Explorer se smrzne kod pristupa Seagateovom HDD-u

poruka: 11
|
čitano: 2.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Hard disk problem

Naime imam dva diska na kompjuteru jedan maxtor od 80 gigabajta na kojem su mi windowsi i drugi seagate od 250.Problem mi je sada kad pokusam pristupiti seagetu explorer mi se

jednostavno zamrzne.cas mogu uc u foldere na njemu cas mi se zamrzne pa moram preko task managera prisilno gasit explorer i pokrecat ga opet.takodjer na seagetu imam World of Warcraft koji mi se nikako nece da pokrene odako mi je se pojavio ovaj problem.Samo stoji zamrznut na loadingu.Jel mi je disk pri kraju,kako da ga popravim ili bar vidim u cemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 23:41 (Nitro233).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Hard disk problem
Nitro233 kaže...

Naime imam dva diska na kompjuteru jedan maxtor od 80 gigabajta na kojem su mi windowsi i drugi seagate od 250.Problem mi je sada kad pokusam pristupiti seagetu explorer mi se

jednostavno zamrzne.cas mogu uc u foldere na njemu cas mi se zamrzne pa moram preko task managera prisilno gasit explorer i pokrecat ga opet.takodjer na seagetu imam World of Warcraft koji mi se nikako nece da pokrene odako mi je se pojavio ovaj problem.Samo stoji zamrznut na loadingu.Jel mi je disk pri kraju,kako da ga popravim ili bar vidim u cemu je porblem?

Sa total commanderom kopiraj sve vazne podatke na drugi disk ili kupi novi pa kopiraj sve. Disk ti odlazi polako.

18 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

jednostavno zamrzne.cas mogu uc u foldere na njemu cas mi se zamrzne pa moram preko task managera prisilno gasit explorer i pokrecat ga opet.takodjer na seagetu imam World of Warcraft koji mi se nikako nece da pokrene odako mi je se pojavio ovaj problem.Samo stoji zamrznut na loadingu.Jel mi je disk pri kraju,kako da ga popravim ili bar vidim u cemu je porblem?

Polako

Mozda na tom disku gdje pristupas imas filmove ili neki file koji je namjesten na thumbnail view pa se explorer rusi. Jesi li pokusao vratiti sa System Restore? Da li si mozda instalirao neki codec pack (K-Lite recimo)

Ili sjeti se da li si instalirao neki program prije toga

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
17 godina
neaktivan
Hard disk problem

Da nije Seagate serija 7200.11 sa onim problematičnim firmwareom?

Probaj zamjenit sata kabel, uključit disk u neki drugi sata port mada mi msmrdi na lagano krepavanje diska.

Skini Hirens boot cd pa probaj čekirat disk s nekim od alata (HDtune i slično).

World Championships: 7, GP started: 2, Po81, GP wins: 91dium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,483

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Hard disk problem

HD Tune: ST3320418AS Error Scan

Scanned data   : 305122 MB
Damaged Blocks : 0.0 %
Elapsed Time   : 0:32

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 0:01 (Nitro233).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

Scanned data    : 305122 MB
Elapsed Time    : 0:32

Kupi novi HDD i backup svega. Odmah!!

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
14 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...
Nitro233 kaže...

Scanned data   : 305122 MB
Elapsed Time   : 0:32

Kupi novi HDD i backup svega. Odmah!!

izvini sto ispadam glup  sto pitam ovako ali sam stvarno noob u ovom podrucju.Po cemu si to zakljucio moze smjernica molim te...

18 godina
protjeran
Hard disk problem

Eto bad sectori na disku zato ti to radi.

Spasi od podataka što god možeš, probaj prekopirat sa nekom linux live cd distribucijom i na kraju nabavi novi disk.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Hard disk problem

Ok tesko cu sada naci koji disk ali sutra ujutro cu kupiti u gradu.Mozete li jos reci s kojim programom ili na koji nacin da izvucem sto vise podataka sa hard diska.Sumnjam da ce

klasicni copy-paste dobro zavrsiti...Zahvaljujem

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

Ok tesko cu sada naci koji disk ali sutra ujutro cu kupiti u gradu.Mozete li jos reci s kojim programom ili na koji nacin da izvucem sto vise podataka sa hard diska.Sumnjam da ce

klasicni copy-paste dobro zavrsiti...Zahvaljujem

Bootaj neki Live CD linuxa (bilo koja distra) i kupi novi disk. Eh da, ti imas samo jedan disk.

18 godina
protjeran
Hard disk problem

Kako kolega reko kupi si novi disk i onda napravi boot sa nekog linux live cda pa samo normalno napravi copy paste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice