Flash Biosa na MSI Z68A-GD80

poruka: 10
|
čitano: 1.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!Ispričavam se što otvaram novu temu no trebam pomoć a riječ je o flash-iranju biosa za navedenu ploču.Naime planiram ugraditi i7 3770K Ivy Bridge procesor u MSI Z68A-GD80 ploču pa me zanima kako flashati bios da bi to radilo?Pitam zato jer nemam trenutno novca za ploču s čipsetom Z77 a znam da moja podržava Ivy procesor!Molim vas za pomoć i unaprijed vam hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Flash Biosa na MSI Z68A-GD80
Škola za Servisera Računala kaže...

Pozdrav svima!Ispričavam se što otvaram novu temu no trebam pomoć a riječ je o flash-iranju biosa za navedenu ploču.Naime planiram ugraditi i7 3770K Ivy Bridge procesor u MSI Z68A-GD80 ploču pa me zanima kako flashati bios da bi to radilo?Pitam zato jer nemam trenutno novca za ploču s čipsetom Z77 a znam da moja podržava Ivy procesor!Molim vas za pomoć i unaprijed vam hvala!

odeš na službenu stranicu MSI-a i nađeš svoju matičnu ploču i tamo pod bios nađeš zadnju verziju i skineš ju...otpakiraš iz rar-a staviš na stick kojeg si naravno formatirao i FAT32..onda resetiraš komp uđeš u bios nađeš funkciju flash bio stisneš na nju odabereš datoteku sa sticka i to je to čekaš dok se neflasha...dok ti neizbaci press any key i stisnes resetira se PC i eto ga

d4rkd3atH
16 godina

ili si skineš MSI Live Update 5 program koji ti nađe zadnji bios i iz windowsa instalira sve,najjednostavnije i najsigurnije za tebe.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Hvala vam na odgovorima,sad mi je jasno no samo da vas još pitam jednu stvar.U kompu je trenutno i7 2600K Sandy Bridge i njega ću staviti u drugo kučište.Recite mi jel moram flashati bios prije nego stavim Ivy Bridge u komp?Našao sam neke forume gdje je pisalo da se bios mora flashati sa Sandy Bridge procesorom pa tek onda ugraditi Ivy,to mi sad nije jasno!

16 godina

Hvala vam na odgovorima,sad mi je jasno no samo da vas još pitam jednu stvar.U kompu je trenutno i7 2600K Sandy Bridge i njega ću staviti u drugo kučište.Recite mi jel moram flashati bios prije nego stavim Ivy Bridge u komp?Našao sam neke forume gdje je pisalo da se bios mora flashati sa Sandy Bridge procesorom pa tek onda ugraditi Ivy,to mi sad nije jasno!

- možda će biti jasnije.. kako bi upalio PC ako MBO ne prepozna CPU?

- da bi MBO prepoznala CPU mora postojati odgovarajući BIOS, pa se to u pravilu radi s CPUom koji već radi... obrnutno nebi mogao ni upaliti ili postojao rizik da pregori CPU-MBO i sl.

Samo u slučaju manjih razlika unutar serije je moguće upaliti s novijim CPUom (i flashati..), ali u ovom slučaju (nova jezgra) to se nikad ne preporuča ni pokušati.

.. ali to sve je sporedno. Dobro je raspitati se prije takvih stvari, ali .. jesi li provjerio MBO-CPU? Kažu smo Sandy.. - nema Ivyja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- možda će biti jasnije.. kako bi upalio PC ako MBO ne prepozna CPU?

- da bi MBO prepoznala CPU mora postojati odgovarajući BIOS, pa se to u pravilu radi s CPUom koji već radi... obrnutno nebi mogao ni upaliti ili postojao rizik da pregori CPU-MBO i sl.

Samo u slučaju manjih razlika unutar serije je moguće upaliti s novijim CPUom (i flashati..), ali u ovom slučaju (nova jezgra) to se nikad ne preporuča ni pokušati.

.. ali to sve je sporedno. Dobro je raspitati se prije takvih stvari, ali .. jesi li provjerio MBO-CPU? Kažu smo Sandy.. - nema Ivyja.

Hvala na savjetima{#} provjerio sam na stranicama MSI i Intel i tamo piše da ploča podržava procesor i obrnuto,samo sam imao dilema s flashanjem biosa.Znam da je to dosta rizično i da to treba napraviti kako treba pa zato pitam iskusnije od sebe.Sad mi je jasno i vjerujem da neće biti nikakvih problema,uglavnom Ivy mi stiže u četvrtak al radi zazetosti i poslova nadam se da ću to sastaviti do ponedjeljka pa javim kako je ispalo{#}

16 godina
..

Hvala na savjetima{#} provjerio sam na stranicama MSI i Intel i tamo piše da ploča podržava procesor i obrnuto,..

-pusti hvaljenje.. (važnije) - što -gdje .. kako si provjerio? (ponovo gornji link na CPU..)

- ova ploča (rev.B3) nema podršku za Ivyja, Također, službeno intel Z68 je za 2nd gen. i3-5-7, Ivy je 3th gen. ... gdje si našao podatak i koliko je taj poatak točan? Ono što ja vidim ne podržava Ivyja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
..

Hvala na savjetima{#} provjerio sam na stranicama MSI i Intel i tamo piše da ploča podržava procesor i obrnuto,..

-pusti hvaljenje.. (važnije) - što -gdje .. kako si provjerio? (ponovo gornji link na CPU..)

- ova ploča (rev.B3) nema podršku za Ivyja, Također, službeno intel Z68 je za 2nd gen. i3-5-7, Ivy je 3th gen. ... gdje si našao podatak i koliko je taj poatak točan? Ono što ja vidim ne podržava Ivyja.

Pardon!Ispričavam se što nisam napisao da se radi o MSI Z68A-GD80 Gen3 ploči.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
..

Pardon!Ispričavam se što nisam napisao da se radi o MSI Z68A-GD80 Gen3 ploči.

Malo ću se našaliti ali sreća moja što imam Gen3 ploču jer inače ništa od Ive ili Ivice {#}

14 godina
neaktivan

Hvala vam,jer puno ste mi pomogli!Što se mene tiče ovaj post se može zatvoriti {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice