Eksplodiralo napajanje, osigurač

poruka: 5
|
čitano: 6.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

postovani

Prijatelj mi je donio svoj komp za kojeg kaze nece da se upali prilikom pritiskanja tipke za paljenje. Kaze da mu se to vec događalo i da onda on makne crni kabel sta vodi do napajanja te da proradi(uspostava kontakata). Nakon nekog vremena mu ni taj "princip" nije pomagao te je pokusao zamjeniti naponski kabel ali komp nece da se upali. Ja sam ga kod sebe spojio sa svojim kabelom i u struju, međutim prilikom davanja kontakta na kučištu, zaiskrilo je i puknuo osigurač. Prilikom rastavljanja napajanja osigurač je crn a i čini mi se da ima i na ostataku unutrašnjosti napajanja crnih elemenata. E sad dali je napajanje otišlo odnosno je ali dali je osigurač uspio svojom smrti sačuvati ostatak. Nisam u mogućnosti provjeriti sa drugim napajanjem. čovjeku sam javio da mu je napajanje otišlo i da ga mora zamjeniti. sto vi mislite? Da nebi čovika bacio u neophodan trošak.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

budi sretan ako mu nisi skurio još ponešto uz to napajanje...

u odnosu na osigurače koji su u napajanjima elektronika je u stanju par desetaka puta brže da pregori u sličnim slučajevima.

kad se znalo što zeza ipak treba neki vizualni pregled prvo i unimer da se malo izmjeri ima li proboja..

sada fino sve komponente van pregledati i isprobati na nekom kompu koji radi da utvrdiš što si još poslao u vječna lovišta.

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo testirano sa mojim napajanjem i sve radi kako treba, znaci napajanje jedino otišlo. hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Eksplodiralo napajanje, osigurač
neno20st kaže...

evo testirano sa mojim napajanjem i sve radi kako treba, znaci napajanje jedino otišlo. hvala svima

Ubuduće nemoj popravljat kompjutere. Šalim se... {#}

BTW nema ti šta eksplodirati u napajanju,nema ničeg eksplozivnog u njemu.

lzgr vama na usluzi. Ukoliko nešto trebate PP-ajte me
16 godina

ma da, znam ...osim kad osigurač baci iskre:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice