Cudno ponasanje monitora

poruka: 4
|
čitano: 1.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cudno ponasanje monitora

kad upalim komp monitor mi napravi onaj klik za paljenje, ALI odmah mi se gasi, cujem se ono titranje (nije LCD obicni je)....

i nakon toga mi je ugasen, vise nista, lampica na njemu je zelena ko da radi...

i sad opet ALINamigiva, PC mi se pali u pozadini na zvucniku cujem paljenje i kad onda ugasim i upalim monitor onda RADI...klikne vise puta i pali se, slika dode..

inace bi bilo ajde ok, ali imam visestruki boot, 3 sustava, i onda mi nece sliku izbacit kada biram koji sustav hocu da dize, nego moram u mraku tipkat i odabirat...

Dali on umire ili neka postavka se zeznula, ja bih gledo, ali ne znam gdje, BIOS, sustav...ima ideja?

I sto je jos zanimljivo, kada radim restart to mi se ne dogada...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 18:08 (Human?).

0 0 hvala 0
15 godina
Cudno ponasanje monitora

Može pomoć-savjet. Danas sam primjetio, inače nije se događalo do sada da mi se monitor zacrni na par sekundi svakih recimo sat-dva vremena. Sve radi OK i dalje kao da se ništa nije dogodilo. Znači sve i dalje radi   ,ali se monitor trenutno zatamni. Znam da može biti sve i svašta od matične do grafičke, ali ako je netko imao slične probleme neka mi kaže što mu je bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cudno ponasanje monitora

hehe, hvala na bump-u.....

nemam pojma sto bih to moglo biti, mozda neko pregrijavanje, prodi kroz ovo

http://www.google.hr/#hl=hr&ei=JHoJS5mxMcab_Aa8ouSSBA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CBMQBSgA&q=monitor+switches+on+and+off&spell=1&fp=5a682a4778eefaf3

pa vidi el ce ti pomoc, ja bih, ali ovo je ipak tvoj problem...

ja samo mogu dodat da sam pristekao monitor na drugi utor na grafickoj i on i dalje se isto ponasa..

mislim da su znaci da nam monitori umiru...nadam se da sam u krivu..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Cudno ponasanje monitora
Human? kaže...

kad upalim komp monitor mi napravi onaj klik za paljenje, ALI odmah mi se gasi, cujem se ono titranje (nije LCD obicni je)....

i nakon toga mi je ugasen, vise nista, lampica na njemu je zelena ko da radi...

i sad opet ALINamigiva, PC mi se pali u pozadini na zvucniku cujem paljenje i kad onda ugasim i upalim monitor onda RADI...klikne vise puta i pali se, slika dode..

inace bi bilo ajde ok, ali imam visestruki boot, 3 sustava, i onda mi nece sliku izbacit kada biram koji sustav hocu da dize, nego moram u mraku tipkat i odabirat...

Dali on umire ili neka postavka se zeznula, ja bih gledo, ali ne znam gdje, BIOS, sustav...ima ideja?

I sto je jos zanimljivo, kada radim restart to mi se ne dogada...

Ne znam hoće li ti ovaj info pomoći, ali  imao sam sličan problem sa svojom Belineom 106020 (CRT).

Istina, jedan put mu nije bilo spasa, ali tada se uopće nije palio.. tada je bio relej u pitanju, koji su u servisu otklonili.

Drugi put kad se "palio i odmah gasio" je bila neispravna sklopka, servis je to isto riješio.

No u većinu slučajeva kad se upalio i ugasio otkrio sam da se događa iz slijedećih razloga:

0) najviše zbog promjene rezolucije ekrana u različitim koracima boot-a sustava.

1) prekasno paljenje monitora - ne događa se ako se monitor upali odmah negdje oko POST-a računala.

2) gašenjem monitora tijekom rada (potpuno gašenje, ne stand-by)

Ono što sam radio u tim slučajevima:

0) ništa, to bi navodno trebao biti normalan proces.

1) palim monitor odmah kad i računalo

2) ne gasim monitor u radu, nego koristim power settings, pa se sam stavlja u stand-by nakon 20 minuta.

a kad nije ništa od toga pomagalo, ostavljao sam ga da se "odmori" par minuta potpuno ugašen i nakon te amaterske metode uglavnom je normalno proradio, uz prije navedene postupke.

(sve te  metode "alternativne računalne medicine" su mi postale normalne, nakon što sam "masirao" pixele na mobitelu Osmijeh)

Što se tvog slučaja tiče, možda je nešto poput mojega, a možda je monitor pri kraju svog efektivnog životnog vijeka.

Ja svoj monitor održavam na životu kako god znam i umijem, jer volim sliku koju daje.

Ne znam, hoće li ti išta od ovoga pomoći, ali eto makar da znaš da nisi jedini koji je (nekad) bio u toj situaciji.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice