Dodatni zvučnik na 2 stolna PC zvučnika

poruka: 13
|
čitano: 7.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo zalemio sam zvučnik na pojačalo, al se loše čuje, neznam sad kolko se vidi na slici, al mislim da sam dobro piknuo. E sad da li je taj slab zvuk zbog slabog pojačala ili sam ipak nešto krivo zalemio? (lem nije baš za oko, al kad mi ruke drhte, malo je problem) {#}

Inače imam 2 zvučnika, al za probu sam stavio 1, al kolko vidim nije baš nešto... {#}

PowerMax 100 Stereo Speaker System - TEAC PowerMax 100 Stereo Speaker System - TEAC
Technics 120W Technics 120W
Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ček, ti si stavio Technics zvučnik na prcmoljak od pojačalca u TEAC zvučnicima?

{#}

{#}

Daj se prestani glupirati i kupi rabljeno pojačalo. 300 kuna i na miru si.
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/sony-f120-oglas-6309724 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

ma da znam, nisam niti očekivao neki kvalitetni zvuk, al išel sam probat da vidim kak se to bude čulo. Nabavit ću si neko pojačalo, to mi je već u planu od prije.

P.S. Božić mi je nekakav dosadan, pa sam morao nešto radit {#}

Maurer
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

E sad sam još u nedoumici, neznam dal da uzmem neko pojačalo za 300kn i spojim ove Technics zvučnike ili da uzmem Genius SP-HF1255A

Inače soba mi je nekih 10 kvadrata

I drugo pitanje, spojio bi zvučnike i na PC i na TV Quadro LCD-22AB11 istovremeno, zato kad su ovi na TV-u preloši, zvuk je katastrofa 2 x 6W a za to neznam kaj da iskoristim, možda ovaj dupli RCA pomogne?

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dodatni zvučnik na 2 stolna PC zvučnika
David87 kaže...

E sad sam još u nedoumici, neznam dal da uzmem neko pojačalo za 300kn i spojim ove Technics zvučnike ili da uzmem Genius SP-HF1255A

Inače soba mi je nekih 10 kvadrata

I drugo pitanje, spojio bi zvučnike i na PC i na TV Quadro LCD-22AB11 istovremeno, zato kad su ovi na TV-u preloši, zvuk je katastrofa 2 x 6W a za to neznam kaj da iskoristim, možda ovaj dupli RCA pomogne?

Ako su Technics zvučnici ispravni, bez razmišljanja investiraj u pojačalo. Nema aktivnih PC zvučnika koji će im moći parirati do nekakvih 1500 kuna.

Obzirom da ti TV ima samo izlaz za slušalice, taj adapter ti nije potreban - kupi kabel na kojem je na jednoj strani ta mala bananica, a na drugoj dva cinča, i tako ga spoji.

Samo pazi, zvuk će ti ovisiti o kvaliteti pojačala za slušalice, možda će šumiti. Slušalice pojačaj do pola, pa prvo probaj tako slušati, ako ima distorzija, snizi ton, ako nema, pojačaj - sve dok ne ode u clipping, tada malo stišaj, na taj način ćeš dobiti optimalan odnos signal-šum sa izlaza za slušalice.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina

Ma imam ja sve vrste činča i kabela, samo me zanima kak da spojim PC -- Pojačalo -- TV.

Evo stavio sam slike. Znači zvučnike imam, a pojačalo sam ubacio kao primjer, pa ak mi možeš još napisat kamo da spojim u pojačalo iz PC-a a kamo iz TV-a

Tnx!

Technics SB-CD320 Technics SB-CD320
SONY TA-TE 530 R SONY TA-TE 530 R
SONY TA-TE 530 R SONY TA-TE 530 R
Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dodatni zvučnik na 2 stolna PC zvučnika
David87 kaže...

Ma imam ja sve vrste činča i kabela, samo me zanima kak da spojim PC -- Pojačalo -- TV.

Evo stavio sam slike. Znači zvučnike imam, a pojačalo sam ubacio kao primjer, pa ak mi možeš još napisat kamo da spojim u pojačalo iz PC-a a kamo iz TV-a

Tnx!

Iskoristi AUX i CD ulaze.

14 godina

Da na kraju krajeva tak sam si i mislil, no sad treba nabavit neko pojačalo. Neznam malo mi je 400kn skupo, ak bi se dalo nać za 200kn bilo bi dobro

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo nakon malo potražnje kupio sam Sony STR-DE475 Receiver.

2 Technics zvučnika spojena su na Front, dok je centralni zvučnik spojen na center. Problem je što se ne čuje ništa na srednjem zvučniku već samo na Technics, a ako pak stavim na surround opciju onda se čuje samo na centralnom dok na ovim jako slabo, gotovo da nema zvuka. Zanima me dal postoji koja opcija da mi rade sva 3 istodobno? Ulazi su iz PC-a i TV-a

Hvala!

Sony STR-DE475 Receiver Sony STR-DE475 Receiver
Sony STR-DE475 Receiver - zadnja strana Sony STR-DE475 Receiver - zadnja strana
centralni zvučnik centralni zvučnik
Technics 320 - 100W Technics 320 - 100W
adapter adapter
RCA kabel RCA kabel
Maurer
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 22:39 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Obzirom da imaš samo dva poštena zvučnika, nemoj uopće koristiti surround mod, barem dok ne kupiš još dva stražnja - a sound pošalji optikom u receiver, neka on dekodira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

a baš da, nek ovaj stoji kao ukras na recu {#} Ova dva udaraju dovoljno žestoko {#}

Maurer
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

spoji zvučnike na front i center....zatim ukljuci pojacali i stavi si na STEREO mode....onda bi ti trebala raditi sva 3 zvučnika istoj glasnočom.....kolko vidim pojačalo....pojačalo je loše i slabo.....trebao si ustedjeti vise novaca i uzeti jace i kvalitetnije.....:DD

lukica
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Loše po čemu??! Inače to što si reko je čista glupost... {#}

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: