da ta ploča ima opciju Xpress BIOS Rescue, pa probaj vidjeti može li ti možda to pomoći.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

krivo si shvatio, ja nemogu uči u bios. na ekranu mi se nista ne pokazuje. mogu li onda sa cd-a to nekako vratit? recimo stavim bootable cd i stavim bios na njega?

A sorry... moja greška.

Uglavnom ovo ne slutii na dobro. Vidi manual ploče ima li kakva opcija bios recovery ili nešto slično pa ima li mogućnosti da oporaviš ploču.

Ako ne... servis

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
archer02 kaže...
Mitsuoka kaže...

nah vec je bia na servisu, pa su rekli da je otisla grafa pa eto uzea san novi komp ali bih pokusa vratit ovoga da ga ne nosan na servis pogotovo ne u ZG, jer bi treba platit

hebiga... kod tebe je onda drugi problem ako je grafička, ali u svakom slučaju ćeš rukom u džep ako ga želiš popraviti.

Ili se probaj skompati sa nekim serviserom...budite frendovi....jako dobri frendovi :)

16 godina
neaktivan
archer02 kaže...
Mitsuoka kaže...
archer02 kaže...
Mitsuoka kaže...

hebiga... kod tebe je onda drugi problem ako je grafička, ali u svakom slučaju ćeš rukom u džep ako ga želiš popraviti.

Ili se probaj skompati sa nekim serviserom...budite frendovi....jako dobri frendovi :)

mah vec jesam, samo oni neznaju detaljan opis kako je doslo do kvara, flashao se i samo je bloka, 7sati je tako staja i onda se resetira i ne daje znakove zivota, to je bilo

15 godina
protjeran

ehhh.... i što da vam čovjek kaže....???...mislim..svi se vole igrati nečim nepotrebnim,a kad ih nevolja dohvati,onda kukumače....overclockirati,fleshati,ovo raditi,ono raditi...da li za tim doista postoji potreba,...??..obični odgovor je :neće mi neka komponenta raditi pa moram fleshati BIOS..ma nemoj...mislim,posložiš konfu,u dućanu ti je sklope,dao bog i testiraju...sve radi...i sad odjednom ima neodoljive potrebe fleshati bios....???..mislim da nema osim ako se hoćete igrati gubitkom garancije..i neka vam...kad hoćete petljati u ono što radi kako treba...Belji se

16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

ehhh.... i što da vam čovjek kaže....???...mislim..svi se vole igrati nečim nepotrebnim,a kad ih nevolja dohvati,onda kukumače....overclockirati,fleshati,ovo raditi,ono raditi...da li za tim doista postoji potreba,...??..obični odgovor je :neće mi neka komponenta raditi pa moram fleshati BIOS..ma nemoj...mislim,posložiš konfu,u dućanu ti je sklope,dao bog i testiraju...sve radi...i sad odjednom ima neodoljive potrebe fleshati bios....???..mislim da nema osim ako se hoćete igrati gubitkom garancije..i neka vam...kad hoćete petljati u ono što radi kako treba...Belji se

taj laptop je bio star 5 godina, ali ovome za novi komp hebiga

15 godina
protjeran

ma gle ortak...ako radi svoj posao,ne diraj ga....a ovi nadobudni i puni energije što vole sve i svašta isprobavati..e.. pa njih mi nije žao...

16 godina
neaktivan

sad sam citao upute za flashiranje biosa i tamo pise da ako se dogodi situacija kao i meni da napravim bootable cd sa svim potrebnim datotekama. i kao da bi ga to trebalo vratiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

sad sam citao upute za flashiranje biosa i tamo pise da ako se dogodi situacija kao i meni da napravim bootable cd sa svim potrebnim datotekama. i kao da bi ga to trebalo vratiti?

Onda pokušaj kako je opisano. Nemaš što izgubiti. Ustvari imaš ali da te ne strašim dodatno.

Smiješ li otvoriti kućište(nema naljepnica) otvori i iskopčaj ostale uređaje tipa hdd koji nisu bitni kod flashanja.

Ne znam da li je kod novijih ploća to nužno, ali nekada je takvo upozorenje bilo navedeno kod MSI-a pa se ja toga i dalje držim.

Budi 101% siguran u ono što radiš. U protivnom možeš bios totalno....jel?

btw. kloni se ubuduće flashanja... to stvarno nije potrebno ako nema većih problema u radu računala.

17 godina
odjavljen

Jesi li pokušao resetirati jumperom. AKo ti se prvi put nakon flasha upalio, a nakon save-anja neće moguče da je da su samo postavke krivo save-ane, pa ne može dignit komp. Ta ploča bi trebala automatski bootat sa sekundarnog BIOS-a, ali može biti problem da je sekundarni previše star, pa ne podržava procesor.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cuj nemoguce. maticna je p55-ud3 a proc je intel i5 tako da. a ful mi je bed jer sam sjebo bratov komp, a samo sam htio da nestane onaj bug sa radeonkama 57-- serije. jebiga.

i da kako to mislis resetirati jumperom? mozes li to pojasniti?

16 godina

to mi je cudno jer gigabyteove ploce imaju dual bios znaci dva fizicka cipa na ploci,jedan je glavni i mijenja se tj. mozes ga flashat a ovaj drugi je pomocni koji se upali ako je flashanje poslo krivo kao u tvojem slucaju al izgleda da nesto ne sljaka,daj reci tocni model mat ploce

EDIT:

What is DualBIOS™?
Motherboards that support DualBIOS have two BIOS onboard, a main BIOS and a backup BIOS. Normally, the system works on the main BIOS. However, if the main BIOS is corrupted or damaged, the backup BIOS will take over on the next system boot and copy the BIOS file to the main BIOS to ensure normal system operation. For the sake of system safety, users cannot

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 14:03 (skrba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3164&ProductName=GA-P55-UD3 

evo ga. a nemam pojma. lud sam vec. sta mislite dali bi moglo to pomoc da bootam sa cd-a bios?

1. Support for @BIOS
  2. Support for Q-Flash
  3. Support for Xpress BIOS Rescue
  4. Support for Download Center
  5. Support for Xpress Install
  6. Support for Xpress Recovery2
  7. Support for EasyTune
  8. Support for Dynamic Energy Saver™ 2
  9. Support for Smart 6™
  10. Support for Q-Share
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 14:00 (DyerMaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mozda zvuci glupo al jesi li pokusao taj komp spojiti na drugi monitor,mozda je sve ok jer se je meni dogodilo par puta da nema slike a na drugom monu sve ok,i onda par puta restart i sve sljaka bez problema,nije bilo zbog flashanja al neznam kak da ti vise pomognem,probaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko ja vidim ti imaš DUAL-BIOS pa me čudi kako ti ništa ne radi. Da je do biosa on bi se automatski vratio na tvorničke postavke. Probaj trik sa baterijom. Znači Bios baterija van na 5 min i nazad.

Sometime the best defense is to attack!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i da, ni mis ni tipkovnica ne rade na tom kompu, tj ne svijetle. komp je pod garancijom pa ga nemogu otvarat. dali mozda mogu nesto napravit bez da ga otvaram? kao npr. instalirati sa bootable cd-a pls pomagajte

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

molim vas ljudi pomagajte!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne možeš ništa napraviti bez otvaranja kučišta; trebaš resetirati cmos jumperom na matičnoj ploči. Zatim odspojiti kabel napajanja (fizički ili prekidačem na napajanju), pa ponovo spojiti i upaliti komp, pa će ti učitati 'kopiju'.

17 godina
odjavljen

Inače, pravilo je prvo ištekat iz struje i malo pričekat, pa tek onda jumperom resetirat BIOS. Da li je to Gigabyte-ov sistem kad primarni BIOS ne radi ili si krivo napisao?

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
17 godina

Ako Clear Cmos neupali neće ništa, lijepo na servis reci : "jednog lijepog zimskog dana kliknem na power, ventovi se vrte,ali nema slike. Nisam ništa prčkaoŠutim, ja sam noob inače"

Za koji dan te zvrcnu i vele da su ti je zamijenili i da možeš doći po novu DONE

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja radim u servisu i flashanje BIOS-a je zadnja stvar koju radim ako nesto ne valja. Ali uvijek ima izuzetaka naravno.

Juče sam imao komp kod koga sam to morao odraditi i nakon toga je sve proradilo. A prije toga sam mijenjao grafičku, memoriju, RAM i hard disk. I opet ista stvar.

I onda hajde da oprobam flash-at BIOS. I sve proradi.

Konkretno, u pitanju je bila matična P45 Neo3-F (PCB 1.0) i grafička karta ATI 4350. Kod instalacije XP-a sve prođe OK, ali neće da buta nakon što se instalira grafički drajver. Kod Win 7 instalacija se nije mogla odraditi do kraja je je pucala negdje pri kraju.

16 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

Kao prvo sa fleshanjem BIOS-a matične ploče se ne gubi garancija.Štoviše u nekim situacijama(posebice ako se mijenjaju kritične komponente poput proca) je to poželjno ili čak nužno učiniti.

Danas kada su bolje matične  sve redom opremljene dual BIOS-om je rizik od neuspjelog flasha mizaran.

Jer ako i flashanje ne uspije drugi BIOS čip čuva orginalne postavke i u slučaju potrebe te postavke vrača na primarni čip.

Što se OC-a tiče u potpunosti si u pravu.I korisnik mora biti svijestan da bilo kakvim OC-om gubi garanciju i može oštetiti hardvera.

Istina je oko nas,a laž još više.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice