Dvije zvučne kartice win 10

poruka: 10
|
čitano: 1.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Jedna zvučna na matičnoj ,druga na pci i na win 7 sve radi super, e sad to isto sam napravio na windows 10 cim ubacim pci karticu ona je jedina vidljiva, kad ju izvadim onda je vidljiva ona na matičnoj, nikako nisu vidljive obje, barem ne kad odem na dole desno na opcije zvuka da izaberem koja je default.Jel netko zna kako stavit dvije zvučne u windowsu 10?

U device manager imam pod zvukovi creative sb audigy(pci zvučna) i Nvidia high definition audio mada znam da bi trebalo biti realtek umjesto nvidia, probao sam instalirat sa matične realtek driver instalira ali ga svejedno nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 16:49 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dvije zvučne kartice win 10

imaš zapravo tri.. treća je nvidia, VGA-HDMI audio (petljaš na pogrešnom mjestu..)..

- nema razlike neovisno o OSu (ponašaju se jednako sa svim kontrolerima), samo instaliraš odgovarajući driver.. naravno, ako postoji, ako ne tad forsiraš neki stariji driver, reboot F7 i sl. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Problem je bio u tome da mi je nekim čudom u biosu bila integrirana zvučna na auto umjesto enabled pa ju je isključivao cim sam stavio pci karticu, stavio sam enabled i sad rade obje istovremeno.Eto ako netko ima sličan problem neka uključi u biosu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-da, ,općeprihvaćeno pravilo, upaljene stvari 'bolje' rade .. čudna je ta elektronika :)

12 godina
ihush kaže...

-da, ,općeprihvaćeno pravilo, upaljene stvari 'bolje' rade .. čudna je ta elektronika :)

Pa da čudna je kad se samo od sebe promijeni u biosu.

16 godina

-nikad nije samo od sebe (determinizam..) postoji razlog. Bilo koji reset, blokiranje.. (automatika) ili novi win koji kroz uefi kontroliraju BIOS, nadogradnja. Tad je opet promjena na default postavke.. s razlogom, ne samo od sebe. :)

- zapravo to je trebalo odmah posumnjati, jer nije postojao treći uređaj ili neprepoznat.. a BIOS kontrolira sve integrirane komponente i svaku je moguće isključiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 20:29 (ihush).
12 godina

Nije, bilo je samo od sebe.Nema smisla vise raspravljat jer sam riješio problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 11:59 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
njuskac kaže...

Nije, bilo je samo od sebe.Nema smisla vise raspravljat jer sam riješio problem.

-to što si riješio problem ne mijenja stvar da forum služi i drugima (ne tebi..) kao i to da ne postoji 'samo od sebe' .. osim bigbanga :)

uzrok-opsljedica, nešto sasvim drugo je što uzrok ne znamo, ali to ne znači da ne postoji. (kao običan ispravak tvrdnje, pojašnjenje).

12 godina

Problem je riješen, takvi komentari su nebitni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
njuskac kaže...

Problem je riješen, takvi komentari su nebitni.

- slžem se :)) no upadamo u rekurzivnu petlju?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice