FAT 32 u RAW

poruka: 5
|
čitano: 2.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
FAT 32 u RAW

Pozdrav svima!

Molim pomoć!!

Na USB sticku A-DATA 8 Gb mi se particija FAT 32 promijenila u RAW!

Pošto su mi na sticku pohranjene jako bitne stvari ne mogu si dozvoliti formatiranje, a to je jedino što me traže windowsi kad ga hoću otvoriti!!

Stick se u propertisima prikazuje kao prazan, radim u XP-u.

Dali postoji bilo kakav način da prije formatiranja ( ako je ono neizbježno ) izvučem podatke sa sticka, napravim image ili bilo što, ili još bolje dali postoji način da vratim sa RAW-a na FAT 32 bez formatiranja?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: FAT 32 u RAW

Ja sam imao ovaj problem sa SATA diskom. Najgore je to da ti ni neće htjet formatirat, a podaci su ti već i sad izgubljeni. Jedini način je da malo prčkaš, probavaš formatirati i valjda će proč jednom. Preporučam da pokušaš spasiti podatke, ali to je upitno.

16 godina
FAT 32 u RAW

-potreban ti je recovery software kao GetDataBack (NTFS/FAT) ili partition recovery.. enivej, soft. koji može pročitati raw disk generalno pod nazivom 'recovery'. To može trajati satima, s USBom su šanse oko 16%... ili manje.

-prije svega pokušaj na neki drugi USB priključak, ili računalo.. više puta, ako proradi -imaš sreće, ako ne....

(ovo dalje nemoj uzeti kao savijet..) -možeš prihvatiti ponuđenu opciju za formatiranjem, ako uspije formatiranje, znači da je USB još uvijek ispravan, pa postoji mogućnost spašavanja (već naveden software) dok ako ne uspije, skratio si vrijeme za traženje softwarea i uzaludne pokušaje spašavanja.... -važni podatci nisu za držanje na flash disku, samo za privremeno prenošenje i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FAT 32 u RAW

Kolega iznad ima pravo, samo još jedan savjet: nikako ne snimaj nove datoteke na disk! Tako ćeš uništiti i posljednju nadu za spašavanje podataka. Naime, podatci s diska se u većini slučajeva pomoću GetDataBack ili nekog sličnog programa mogu bez problema vratiti i nakon particioniranja ako ne nasnimiš nove datoteke na disk.

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: FAT 32 u RAW

Hvala Vam na pomoći. Nadam se da ću nešto uspjeti. Mislim da sam izvukao pouku o sigursnosti stick-a.Mršti se

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice