DVD pržilica na laptopu ne snima DVD-e

poruka: 15
|
čitano: 7.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dakle lud sam već od proba i nikako prokljuvit što se događa! uglavnom DVD uređaj mi uredno čita CD, čita DVD, snima CD, ali DVD niti ne ponudi opciju za snimat! Govorim o NERO 7.x. Dakle u NERO-u pripremim uredno fileove za snimanje i kad treba stisnut burn i započet prženje, odbija mi uopće dati tu opciju, jednostavno zasivi button "BURN" i ni makac.

Sumnjajući u programsku grešku ubacio sam drugi Ashampoo Burning 9.x i opet ista stvar! naprosto ne daje mi stisnut opciju za BURN!

jel nekom pada što na pamet? postoji li kakav dijagnostički program koji bi utvrdio eventualnu neispravnost lasera il nešt slično, pa da sam ziher da treba na servis. Laptop je još pod garancijom, ali si želim uštedit 10-tak dana čekanja i potucanja po servisu, ukoliko je nešto prebanalno, što bih mogao softverski riješit.

Čak bi mi i savjet za neki dobar dijagnostički program, za otklon sumnji, puno značio.

Inače koristim Win7, a pržilica je Matshita DVD-RAM UJ870BJ na Asus laptopu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DVD pržilica na laptopu ne snima DVD-e
Bome, i ja imam isti problem, CD przi, cita oboje, ali DVD ne przi. Samo sto je razlika sto kod mene postoji opcija za przenje DVD-ova. Probao sam sa obicnim, 'Windows' przenjem i sa Ashampoo 6 free, ali neide. Ashampoo mi izbaci i 'troubleshooting window', ali jos nisam isprobao sve iz tog 'windowa'.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan
da nisi možda isto na win7?!?
ja sam nedavno instalirao legalnu verziju, a do tada sam bio na beta verziji, na beti mi je sve besprijekorno radilo i napržio se DVD-ova, a sad rikavela. Uglavnom automatski mi je pokupio drivere za DVD i sad se više ne sjećam da li sam u tom međuvremenu otkad imam novi WIN7 pržio kakav DVD ili samo CD-ove.

ako saznaš štogod pametno, please forwardaj rješenje.. možda mi pomogne!

sretno!
17 godina
neaktivan
I ja imam Sedmicu, prije sam imao Vistu, i ne sjecam se da li je prije radilo, nisam toliko przio. Ali probat cu za vikend ako radi.
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan

dakle izvještavam samo da je krepo laser i da je nužna zamjena optičke jedinice! eto toliko...

obećali su mi izać u susret i obavit zamjenu uređaja (u garancijskom roku) onog trena kad im fizički dođu dijelovi obzrom da ih nemaju na skladištu, a čeka se po 2-3 tjedna tako da sam ostao sa laptopom u punoj funkcionalnosti! kamo sreće da je to uobičajena praksa svih servisa, a ne da čekaš po 2 tjedna opće da bi komp došao na dijagnostiku!

pozz

17 godina
neaktivan
Znaci i meni slijedi isto, ali garancija mi istekla. :(
16 godina
neaktivan

imaš za 300kn eksternu pržilicu pa i nije neka frka

17 godina
neaktivan
mynotaurus kaže...

imaš za 300kn eksternu pržilicu pa i nije neka frka

A di mi je tu još popravak ekrana od laptopa i novi miš, love nema... Snaći ću se za prženje već nekako, to mi je najmanji problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 0:12 (Šef).
14 godina

Sličan problem kao  šefov.

Od kada sam kupio laptop,probao sam nešto snimiti na dvd i uvjek mi stane i kaze da ubacim prazan dvd.

Posumnjao sam na neispravnost dvd-a i jednostavnpo zanemario problem.

Nedavno isti problem,kupio sam prazna 3 dvd-a i za svaki je kazao da su dvd-ovi neispravni!Opet sam zanemario!

Jucer kupim opet dvd (ovaj puta nesto kvalitetniji,Soniyev) i opet ista stvar!?

-Windowsi su vec 4 puta promjeniti(Win 8-Win 8.1-Win 10-Win 8.1)

-Probano snimati Windowsima,Nerom i Ashampoo

-Svaki Dvd koje prziica "unisti" ponovnim stavljanjem javlja (što čete učiniti sa praznim Dvd-om)

-Przilica uredno cita CD i DvD.

-Garancija je istekla

Jel moguće da postoji nekakav driver za pržilicu i kako ga naći?

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni na starom kompu nije htio przit DVD- a bez muke je przio DVD+ . Windowsi XP su bili. I koristio sam Neru (2011. je to bilo). LG przilica...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: DVD pržilica na laptopu ne snima DVD-e
Spiridon kaže...

Meni na starom kompu nije htio przit DVD- a bez muke je przio DVD+ . Windowsi XP su bili. I koristio sam Neru (2011. je to bilo). LG przilica...

Ma ne znam zasto uopce ne bi przio i "gramofonsku ploću",ako sve lipo vrti,cita,otvara....samo nece da przi,niti DvD niti CD(sada sam provjerio)

Edit: O ovoj pržilici je rijec.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 14:12 (Milka30).
13 godina
neaktivan

Laser je pri izdisaju eto zasto nece, citanje i przenje su razliciti procesi za laser.Laser iako je dotrajao nekad moze da cita CD i DVD.

14 godina
blue_tander kaže...

Laser je pri izdisaju eto zasto nece, citanje i przenje su razliciti procesi za laser.Laser iako je dotrajao nekad moze da cita CD i DVD.

Laptop je star dvije godine!

U te dvije godine očitao je možda 50 MB i to je to što se tiće njegova rada!

14 godina
Milka30 kaže...
blue_tander kaže...

Nema veze koliko je star, ako je riknuo - moš ga slikat'...

Nisam ja ništa prčko.
13 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
blue_tander kaže...

To sto je laptop star 2 godine, i sto je malo koristen nista ti ne znaci. Moguce da si ga kucnuo negdje, da ga je struja uzdrmusala, da je fabricka greska.Jesi pokusao ocistit laser?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice