E ovako, sastavio sam jedno računalo, starije, i ina njega instalirao Windows server 2003 i sve je radilo ok. Nakon toga sam ubacio u komp neku realtek mrežnu karticu... I kad mi se pali komp, prođe onaj prvi ekran, pojavi se ekran sa podacima, i piše dolje pri dnu, for Realtek xxxxxxxxx v2.11 , pa MAC adresa, pa ispod toga DHCP nesto, i oda izbaci Exit PXE ROM, Disk boot failure .... i nece bootat windowse... Nakon toga sam napravio reinstal windowsa sa priključenom karticom, i sve je super radilo, samo ako u cd romu imam cd od windowsa.... Ali danas opet ista stvar :( Prvi put mi se ovo dogodilo, tražio sam malo po netu, ali nisam našao neka riješenja :(
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-problem je u HDDu tj njegovom bootu. Testiraj, popravi (ili bootaj s media kao do sad s CDa)...
E ovako, sastavio sam jedno računalo, starije, i ina njega instalirao Windows server 2003 i sve je radilo ok. Nakon toga sam ubacio u komp neku realtek mrežnu karticu... I kad mi se pali komp, prođe onaj prvi ekran, pojavi se ekran sa podacima, i piše dolje pri dnu, for Realtek xxxxxxxxx v2.11 , pa MAC adresa, pa ispod toga DHCP nesto, i oda izbaci Exit PXE ROM, Disk boot failure .... i nece bootat windowse... Nakon toga sam napravio reinstal windowsa sa priključenom karticom, i sve je super radilo, samo ako u cd romu imam cd od windowsa.... Ali danas opet ista stvar :( Prvi put mi se ovo dogodilo, tražio sam malo po netu, ali nisam našao neka riješenja :(
Savjetujem da izvadiš mrežnu karticu i probaj ovaj ostavit par dana s instaliranim windowsima. Ako prođe recimo nakon peti dan i sve ok, a ako ga staviš mrežnu karticu i ako počinje pravi problemi znači da mrežna kartica u banani. I ako imaš drugu mrežnu kartici i to svakako isprobaj i ako je sve uredu, Onda je prvotna mrežna kartica neispravna.
Isključi " boot from network " u BIOS boot meniju. Potraži i "network boot room" opciju i nju isključi.
Isključi " boot from network " u BIOS boot meniju. Potraži i "network boot room" opciju i nju isključi.
Nisam našao takvu opciju nigdje :(
Evo šta točno piše
For realtek rtl8139(A/B/C)/RLT8130 pci fast ethernet controller v 2.11 (001205)
CLIENT MAC ADDR: xx xx xx xx xx xx GUID: FFFFFFFF-FFFF-FFFF-FFFF-FFFFFFFF
PXE-E53: No boot filename recived
PXE-MOF: Exiting PXE ROM
DISK BOOT Failure, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Kad stisnem enter, krene Windows setup :(
Sve sam pregledao, imam jedino ono da poredan First device itd.... i prvi mi je uređaj CD ROM, a sve ostalo sam isključio, i pregledao cijeli BIOS i nema te opcije ......
Sve sam pregledao, imam jedino ono da poredan First device itd.... i prvi mi je uređaj CD ROM, a sve ostalo sam isključio, i pregledao cijeli BIOS i nema te opcije ......
Uključi i HDD , btw koja je ploča u pitanju?
Advanced BIOS Setup Option/ Boot Other Device - Disabled. Ako ovo ne pomaže provjeri Master/Slave status na HDD-u I CD Rom-u.
Već je na Disabled... HDD je primary master, a CD-ROM moram provjerit......
Riješio sam :) Izgleda da je problem malo glup... ali problem je bio u tome što su mi Hard i CD ROM bili na različitim IDE utorima .... Kada sam stavio na jedan utor, odmah je proradilo, čak mi se pojavio i neki Realtek Boot manager, u kojem sam ugasio opciju da za boot koristi samo opcije windowsa :)