DVD pržilica (Problem)

poruka: 7
|
čitano: 2.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DVD pržilica (Problem)

Primjetio sam u par navrata da kad na neki dvd medij nešto spržim, kasnije ga uopće nemogu otvorit. Drugi problem mi je taj da i otvorim neke dvd-ove ali mi pokazuje da nema niti jedan fajl na njemu (kao da je prazan). Otvaram pojedine dvd-ove i sve je uredu  kao što je BUG DVD. Prije mi se to nije događalo i otvaralo mi se sve. Molim vas pomozite jer me to jednostavno živcira i treba mi. Unaprijed Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: DVD pržilica (Problem)

Po meni problem može biti u leći na DVD upisivaču (DVD RW uređaj) koja bi trebala biti čista, a to se postiže čišćenjem sa vatom natopljenom malom količinom čistog alkohola koji se prodaje u ljekarnama (ne znam koliko postotna otopina je, ali se posavjetuj prilikom kupnje). Drugi je problem u samome mediju odnosno načinu na koji koristiš aplikaciju za "prženje" medija. Dakle, sam medij ima grešku vidjevši da je DVD iz BUG-a učitan ili podesi opcije prilikom prženja medija. Ako koristiš primjerice Nero 8 koristi aplikaciju iz menija, ne defaultnu. To se i meni dešavalo u prošlosti. Probaj sve ili jedan od ovih savjeta.

Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music,
17 godina
neaktivan

Tvoj problem se pojavio svojevremeno i kod jednog PIONEER dvd snimača. Mislim da je bio bed sa dvd minus diskovima, pa su to riješili novim firmwareom. Usput, isti nije loše nadograditi (dodani novi mediji ...).

17 godina
neaktivan

Hvala lijepa na savjetima. Jedino što me buni je kod čišćenja leće kako da je očistim. Jel mi možda mogu pomoči u tome i oni diskovi s četkicama koji se prodaju u trgovinama za nekih 30 - 50kn. I da koristim nero 8 ali nisam nikad mislio da bi to moglo biti i zbog njega. Hvala

17 godina
neaktivan

Da bi očistio leću morat ćeš rastaviti pržilicu. Dalje je jednostavno - 2 štapića za uho i kap medicinskog alkohola (ne rakija, vino ili piva!), mada ide i s kojom kapi čiste vode. S jednim štapićem namoćenim u alkohol (ili čistu vodu naravno) očisti leću, a s drugim osuši to malo tekućine. Sastavi drive i problem bi trebao biti riješen. Usput možeš vidjeti da li je još kaj upalo u drive i to počistiti.

One diskove za čišćenje nikad nisam kupovao. Bolje sačuvaj te novce za nešto drugo.

16 godina
neaktivan

ja sam kupio te diskove,al ne spijaca vec original, sve zavisi do one tecnosti koja se prodaje uz njih,dosta mi pomogne zavrsi svoj proces brzo i dobro radi,a kao sto rece mrgud probaj otvorit pržiilicu,ako nesmijes onda kupi cd probaj tako.pozz....

17 godina
neaktivan

Hvala pokušat ću s cd-om ako ne ide rastavit ću je.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 23:18 (Riba).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice